Ana içeriğe atla
En

8 Harika DevOps Test Yazılımı

Teknoloji ve İnovasyon

DevOps
DevOps, “development” ve “operations” kelimelerinin bir araya getirilmesinden oluşmuş bir kelime. Yani, “geliştirme” ve “operasyon”. Burada “geliştirme” dediğimiz zaman yazılım geliştirilmesinden, operasyon derken de, bu yazılımın çalıştırılması ve kullanımından bahsediyoruz.

Geliştirme, yazılımcılar tarafından yapılır. Yazılımcılar genellikle, kendi güvenli alanlarından, yani kod yazma alanından dışarıya çıkmak istemezler. Kod hangi makinada çalışacak, oralara nasıl kopyalanacak, çalışma sırasında ne problemler çıkacak gibi sorunlara ilgi göstermek istemezler. Gösterirlerse de, bundan çok hoşlanmazlar.

İşte bu noktada müşteri memnuniyetini artırmak için daha farklı etmenler devreye giriyor. Sisteminizin iyi çalışmasını sağlamak için ise geliştiricilerinizin, test edenlerin ve çalışanlarınızın, kısaca bütün ekibinizin yüksek doğruluk oranlı hata izleme ve öngörme yetenekleri olması gerekir. Ancak daha en başından sisteminizi test etmek gelecekte karşılaşacağınız sorunları en aza indirgemekte önemli bir yer tutuyor. Bununla birlikte işletmeniz için doğru test aracını bulmak bir hayli zor ve zaman alan bir süreç olabilir.

Peki bu süreci kolaylaştıran yazılımlar neler? Bu yazımızda işinizi kolaylaştıracak 8 yazılımı bir araya getirdik;
1- XL TestView
XL TestView bir test yönetim ve analiz aracıdır ve yapmak istediğiniz testleri tanımlayıp yürütmenize olanak verir. Daha sonra sonuçları bir araya toplamına ve görselleştirmenize olanak verir.

2- Selenium
Selenium, web uygulamalarınız için taşınabilir bir test sistemidir. Ayrıca Java, C#, Groovy, Perl, Python ve Ruby gibi popüler programlama dillerinde testler yazmanız için de bir dil desteği sağlar.

3- Cucumber
Cucumber bilgisayar programcılarının başka yazılımları test etmek için kullandığı bir yazılımdır. BDD (Behavior-driven development) tarzı otomatikleştirilmiş kabul testleri çalıştıran bir program. Ruby dilinde yazılmış olsa da Ruby haricindeki platformlarda kullanılabilir.

4- Appium
Appium doğal, hibrit ve mobil uygulamalar ile kullanabileceğiniz açık kaynak kodlu bir test otomasyon sistemi. WebDriver protokolünü kullanarak IOS ve Android uygulamalarını yürütüyor.

5- JMeter
Apache JMeter Web odaklı birçok farklı servisi test etmekte kullanabileceğiz bir apache projesi.

6- JUnit
JUnit java dili için bir ünite test sistemi. Daha önceden SUnite dayanan xUnit olarak da biliniyordu.

7- FitNesse
FitNesse bir web sunucusu, bir wiki ve otomaikleştirilmiş bir test aracı. Ward Cunningham’ın Framework for Integrated Test yazılımına dayalı. FitNesse ünite testinden ziyade kabul testleri için tasarlandı ve sistem işlevinin detaylı okunabilir tanımlamasını sağlayabiliyor.

8- Gatling
Gatling, Scala, Akka ve Netty’e dayanan bir yük test sistemi. Web uygulamaları başta olmak üzere farklı servislerin performansını ölçme ve analiz etmekte kullanılabilir.

Bu yazıyı okuyanlar, bunları da okudu;
Başarılı BT Kariyeri İçin Geliştirilmesi Gereken Sosyal Beceriler
BT Sistemlerinde İş Yükü Merkezli Altyapı
Yazılım Tanımlı Sanal Veri Merkezi Mimarisi

Diğer Bloglar