Ana içeriğe atla
En

Esnek Çalışma Düzenine Sahip Olmak Neler Kazandırır?

Teknoloji ve İnovasyon

Esnek Çalışma ve Evden Çalışma neler kazandırır
Her gün trafikte saatlerce zaman geçirmekten keyif almıyorsanız, belki de esnek işgücüne katılmanızın vakti gelmiştir.

Gelecekteki iş yerinizin esnek çalışma şartlarını barındıracağını ve mobil çalışma şeklini destekleyeceğini açık bir şekilde söyleyebiliriz. Kaldı ki esnek bir çalışma düzeni olmadan, gecenin bir yarısında evrensel aramalar yapmak ya da hafta sonunda buluşma ayarlamak dışında 7/24 uygun olmanız mümkün değildir.

Bahsettiğimiz bu düzene geçilmez ise, akıl sağlığınız risk altında diyebiliriz! Geleceğin tek gerçeği, iş planlarımızın ev yaşantımızla dengede olması gerektiği kadar, ev yaşantımızın da işlerimizle dengede olmaya ihtiyacı olduğudur. Bu esnekliğe sahip olmak, insanlarla iş birliği içerisindeyken ve bağlı olan işleri sürdürürken çok önemlidir. Ki evden iş yürütmenin verimliliği arttırmak açısından önemi de yadsınamaz.  Çoğu zaman ev-ofislerde dikkatin dağılması söz konusu değildir. Hatta ev ile iş arasındaki ulaşımda harcanılan vakit, başarı kazanımı olarak değerlendirebilir. Ayrıca belirtmeliyiz ki; karbon ayak izlerinin, trafik sıkışıklığının ve ofis maliyetlerinin azaltılmasının, bireye yarar sağladığını söyleyebiliriz.

Aynı zamanda büyük fırsatların, büyük sorumluluklar doğurduğu bir gerçek. Bir esnek düzen çalışanı olarak da, işiniz üzerinde hesap verme ve alma sorumluluğu size ait olur. Bu sebeple şirketinizin politikasını bilmeniz, doğrudan raporlarınızı ve grup üyelerinizi beklentileriniz dahilinde yöneticinizle hazırlamanız gerekir. Ve eğer fırsatınız varsa, bazen ofise insanlarla iletişim kurmaya devam etmek için gelmeniz bile güzel bir fikir olabilir.

Ek ipuçları:

  • Ofise geliyorsanız, kendinizi günlük rutine hazırlayacak şekilde disipline sokun,
  • İş açısından bağlılığınızı arttırmanız sizi iyi hale getirebilir,
  • Elinizi kaldırın ve daha çok gönüllü olun, böylece gözden kaçmazsınız,
  • Ekibiniz ve yöneticileriniz ile sürekli iletişim halinde olun,
  • Geleneksel bir ofisteymişsiniz gibi işlerinizin arasında boşluklar bırakın.

Emin olun ki esnek bir çalışma düzeni ile başarılı olmak için ihtiyacınız olan; sahip olduğunuz işbirlikçi teknoloji ve araçlarınızdır. Tercihen bu araçlar ses, video ve birlikte çalışmayı destekleyen teknolojinin kombinasyonunu barındıracaktır. Böylece iş arkadaşlarınızla yüz yüze iken yeteri kadar işbirliği yapabilir ve birbirinizi etkileyebilirsiniz. Bunun için ilk akla gelen çözümler sesli ve görüntülü konferans sistemleridir.

Çoğu zorluklarla baş etmek için rekabet yeteneğinizi de arttırmanız gerekmektedir. Ofiste yanınızda oturan C kişisini mi yoksa ses ve video üzerinden çalıştığınız evde oturan A kişisini mi tercih edersiniz? Cevabı düşünmeye bile gerek yok. Gerçek şu ki; yeni üniversite mezunları ellerinde akıllı telefonlarla doğuyorlar ve uzaktan işbirliği beklenen bir hal alıyor. Birbiri ardına yapılan çalışmalar da, günümüzde her nesilden çalışanın uzaktan iş yapabileceğini onaylıyor.

Ancak bazı şirketler ofiste yüz yüze görüşmeyi işyeri verimliliğiyle alakalı olarak görüyor. Sonuç olarak; esnek çalışma şartlarını siz teklif etmezseniz başka bir şirket edecek ve en iyi yeteneği kapabilmek için her türlü avantaja ihtiyacınız olacak. Geleceğin ofisi bu şekilde biçim kazanıyor.
Esnek çalışma düzenine geçmeden önce şunu da anlamak gerekiyor; iş yeriniz, araç ve ilkelere sahip olsun olmasın, başarılı olmak için mobil işgücüne olanak sağlıyor mu? Yanıtınız hayır ise, BT’nizi yol göstermek için cesaretlendirin. Aynı zamanda bunun için; Karel Tümleşik İletişim Çözümleri, IP İletişim Çözümleri ile Sesli ve Video Konferans Çözümleri’ne göz atabilirsiniz.

Yönetici olarak sorumluluklar, başarılı olacak esnek işçi modellemesini oluşturmak ve iletişimi sağlamaktır. Bu nedenle şirketinizde çalışan kişilerin davranışlarını değiştirmelerine ve uyum sağlamalarına yardımcı olabilirsiniz. Eğer bu değişimi başarıyla gerçekleştirirseniz, çalışanlarınız sadece mutlu olmayacak, daha üretken, işine daha bağlı ve uzun dönem çalışmayı düşünen kişiler olacaklar. Ve bu sayede sizin işleriniz çok daha kolaylaşacaktır.

Bu yazıyı okuyanlar, bunları da okudu;
Nedir Bu “Mobilite” Dedikleri ve İş Dünyasını Nasıl Etkiliyor?
Proje Yönetimini Kolaylaştıracak 3 Teknolojik Öneri
Uzaktan Çalışma: Ev veya Ofis Dışında Çalışanlar İçin Destekler

Diğer Bloglar