Ana içeriğe atla
En

IP DECT Baz İstasyonları Nasıl Yerleştirilir?

İletişim Sistemleri

 
IP DECT baz istasyonlarını yerleştirirken, kurulum yapılacak yerin profiline göre önce hangi tip baz istasyonu kullanacağımızı belirlememiz gerekir.

  1. Dahili antenli baz istasyonu
  2. Harici antenli baz istasyonu

Harici antenli baz istasyonu daire şeklinde bir kapsama alanına sahipken, dahili antenli baz istasyonu öne doğru genişleyen eliptik bir şekilde yayınım yapar. Genelde dahili antenli baz istasyonu kullanıldığı için kapsamak istediğimiz alanı belirleyip baz istasyonlarını buna göre yerleştirmemiz gerekir.

IP DECT baz istasyonunu yerleştirirken yatay değil dik şekilde duvara monte etmeliyiz. Mümkün oldukça en açık şekilde, önünde kolon, raf vs bulunmayan bir nokta seçmeliyiz. Özellikle, fabrika gibi yansımalı ortamlarda baz istasyonunu, ses performasını etkileyebilecek olan konstrüksiyondan uzak tutmamız gerekir. Bu da bir çubuk vasıtasıyla yukarıdan aşağıya sarkıtarak mümkün olabilir.

Baz istasyonları PoE yani Power over Ethernet destekli oldukları için, cihazı yerleştirdiğimiz yerde elektrik prizi bulunmasına gerek yoktur. Yine PoE destekli bir switchle düzgünce çalışabilir.
 
Bu yazıyı okuyanlar, bunları da okudu;
DECT Nedir? IP DECT Sistemler Nerede Kullanılır?
Handover ve Roaming Nedir? IP DECT Nasıl Çalışır?
Wi-Fi Performansını ve Hızını Arttırmak İçin 5 İpucu

Diğer Bloglar