Ana içeriğe atla
En

Akıllı Telefonlar Ne Kadar Akıllı?

BT ve Trendler

70’li yılların sonunda, televizyon tek kanal iken bir çizgi film yayınlanıyordu. “Değiş tonton” deyince o dönemi görmüş kişiler hatırlayacaktır. Bu çizgi filmdeki karakterler istedikleri zaman istedikleri şekle dönüşebiliyorlardı. O dönemde çocuk olanlar, keşke bizim de böyle bir tontonumuz olsa ve her istediğimizi yapabilsek diye hayaller kurardı.

Akıllı telefonlarda uygulamalarBugün akıllı telefonların bize sunduğu olanaklar ise tontonları kıskandıracak düzeyde. Telefon olarak adlandırdığımız bu cihazların, aslında en basit işlevleri telefon görüşmesi yapmamızı sağlamak. Bunun yanında, mesafe ölçmekten, fotoğraf çekmeye, navigasyondan, müzik dinlemeye, İnternet’e bağlanmaktan, oyun oynamaya kadar binlerce uygulama ile bundan 10 yıl önce aklımıza bile gelmeyen olanakları sunuyor. Sadece günlük hayatta bizi eğlendirmek veya iletişim kurmamızı sağlamak değil, iş hayatımızda da ihtiyaç duyduğumuz pek çok uygulamayı içinde barındırabiliyor.

Buna karşılık son günlerde, Akıllı telefonlar kullanıcıları kadar akıllıdır diye bir slogan oluştu. Aslında bir anlamda doğru, çünkü akıllı telefonlar çok farklı ihtiyaçlarımızı karşılamamıza olanak sağlayan güçlü altyapılar sunmasına rağmen acaba ne kadarını kullanabiliyoruz? Örneğin; Günümüzde gittikçe yaygınlaşan masaüstü IP telefonların işlevlerini yapabilen SIP uyumlu IP telefon uygulamalarını cep telefonumuza yükleyerek, cep telefonumuzu direkt olarak her noktadan erişilebilecek bir iş telefonu haline getirebiliyoruz, hem de GSM şebekesini hiç kullanmadan. Ya da ofis dışında olsak bile yaptığımız iş ile ilgili belli raporların, acil durum bilgilerinin anında cep telefonuna ulaşmasını sağlayabiliyoruz. Bir çağrı merkezi yetkilisinin, tüm çağrı merkezi operasyonunu cep telefonundan izleyerek işini kolaylaştırıyor olması buna güzel bir örnek.

Kısacası akıllı telefonlar gerçekten iş hayatımızı da kolaylaştıran önemli araçlardan biri haline geldi. Yeter ki işimizi kolaylaştıracak uygulamayı bulup, kullanır hale gelebilelim.

Karel, iletişim ve güvenlik sistemleri alanlarında sunduğu ürün ve çözümlere ek olarak, bu alanlarda da kullanıcılara yardımcı olacak uygulamalar sunuyor. İşte bazı örnekler;

Karel Mobil: Cep telefonunuzu üstün özelliklere sahip bir masa üstü IP telefon gibi dilediğiniz her noktadan ister WiFi, ister 3G kablosuz ağlar üzerinden kullanmanızı, görüntülü ve sesli görüşmeler yapmanızı sağlayan SIP telefon uygulamasıdır.

Karel Araç Takip: Karel Araç Takip sistemi kullanan kişilerin araçlarına ilişkin on-line konum bilgilerine cep telefonlarından ulaşmasını, harita üzerinden konumunu, hızını, yönünü ve benzeri bilgilerini almalarını sağlayan bir uygulamadır.

Karel Kaşif: Görüntülü güvenlik ve iletişim sistemlerinde ihtiyaç duyulan karmaşık işlemlerin kolayca yapılmasını sağlayan, kamera lenslerinin boyutlarını, kayıt ortamı büyüklüğünü vb. hesaplayan uygulamadır.

Karel, geliştirdiği ve geliştirmekte olduğu akıllı telefon uygulamaları ile telefonlarınızı daha akıllı hale getirmeye ve hayatınızı kolaylaştırmaya devam ediyor.

Bu yazıyı okuyanlar, bunları da okudu:
IP Telefon Santralı Kullanmak İçin 10 Neden
Cep Telefonunuzu İş, İş Telefonunuzu Cep Olarak Kullanın
Akıllı Ev ve Ofis Teknolojilerinde Gelişmeler Nelerdir?

Diğer Bloglar