Ana içeriğe atla
En

Interop Discover 2012 Las Vegas’dan Öne Çıkan Başlıklar

BT ve Trendler

Interop Discover 2012 iş teknolojileri konferansı Mayıs ayının ilk yarısında Las Vegas'ta yapıldı. Her sene olduğu gibi yoğun ilgi gören konferansın dikkat çeken başlıkları ve izlenimleri ise şöyle:

Software-Defined Network (SDN)
Interop kulislerinde çokça dolaşan ve sonrasında da çok konuşulan yeni network trendi olacağı düşünülen SDN, Network Control Plane'i,  Data Plane bağımlılığından kurtarıyor. OpenFlow uyumlu çalışan SDN switch ve routerlarla kullanılabiliyor. Süreçleri ve değişiklikleri kolaylaştırıp hızlandırıyor.

Kendi Cihazını Getir-BYOD
Yeni tümleşik iletişim çalışma trendi BYOD (Bring Your Own Device) konferansın önemli başlıklarındandı. Çalışanların akıllı telefonlar, tabletler, kişisel bilgisayarlar gibi kendi cihazlarını iş ortamında ve süreçlerinde kullanabilmelerini tanımlayan kavram, işverenlere de sağladığı maliyet faydasıyla iş teknolojilerinde öne çıkan trendlerden oldu. (bknz: BYOD nedir?)

WI-FI Destekleri
BYOD uygulamasıyla çeşitlenen ve artan cihazlar nedeniyle oluşabilecek kablosuz ağ sorunlarını öngören ve altyapısındaki gücü göstermek isteyen Xirrus'un zengin videolar gösteren ve tek kablosuz ağa (Wireless Array) bağlı olan "100 iPad duvarı" fuarın kalabalık toplayan bölümlerinden biriydi.
 
Bulut Bilişim ve Sanallaştırma
Bulut bilişim, güvenlik riskleri hala tartışılsa da Interop 2012'de kabul gören bir trend olarak yerini aldı. Sanallaştırma faaliyetleriyle özel bulut uygulamaları ve kurumsal bulut uygulamalarının tartışıldığı oturumlarda uzmanlar, analistler, son kullanıcılar ve yaratıcılar bir araya geldi.

Interop Ödülleri
Aynı zamanda 9 Mayıs'ta Bulut Bilişim ve Sanallaştırma, İşbirliği, Veri Merkezi ve Depolama, Ağ Teknolojileri, Performans OptimizasyonuGüvenlik, "Management, Monitoring & Testing " ve En İyi Çıkış gibi alanlarda Interop En İyiler Ödülleri verildi.

Bu Yazıyı Okuyanlar, Bunları da Okudu:
Interop Discover IT Etkinliği 2012
BT Yöneticileri GITEX'de Neleri Konuşacak?
Londra M2M Konferansı'ndan

Diğer Bloglar