Ana içeriğe atla
En

IP Kamera Sistemi Nelerden Oluşur?

Güvenlik Sistemleri

IP kamera sistemi nelerden oluşur
Eğer analog bir sistemden IP kamera sistemine geçmek istiyorsanız ya da güvenlik kamera sistemlerini ilk kez kullanıyorsanız, IP kameranızın hangi ekipmanlarla doğru çalıştığını bilmek önemlidir. IP CCTV uzun süreli güvenlik gereksinimleriniz için size ölçeklenebilir çözümler sunuyor böylece gelecekte güvenlik kamerası sayısını çok rahat ve kolay bir şekilde arttırabiliyorsunuz.

Temel olarak IP güvenlik kamerası sistemleri, gerekli olan IP kameralar, ağ video kaydedicisi ve sistemin sürekli çalışır olabilmesi için gerekli olan güç kaynağından oluşuyor.

IP kameraIP kamera çağının başından beri sunulan ethernet üzerinden güç özelliği (Power over Ethernet - PoE), kameralarınızı tek bir ethernet bağıyla çalıştırmanıza izin veriyor. Bu da kurulum sürecini basitleştiriyor ve daha uzak mesafelerden kamera kurulumlarınızın yapılmasını kolaylaştırıyor.
 
 
Kamera sistemleri; görüntüleme, kaydedebilme ve IPNVR - Kayıt cihazı kameraları yönetme işlemleri için bir video kaydedicisini barındırıyor. Kayıt cihazları bugün, iş yerinizde veya evinizde olmadığınız zamanlarda da kolay erişim sağlayan mobil denetim uygulamaları özelliğini sunuyor. Güvenli bir internet bağlantısıyla her yerden IP kamera sisteminize kolayca giriş yapabiliyorsunuz.  

Kamera sistemi kontrol klavyesiAyrıca izleme ve kayıt odaları için de birkaç ekipmana ihtiyacınız olabilir. Bunlardan bir tanesi kontrol klavyesi. Kameraları yönlendirmeniz veya yakınlaştırıp uzaklaştırabilmeniz için kontrol klavyelerini kullanabiliyorsunuz. Bunun yanında monitörler aracılığıyla kameralardan elde edilen görüntülerin gerçek zamanlı ve geriye dönük olarak izlenmesi de mümkün oluyor.

Tüm bunların yanında kameralar tarafından elde edilenHard diskler görüntülerin kaydedilebilmesi için hard disklerden de yararlanır. Kayıt süresi kullanılan kameraların çözünürlüğü, sayısı ve kayıt türü gibi özelliklere göre değişkenlik gösterir. Bu yüzden ihtiyaç duyulan kayıt süresi göz önünde bulundurularak kullanılacak hard diskin kapasitesi belirlenebilir.

Güvenlik kamerası ürünleri ve aksesuarlarıyla ilgili daha fazla bilgi için tıklayınız.

Bu yazıyı okuyanlar, bunları da okudu;
IP CCTV Sistemlerde Uygun Altyapıyı Seçmek için Bilinmesi Gerekenler
O Güvenlik Sistemi İçin Yeni Kablo Mu Çekeceğim?
ONVIF Nedir, Ne İşe Yarar?

Diğer Bloglar