Ana içeriğe atla
En

Büyük Otellerde IP İletişim ve Güvenlik Sistemleri Kullanımı: RAMADA

İletişim Sistemleri

Ramada Hotel Karel tercih etti
Ramada Plaza Trabzon Hotel & Spa, 5 yıldızlı sakin, konforlu ve farklı tarzı ile engelli odaları da dahil olmak üzere 350 lüks misafir odası ve özel teraslı 8 adet penthouse dairesiyle hizmet veriyor. 1100 m2’lik konferans ve balo salonu, 400 m2’lik toplantı ve seminer odaları, 1000 kişi kapasiteli restaurantları ile yaklaşık 45.000 m2’lik alana sahiptir.

Ramada Plaza Trabzon Hotel & Spa’ nın kurulum aşamasında, esnek, gelişime açık ve son teknoloji IP iletişim sistemi, IP telefonları, IP duvar tipi banyo telefonları ve mobil personel için kablosuz iletişim araçlarına ek olarak IP CCTV güvenlik kamera ve kayıt sistemlerine ihtiyaç duyuldu. Kurulumu yapılacak bu sistem içerisindeki en önemli çözüm ihtiyacı ise, otelin kullandığı otomasyon ve yönetim sistem ile entegrasyonun sağlanması idi.

Karel tarafından Türkiye’ de tasarlanmış, geliştirilmiş ve üretilmiş ”IPG1000 IP İletişim Platformu”nun 805 adet IP abone kapasitesinde kurulumu gerçekleştirildi. Zaman geçtikçe gelişecek ihtiyaçları karşılamaya elverişli, esnek yapıda olan IP İletişim teknolojilerinin tercih edilmesi, beraberinde faydalı diğer çözümleri de getirdi;

IVR ve Ses Kayıt
Sisteme entegre IVR özelliği sayesinde dışarıdan arayan müşteriler sadece telefon tuşlarını kullanarak ulaşmak istedikleri birime yönlendiriliyor. Ayrıca IVR'a entegre ses kayıt özelliği ile ek bir donanım kullanmadan telefon görüşmelerinin ses kayıtları alınabiliyor.

Santral - Otel Yönetim Sistemi Entegrasyonu
Hotel Yönetim Sistemi EntegrasyonuOtelde gerekli görülen ihtiyaçlarının başında telefon santralının Otel Yönetim Sistemi (Opera) ile entegrasyonunun sağlanabilmesi bulunuyordu. Karel IP İletişim Platformu IPG1000’in son teknoloji yapısı sayesinde gerekli entegrasyon gerçekleştirildi. Bu sayede, otele giriş (check-in) yapan misafirlerin, resepsiyona yaptıkları aramalarda, kayıtlı oldukları isimlerin resepsiyon telefonu ekranlarında görüntülenmesi sağlandı. Ayrıca kat görevlilerinin de odalarda yaptıkları temizlik ve mini bar kullanım bilgilerini odalarda bulunan Karel IP131 IP Telefonlardan ilgili kodları tuşlayarak otel yönetim sistemine aktarması sağlandı.

Web Abone Sayfası
IPG1000 iletişim platformuna özel olan “Web Abone Sayfası” özelliği ile otel idari personeli, kendi bilgisayarları üzerinden arama yaparak görüşme gerçekleştirebiliyor, kendisine bırakılan sesli mesajları dinleyebiliyor, cevapsız çağrılarını görebiliyor ve adres defterindeki abonelerin meşguliyet durumlarını anlık olarak takip edebiliyor.

Masa ve Duvar Tipi IP Telefonlar
IP telefon santralı ile beraber kullanılmak üzere, gelişmiş özellikleri, kablolama gerektirmediği için maliyet tasarrufu, kurulum ve bakım-işletim kolaylığı nedeni ile geniş ekranlı ve şık tasarımlı 400 adet Karel IP131 IP Telefon ve oda banyolarının tümünde kullanılmak üzere ise özel duvar tipi banyo telefonlarından Karel SFT-1100 IP Telefon tercih edildi.

Wi-Fi Telefonlar
Çalışanlara istedikleri her zaman ve her yerden işlerini yönetebilme ve iş yapabilme imkanı sağlayan mobilitenin, müşteri memnuniyeti dolayısıyla otel yönetimi açısından oldukça önemli olması sebebi ile hareketli otel çalışanları için 20 adet Wi-Fi IP Telsiz telefon kullanıldı.

CCTV Kamera ve Kayıt Sistemi
Ramada Hotel Güvenlik SistemiMisafirlerin güvenliğini sağlamak için 44 tanesi dış mekanda, 137 tanesi iç mekanda olmak üzere 181 adet farklı tip ve modelde Karel IP CCTV kameralar kullanıldı. Projede, otel bahçesi, misafir otoparkı gibi açık alanlardaki güvenliğin sağlanması amacıyla, tümü suya karşı dayanıklı olan 30X optik zoom ve 2 MP çözünürlüğe sahip 4 adet IP Speed Dome kamera ile birlikte, 1.3 MP ve 2 MP çözünürlüklü 40 adet IP Bullet kamera yer aldı. İç mekanlarda ise; hem güvenliği hem de estetiği bir arada sunan 1.3 MP ve 2 MP çözünürlüğe sahip 137 adet dome kamera görüntü sağlıyor.

Toplanan görüntülerin kolaylıkla gözlemlenebildiği ve gerektiğinde tekrar izlenebilecek şekilde kayıt yapıldığı bir altyapının oluşturulması gerekti. Bu çerçevede son teknolojiye sahip ürünler ile oluşturulan izleme odasında, güvenlik görevlileri olası sorunları oluşmadan önce engelleyebilmek için 7x24 görüntüleri analiz edebiliyor, toplanan görüntüler ise yüksek kayıt çözünürlüğü ve hızına sahip NVR cihazları ile kayıt altına alınabiliyor.

Ramada Plaza Trabzon Hotel & Spa / Teknik Müdür, Onur KARSLI
"Misafirlerimizin memnuniyeti ve sadakati bizim için çok değerli. Karel’ in iletişim çözümleri ve şık telefonları sayesinde ilk temas anından itibaren misafirlerimizin beğenisini yakalıyoruz. Hareketli personelimizin iletişim gereksinimlerini de eksiksiz sağlayabildiğimiz için operasyonel hiçbir sıkıntı yaşanmıyor. Hem kendi hem de misafirlerimizin güvenliği için CCTV kamera sistemimiz dahil tüm ihtiyaçlarımızı da tek ve güvenilir bir firmadan halletmiş olduğumuz için de ayrıca mutluyuz. Desteklerinden ötürü Karel ve tüm ekibine teşekkür ederiz."

Ramada Plaza Trabzon Müşteri Deneyimi Broşürü [.pdf] için tıklayınız

Diğer Bloglar