Ana içeriğe atla
En

IP İnterkom Sistemlerin Avantajları

Güvenlik Sistemleri

Apartman konuşma(interkom) sistemlerinde ip tabanlı çözümler birçok avantaj sunuyor. Bu avantajları kısa başlıklar halinde şu şekilde sıralayabiliriz;

Esnek Genişleme
IP sistemde ilave edilecek network switchler ile sınırsız genişleme kapasitesi sağlanabilir. Böylece daire adeti sınırı ortadan kalkar.

Mesajlaşma
IP sistemde sisteme dahil bütün dairelere ya da sadece seçili dairelere, aynı anda yazılı ve resimli mesaj gönderilebilir.

Alarm Desteği ve Yönetimi
IP İnterkom sistemlerde bulunan daire içi ünitelere dairede bulunan hırsız alarm sistemi sensörleri bağlanabilir. Böylece alarm durumunda daire sakini sesli ve görüntülü olarak uyarılabilir. Bu alarmlar aynı zamanda merkezi bir yazılım, mobil uygulama veya merkezde bulunan bir güvenlik ünitesi ile takip edilebilip yönetilebilir.

Kamera Desteği
IP sisteme sınırsız sayıda IP kamera bağlanabilir. Daire içi ünitelerde kullanıcı tarafından istenen kamera görüntülenebilir.

SD Kart Desteği
IP sistem daire içi ünitelerinde SD kart desteği bulunmaktadır. SD kart üzerinden üniteler rahatlıkla güncellenebilir. SD kart üzerinden video oynatılabilir, resim gösterilip, müzik çalınabilir.

Reklam Oynatabilme
IP sistem daire içi ünitelerde alışveriş merkezlerinden, işletmelerden alınabilecek reklamlar oynatılabilmektedir. Bu sayede site yönetimi ve konut sakinlerine ek gelir sağlanabilir.

Kolay Kablolama ve Kurulum
IP sistem kablolaması; Uç ekipman (daire içi ünite, giriş ünitesi & güvenlik ünitesi) ile en yakın network anahtarı arasında kablolama yapılır. Altyapı oluşturmak daha kolaydır. İşçilik maliyetlerinde avantaj sağlanır. Sistemin kurulumu kolay olduğundan dolayı test devreye alma süresi daha kısa olacaktır. Böylece daha kısa sürede daha az maliyetle sistem devreye alınabilir.

Sunumun bu kısmı ve tamamı için "CCTV & İnterkom Projelerinde Fark Yaratacak Yeni Uygulamalar" webinarımızı izleyebilirsiniz.

Bu yazıyı okuyanlar bunları da okudu:
SIP AKS; Her an Her Yerde Evinizdeymiş Gibi…
Tümleşik İletişimde SIP Tabanlı Açık Uygulama ve Donanım Zenginliği
İnterkom Sistemlerinde Otomasyon

Diğer Bloglar