Ana içeriğe atla
En

Aslında Çok Zamanımız Var. Nasıl mı?

Teknoloji ve İnovasyon

verimli zaman kullanımı
“Zamanım yok” eşittir “Öncelik listemde değil!”

Ne kadar yoğun olursak olalım, öncelik verdiklerimize her zaman vakit ayırabiliriz. Belki bu hafta olmaz ama bir sonraki hafta bunu yapabiliriz. Herhangi bir şey için zaman bulamıyorsak bu, ona öncelik vermeyi tercih etmediğimiz içindir.

Haftalık rutininde çok sevdiğin tenis kursuna gidecek vaktin yok, ama diyelim ki evde termosifon arızalandı ve her yer su dolu. Artık önceliğin sadece evdeki su problemi, ustalar, temizlik vb.

Bu durum artık mecburi önceliğin oldu ve normalde olmadığını düşündüğün 4 saatini aldı. Ya da cep telefonumuzdaki uygulamaları sırası ile gözden geçirmek için harcayacak yarım saatimiz her zaman vardır. Televizyonda favori dizimizi bir şekilde izleyemediysek, kayıt edebileceğimiz bir sistem veya internet aracılığıyla çocuklar uyuduktan sonra yine de izlemeyi başarabiliriz.

Peki ne yapmak gerekir? Yapmak istediklerimize nasıl vakit ayırabiliriz?
Hayatımızda, belirli aralıklarla önceliklerimizi listelemek işe yarayabilir. Önce kendinize 3 kategori belirleyin, Örneğin; 1- Kariyer, 2- İlişkilerim, 3- Kendim.

Sonrasında her kategori için 2 veya 3 adet öncelikli maddeler listenizi hazırlayın. Örneğin; Kariyerimle ilgili mutlaka yapmak istediğim; yıllardır gidemediğim sertifika programı… Ya da ilişkilerimle ilgili; her ay düzenli arkadaş buluşması. Kendimle ilgili; günde 10 dakika meditasyon…

Zaman bir seçimdir!
Önemsediklerinizi önceliklendirin, önceliklerinizi ise listeleyin. Unutmayın, neyi önemsiyorsak onun için her zaman vaktimiz vardır.

Bu yazı için bana ilham veren videoya göz atmanızı öneririm;

Bu yazıyı okuyanlar, bunları da okudu;
Geçmişi Değiştirmek Mümkün Mü?
BT Çalışanlarına 6 Zaman Yönetimi Önerisi
Zamanı Verimli Kullanmanın Pratik Yolu

Diğer Bloglar