Ana içeriğe atla
En

İK Çalışanlarının Mutlaka İzlemesi Gereken 5 Film

BT Kariyer

İnsan kaynakları çalışanlarına film önerileri
Film izlemek çoğumuzun keyif aldığı etkinliklerin başında gelir. Bu aktivite zevkli olduğu kadar öğreticidir. Bu düşünceden hareketle, özellikle İnsan Kaynakları alanında çalışanlara farklı bakış açıları kazandıracağını düşündüğümüz 5 harika filmi sizlerle paylaşmak istiyoruz.

1) Office Space - Ofis Çılgınlığı
Ofis Çılgınlığı izle
1999 yapımı bir komedi filmi ile başlıyoruz. “İyi de, bu film çok eski” diyebilirsiniz. Endişelenmeyin, filmin görüntü kalitesi ve mizah anlayışı, yapımı hiç eskitmeyecek şekilde kurgulanmış. Filmin konusuna gelince; yazılımcı Peter Gibbons iş ve özel hayatının rutinden çok sıkılmış ve bunalmıştır. Artık ne özel ne de iş hayatında hiç bir şey eskisi gibi olmayacaktır. Film bilhassa çalışanların iç dünyasını tanımak adına izleyenlere büyük fırsat tanıyor. Motivasyon eksikliği ve ödüllendirme gibi konulara da temas eden bu filmi sıkılmadan izleyeceksiniz.
 
2) The Pursuit of Happyness - Umudunu Kaybetme
Umudunu kaybetme filmi izle
İkinci filmimiz, IMBD puanı 10 üzerinden 8 olan “Umudunu Kaybetme”. Ünlü bir yatırım firmasının sahibi Chris Gardner'ın hayatından esinlenmiş olan filmde Gardner'ı Will Smith canlandırıyor. İşlerinin kötü gitmesiyle eşi tarafından çocuğuyla birlikte terkedilen ve evsiz kalan bir adamın yılmadan, pes etmeden sürdürdüğü mücadeleyi anlatılıyor. Chris Gardner’ın broker olma hayalini gerçekleştirmek için katıldığı efsane mülakat filmdeki en çarpıcı sahne olarak akıllarda kalıyor. Dram türündeki bu filmi soluksuz izleyeceğinizi düşünüyoruz.
 
3) Bowling
Bowling filmi izle
Bir Fransız yapımı ile devam ediyoruz. Bowling, bir hastanenin İnsan Kaynakları yöneticisinin hikayesini anlatıyor. Konusu şöyle: Hastane yönetimi, kâr etmediği için kadın doğum bölümünün kapatılmasını istiyor. Bu zor kararı göreve başlar başlamaz yönetmek zorunda kalan İnsan Kaynakları Direktörünün çalışanlarla olan ilişkisi senaryoya yön veriyor. Peki adı neden “Bowling”? Hastane çalışanlarının bir bowling takımı var. İnsan Kaynakları Direktörü de bu ekibe dahil oluyor ve ilişkilerin temeli burada atılıyor.

4-) The Devil Wears Prada - Şeytan Marka Giyer
Şeytan Marka Giyer izle
Tam bir “doğru adayı doğru pozisyona yerleştirme” öyküsü ile yazımıza devam ediyoruz. Meryl Streep, Anne Hathaway, Emily Blunt gibi seçkin oyuncuları kadrosunda bulunduran Şeytan Marka Giyer filmi, ünlü bir magazin dergisinin üst düzey yöneticisi ile çalışmak üzere işe alınan yeni mezun bir asistanın yaşadıklarını anlatıyor. Komedi türündeki bu eğlenceli yapıma mutlaka zaman ayırmanızı öneririz.

5) The Intern - Stajyer
Stajyer filmi izle
Stajyer, 2015 yapımı bir Amerikan komedi filmi. Başrolde Robert De Niro ve Anne Hathaway’in yer aldığı filmin oldukça orijinal bir senaryosu var. Film, alışılagelmişin dışında bir uygulamayı konu alıyor. Bir online alışveriş sitesinin sosyal sorumluluk çalışmaları kapsamında emeklileri, yani yaşlı stajyerleri işe almasını anlatıyor. Stajyerlerin ekibe katacağı faydalar ve yeni insan kaynakları uygulamaları konusunda fikir verebileceğini düşündüğümüz bu keyifli film ile yazımız sona eriyor.

Kim bilir belki bugün bu 5 filmden birini izlersiniz :) Şimdiden iyi seyirler.
 
Bu yazıyı okuyanlar, bunları da okudu;
İK Yönetiminin Çalışanları Verimli Kılmak için Yapabileceği 10 Yenilik
İş Başvurusunda Nelere Dikkat Edilmeli?
Fırsat Çıktığında Hazır Olmak

Diğer Bloglar