Ana içeriğe atla
En

Eviniz veya Ofisiniz Güvende mi? Öğrenmek için 4 Adım

Güvenlik Sistemleri

ev ofis guvenlik alarmKış bitti! Yazlık giysilerin meydana çıkmasına çok az kaldı. Dışarıda daha çok vakit geçirecek, açık hava aktivitelerine katılacak hatta tatil planları ve hazırlıkları yapacaksınız.
Bu planların hepsi beraberinde pozitif bir enerji ve heyecan da getirecek. Peki ya güvenliğiniz?
Yaz sıcaklarından dolayı camlar açık bırakılırken ya da en önemlisi siz evde yokken güvenlik koşullarınız sizce uygun mudur?
Tüm cihazlarınız Yaz’a hazır hale getirilmeli ve periyodik olarak kontrolleri mutlaka tekrarlanmalıdır. Şimdi nelere dikkat etmemiz gerektiğine hep beraber bir göz atalım.
Adım bir: Pencerelerinizi ve kapılarınızı nasıl güvenlik altına alabiliriz?
Şimdi evinizde birkaç dakika yürüyün, eğer dışarıda olsaydınız ve kapılar kilitli olsaydı nasıl içeri girerdim sorusunu kendinize yöneltin? ‘Anahtarımla’ cevabını kabul etmiyorum. Etrafa bakın ve şu cevapları arayın; Pencereden girebilir miyim? Kapı kilidi yeterince güvenli mi?
Pencereleriniz ve kapılarınız için kaç tane kilit kullanıyorsunuz? Bunlar yeterince sağlam mı? Birisinin sizin evinize girmesi, kilitleri kırması veya camı kırması ne kadar zor olabilir?
Hırsızların evinize girmek için seçtiği en uygun saatler, sizin işyerinde olduğunuz saatlerdir. Bir bakıma kendileri için de iş saatleri denilebilir. Hırsızlar camı veya kapıyı kırdıklarında komşularınız bunu duyabilir ancak birçok insan ikinci bir sesi duyana kadar tepki vermezler. Böyle bir durumda sürekli ses veren bir cihazın, mesela siren veya uyarı araçlarının kullanılması, hem hırsıza caydırıcılık verir hem de komşularınızın uyarılmasını sağlar.  
Adım iki: Hırsız nerede saklanır?
Evinizin dışını iyice kontrol edin ve hırsızların muhtemel saklanacağı yerleri tespit edin. Merdiven kenarları veya altları, köşeler, varsa garajınızı kontrol edin. Kör noktalara hareket durumunda yanan spot lamba koyabilirsiniz. Böylece hem davetsiz misafirleri açığa çıkartacaktır hem de kendi misafirlerinize yardımcı olacaktır.
Evinizin içinden tüm dış çevreyi göremeyebilirsiniz. Size burada kamera sistemi yardımcı olabilir. Çevre güvenliğiniz için dış ortam sensörler veya dış ortam ışın sensörleri kullanabilirsiniz. Böylece ön alarm seçeneğini etkinleştirdiğinizde dışarından gelecek ilk alarmlar size müdahale içinde zaman tanıyabilir. Ön alarm bu noktada önem kazanmaktadır.
karel alarmAdım üç: Sistemleriniz hazır mı?
Tüm güvenlik ekipmanlarınızın çalışır durumda olduğuna emin olun. Bunların testlerini gerçekleştirin. Kablo bağlantılarını kontrol edin. Yürüme testi yaparak sensörlerin algılama alanlarını gözetleyin. Kapı ve pencere sensörleri ile cam kırılma sensörünüzü kontrol edin.
Adım dört: Eviniz dışarıdan savunmasız görünüyor mu?
Kendinizi bir hırsız olarak görün ve evinizin karşısına geçin. Öncelikle girilecek muhtemel yerlere uzaktan bir bakın, bu evin güvenlik sistemi var olup olmadığı hissini kendinize sorun. Mesela siren görünüyor mu? CCTV kameraları etrafta olsa nasıl olurdu? gibi sorulara cevap arayın. Böylece evinizi ön korumaya almış olursunuz.
Son kontrollerinizi yapın!
Yukarıdaki adımları yapmanızı şiddetle tavsiye ederiz. Yukarıdaki listeyi takip edin ve eklemek istediğiniz diğer kontrolleri de listenize ekleyin. En az iki kez bu listenin üzerinden geçin.
Mevcut bir alarm sisteminiz yok ise, bu işlemleri profesyonel ekiple birlikte yaparak evinizin güvenliğini sağlayabilirsiniz. Ek olarak; mevcut bir sisteminiz varsa veya yeni bir alarm sistemi kuracaksanız, sisteminizi mutlaka Alarm İzleme Merkezi’ne bağlamanızı öneririz.
Listemizin size yardımcı olacağını umarak, herkese rahat ve güvenli bir yaz diliyoruz.

Bu Yazıyı Okuyanlar, Bunları da Okudu:
Büyük Tehlikelerden Küçük Fedakarlıklarla Korunmanın Yolu: Alarm Sistemleri
Alarm Merkezi Neden Gerekli? Seçerken Nelere Dikkat Edilmeli?
Görüntülü Güvenlik Sistemi Satın Almadan Önce Bilmeniz Gereken 15 Teknoloji

Diğer Bloglar