Ana içeriğe atla
En

BT Sistemlerinde İş Yükü Merkezli Altyapı

BT ve Trendler

IT Altyapısı Optimizasyonu Yazı Serisi’ne üçüncü özet makalemiz ile devam ediyoruz...
işyükü merkezli IT BT altyapısı

İş yükü merkezli altyapı(Workload-Centric IT infrastructure); iş veya hizmetlerin kolaylaştırılabilmesi için birtakım altyapı gereksinimlerini barındırır. Bu gereksinimler, kullanıcılara güçlü ve esnek kullanım sağlayan, bilişim teknolojileri yeteneklerini içeren, hızlı erişim sağlayan ve standartlaştırılmış olabilmesidir. Organizasyon altyapı unsurlarının IT ekipleri tarafından kontrol edilmesi ve doğru zamanda, doğru yerde kullanıcıya hizmet verebilmesi amaçlardan olmalıdır. Dolayısıyla IT altyapısı tasarlanırken 'iş yükü-merkezli' bir yaklaşımı benimsemek şirketler açısından verimli olabilir.

Oluşabilecek aksaklıkları en aza indirmek şirket açısından önemli olduğu için, anahtar iş yüklerinde odak arttırmak gerekir. Forrester'den edindiğimiz bilgiye göre her anahtar iş yükü için disiplinli bir görev gücü oluşturmak önemlidir. Bu sayede şirket için oluşabilecek aksaklıklar azaltılmış olacaktır. Her sunucu, depolama ve ağ ekibi iş yükleri etrafında planlama mimarisi için bir veya iki üye tayin edilebilirse, departmanlar arasında iletişimi geliştirme süreci başlayabilir.

İş Yükü Verimliliği Nasıl Ölçülür?
Organizasyonlar, altyapının müşteri merkezli bir görünüme uygun olmasını sağlamalı ve bilgi havuzu yardımıyla iyi kararlar alarak müşteri odaklı bir hizmet geliştirmeye çalışmalıdırlar. İş yükü sınıflandırmalarını basit tutarak, müşterilerin süreci net bir şekilde anlamasını sağlamak sorunları engelleyebilir.
Bir iş yükü-merkezli yaklaşım ile ilişkili büyük bir zorluk mimarisidir. Altyapı dağıtma, iş yükleri etrafında tasarlanmıştır. Çünkü yeni bir yaklaşım çeşitli şekillerde yapılabilir ve olası çözümleri bir arada içerebilmektedir.

Yazılım Becerileri Ne Olmalıdır?
IT altyapı mimarisi için, operasyon ekipleri ve yazılım ağ mühendisi pozisyonu gerekmektedir. Ağ yazılım mühendisleri, C++, çeşitli SDK ve OpenFlow gibi API'lar ile işletim sistemlerini oluşturmak ve dağıtık sistemler, sanallaştırma, veri depolama için kullanabilirler.

Diğer Bloglar