Ana içeriğe atla
En

Alarm Merkezi Neden Gerekli? Seçerken Nelere Dikkat Edilmeli?

Güvenlik Sistemleri

Alarm Merkezi Neden Gerekli? Seçerken Nelere Dikkat Edilmeli?
Eviniz ya da iş yeriniz, siz olmadığınızda yeterince güvende mi?  Bununla birlikte; ya içerideyseniz, siz yeterince güvende misiniz? İçeride veya dışarıda olun, yaşadığınız, çalıştığınız mekanların güvenliğini sağlamak mümkün. Peki, bunu nasıl yapacağız? Bunun için öncelikle bir alarm sisteminizin olması ve sistemin bir alarm haber alma merkezine bağlanıp oradan kontrol edilebilmesi gerekiyor.
Alarm MerkeziAlarm sisteminizin herhangi bir alarm oluşturması durumunda sizin ve/veya polisin haberdar edilmesi en doğal hakkınız… Tam bu noktada Alarm Haber Alma Merkezleri(AHM) devreye giriyor.  Valilik onayı ile resmi olarak görev yapan bu özel kuruluşlar sayesinde alarm sisteminizin merkeze bağlanıp takibi mümkün. Her türlü alarm uyarısı bu merkeze iletilir ve sizin onayınızla belirlenmiş gerekli merciler bilgilendirilir. Anlaşmalı alarm haber alma merkeziniz hırsızlık anında polise, yangın anında itfaiyeye ve eğer hastanız varsa hasta alarmı anında anlaşmalı olduğunuz hastaneye veya ambulansa haber verebilir.

Alarm durumunda AHM sizi arayarak bilgi doğrulama yapar. Bu doğrulama sonunda sizin kararınız eşliğinde alarm türüne göre evinize veya işyerinize gerekli birimler gönderilir. AHM ile 7/24 bu hizmet sunulur.

Sisteminiz AHM’ye üç yöntemle bağlanır; telefon hattı, internet veya GSM üzerinden. Bunların her birini ayrı ayrı seçebileceğiniz gibi dilerseniz üç yöntemi veya iki yöntemi beraber kullanabilirsiniz. Bu kararı evinizin veya işyerinizin iletişim şartlarını, bu işlem için ayırabileceğiniz bütçeyi, alternatif iletim yöntemlerinin hızlarını ve etkinliklerini göz önünde bulundurarak rahatça verebilirsiniz. Üç hattı birden kullanmak üç farklı kanaldan raporlama yapılabilmesi demektir. Herhangi bir kanalda oluşabilecek herhangi bir sorun anında diğer kanallardan iletim devam edeceği için maksimum güvenlik sağlanır.

Alarm sisteminizin seçiminde olduğu gibi Alarm Haber alma Merkezi - AHM’yi seçerken de özenli olunmalıdır. Daha sonra sorun yaşanmaması için bir AHM’de olması gereken özelliklerin de bilinmesi gerekir. Bunları birkaç maddeyle özetlemeye çalışırsak:

  • AHM hizmet sektörünün bir parçasıdır ve bu nedenle kalitesine dair en önemli kaynaklardan biri referanslardır. İnternet üzerinde bir şikayet taraması yaparak, varsa daha önceki kullanıcıların memnun olmadığı konuları ve bu sorunlara nasıl yanıt bulunduğunu öğrenebilirsiniz. Danışılabilecek bir diğer referans da emniyet kuvvetleridir. Daha önce belirttiğimiz gibi AHM herhangi bir sorun anında polis, itfaiye, vb gerekli birimlerle iletişim kurar. Bu nedenle bu güvenlik merkezlerinde AHM şirketleri ile ilgili bilgi ve tecrübe birikimi vardır ve doğru hizmeti almanız için yardımcı olabilirler.
  • Herhangi bir alarm anında AHM’den yanıt alabilmeniz ne kadar sürer? Bildiğiniz gibi alarm sistemleri doğrudan güvenlik sağlamaz. Sorunun çok kısa sürede fark edilmesini ve henüz fırsat varken önlem alınabilmesini sağlar. Yani zamanla yarışırlar ve etkinlikleri hızları ile ölçülür. Alarm durumunda AHM’nin yanıt vermesi için standard süre maksimum 1 dakikadır. Daha uzun süren yanıtlar risk grubuna girer. Bu nedenle çalıştığınız bir AHM varsa ayda bir kere hızlarını test etmeniz, yeni bir AHM seçiyorsanız da hızla yanıt verebilecek kapasitede olduklarına emin olmanız gerekir.
  • AHM için kullanılan ulusal kalite standardı UL sertifikasıdır. Bu sertifikayı alabilmek için güvenlik sektöründe kabul görecek kalitede olmak gerekir. UL sertifikası bulunan merkezlerin fiziksel kapasitelerinden gönül rahatlığıyla emin olabilirsiniz.
  • Aylık sigorta ödemelerinizi düşürün! Alarm sisteminiz ve buna bağlı Alarm Merkezi hizmetinden yararlanıyorsanız sigorta bedeli için ödeyeceğiniz miktardan da tasarruf edebilirsiniz. Mevcut sigorta şirketini bilgilendirip gerekli evrakları sağladığınız takdirde risk durumunuz en aza ineceğinden sigorta ödemelerinde indirim sağlayabilirsiniz.

Bu bilgiler ışığında güvenliğinizi nasıl bir şirkete emanet ettiğinizin bilincinde ve rahatlığında yaşayabilir, çalışabilirsiniz.

Bu Yazıyı Okuyanlar, Bunları da Okudu:
Büyük Tehlikelerden Küçük Fedakarlıklarla Korunmanın Yolu: Alarm Sistemleri
Güvenlik, Alarm ve Apartman Konuşma Sistemlerinin Tam Entegrasyonu [Video]
Görüntülü Güvenlik Sistemi Satın Almadan Önce Bilmeniz Gereken 15 Teknoloji

Diğer Bloglar