Ana içeriğe atla
En

ERP Kurulumu ve Yapılandırmasında Dikkat Edilmesi Gerekenler

BT ve Trendler

Karel, 2002 yılında Oracle EBS ile tanışmış ve 2003 yılından beri finans, lojistik, sipariş ve üretim olmak üzere 12 modülü firma süreçlerinde kullanmaktaydı.

2005 yılında TL'den 6 sıfır atılması ve YTL çalışmaları ile 2007 Windows'tan Linux'a göç çalışmaları dışında sistem kurulduğu günkü mimari ve altyapı ile korunmuştu. Büyüyen ve gelişen şirket yapısı, çeşitlenen faaliyet ve iş kolları, yetersiz maliyet modülü, kısır kalmış bir hesap planı ve eski sürümlerin ve donanımların destek sorunları geçişi kaçınılmaz hale getirmişti.

Üst yönetimin desteği ve R12'nin kurumsal iş hedefi haline gelmesi ile Bilgi Sistemleri altında teknik ekibin ve şirket ölçeğinde kıritik birimlerde ERP kadrolarının yapılandırılması tamamlandı. Sonrasında ise tüm şirket genelinde mevcut durum analiz toplantıları, sorunlar, gereksinimler ve olası beklentiler tespit edildi.

Hazırlanan gereksinim, modül ve mevcut sürümün durumu göz önğnde bulundurularak danışman firma seçildi ve geçiş tekniği belirlendi.

Çalışma sonrasında 400'e yakın kullanıcıya 20 farklı modülde hizmet veriliyor. Kendi kendine yetebilen bir kurum içi ERP kadro yapılanması kuruldu. CRM, E-fatura ve E-defter uygulamaları da süreç içerisinde çözümlendi ve gerekli entegrasyonlar yapıldı.

Bu yazıyı okuyanlar, bunları da okudu;
Bugünün ve Yarının En Popüler 12 IT Mesleği
IP Video Telefon ile Neler Yapılabilir?
Telefon Santralı (PBX) Fiyatları

Diğer Bloglar