Ana içeriğe atla
En

İşinize Güç Katacak En İyi Uygulamalar

Teknoloji ve İnovasyon

En iyi uygulamalar
İçinde bulunduğumuz yıllarda, başta profesyonel yaşam olmak üzere günlük hayat için de hemen hemen her konuda daha rahat ve düzenli çalışmalar için teknolojinin sunduğu avantajlar giderek artıyor. Özellikle de mobil teknolojilerin yaygınlaşması, birçok yararlı uygulama ile hem girişimcilere hem de çalışanlara büyük kolaylıklar sunuyor.
 
Özellikle, genç girişimciler ve küçük işletmeler için yoğun çalışma ve karmaşık çalışma ortamlarını kolaylaştırabilecek uygulamalar ile çalışma saatleri esnetilebilirken, verimliliğe de ciddi katkı sağlanabilir.
 
Girişimciler İçin Teknolojik Araçlar
Son dönemlerde yapılan araştırmalara göre; mobil cihazların artışıyla özellikle yeni girişimcilerin %78’lik bir dilimi, işleri ve özel hayatları için teknolojik araçlardan faydalanıyor. Bu teknolojik araçları belirli kategoriler altında listelemek en doğrusu olacaktır;
 
İş Organizasyonu ve Üretkenlik
İş Organizasyonu ve ÜretkenlikSöz konusu girişimciler ve çalışanlar olduğu zaman, ortaklaşa çalışmak ve zaman dağılımını kontrol etmek ciddi performans artışları sağlayabiliyor. Bu noktada kullanıcılarına hizmet veren başlıca uygulamalar ise;
 
1-Evernote: Hemen her mobil ve masaüstü platformda aktif kullanım imkanı sunan Evernote, bir not alma uygulamasından fazlasını sunuyor. İş bölümü, proje konuşmaları ve her yerden erişme imkanı ile hem girişimciler hem de çalışanlar için büyük kolaylık sağlayan araçların başında geliyor.
 
2-Asana: Web tabanlı ve mobil uygulaması ise aktif kullanıma sunulan Asana, takım çalışmaları için iletişim, organizasyon ve işbirliği konularına odaklanan bir teknolojik araç olarak işlevsellik gösteriyor.
 
3-Tripit: Hem iş seyahatleri hem de kişisel seyahatler için, güzergah ve planlayıcı odaklı olan Tripit, şehir dışı gezilerinde de yardımcı bir uygulama olarak kullanıma sunuluyor.
 
Bulut Teknolojisi
Bulut teknolojisiMobilite ve internetin yaygınlaşmasıyla, bulut depolamanın kolaylığı ve güvenliği, hemen hemen her alanda kendini göstermiş oldu. Özellikle kurumsal alanda bulut depolamanın kullanımı her geçen gün artış gösteriyor. Veri kaybının önüne geçmek ve verilere her yerden ulaşabilme vaadinde bulunan bulut depolama firmaları, hem girişimciler hem de çalışanlar için büyük birer yardımcı konumunda. Bu kategoride öne çıkan isimler ise;
 
 
1-Dropbox: Geçtiğimiz yıllarda Google desteğini de alan Dropbox, günümüzde adı en çok duyulan bulut depolama sitemlerinden biri. Mobil, masaüstü ve web ortamında erişim imkanı sağlayabilen uygulama ile ücretsiz depolama alanına her ortamdan erişmek mümkün.
 
2-Box: Daha çok kurumsal hizmetleri ile öne çıkan bulut depolama sistemlerinden olan Box, kişisel bulut kullanımı için de ciddi isimler arasında yer alıyor.
 
3-Karelport: Her büyüklükteki işletme için uygun maliyet avantajı ile bakım gerektirmeyen, ölçeklenebilir bulut çözümlerinin yanı sıra katma değerli servisler, ürünler ve birçok fırsatlar sunuyor.
 
4-iCloud: Her ne kadar Apple ekosistemi içinde daha aktif bir kullanım imkanı sunsa da iCloud, Windows ortamı için de başarılı kullanım özellikleri sağlayabiliyor.
 
5-OneDrive: Microsoft firması tarafından sunulan OneDrive isimli bulut depolama, Windows’tan bağımsız olarak hem web hem de diğer sistemler üzerinde kullanım imkanı sunuyor.
 
Müşteri İlişkileri Yönetim Araçları
Müşteri İlişkileri Yönetim AraçlarıKurumsal alandan söz ediliyorsa, elbette müşteri ilişkileri apayrı bir öneme sahip. Bu bağlamda yine çeşitli teknolojik uygulama araçları ile düzenli takip planları oluşturmak mümkün hale geliyor. Bu konuda öne çıkan isimler:
 
1-Act!: Müşteri ilişkileri yönetimi konusunda ciddi isimler arasında başı çekenlerden olan Act!, özellikle girişimciler için ciddi performans verimliliği sağlaması ile dikkatleri üzerine çekiyor.
 
2-SugarCRM: CRM yani Müşteri İlişkileri Yönetimi konusunu da isminden alan SugarCRM, bu alanın önden gelen isimlerinden olabilmeyi başarıyor.
 
E-mail Yönetimi
E-mail YönetimiGünümüzde hemen her alanın başlıca iletişim kanalı haline gelen elektronik postalar, çevrimdışı kullanım imkanı sunan uygulamalar ile başarılı, düzenli ve planlı elektrik postalar hazırlama imkanı sunuyor. Bu alanın en başarılı ürünleri ise;
 
 
1-Thunderbird: Mozilla vakfı tarafından ücretsiz olarak yayınlanan Thunderbird, tüm masaüstü platformlar için aktif kullanım imkanı sunuyor. Ancak mobil tarafta biraz geride kaldığını da eklemek gerekiyor.
 
2-Apple Mail: Apple tarafından geliştirilen ve sadece Mac OS ve iOS işletim sistemli cihazlar üzerinde kullanılabilen Apple Mail servisi, çoklu hesap yönetimi ve işletim sistemi tümleşik yapısı ile, ek gönderileri ve posta düzenlemelerinde ciddi anlamda avantaj sağlayabiliyor. Öte yandan güvenlik konusunda da iddialı ürünler arasında başı çekenlerden oluyor.
 
Sosyal Medya Yönetim Araçları
Elektronik posta iletişimi kadar artık sosyal medya kanalları aracılığıyla sağlanan iletişimler de büyük önem taşır hale geldi. Ancak hem kurumsal hem de bireysel anlamda birçok farklı büyük kitleye hitap eden sosyal medya ağlarının yönetimi, kimi zaman karmaşaya yol açabiliyor. Bu noktada ortaya çıkan yardımcı sosyal medya yönetim araçları, kullanıcıların ihtiyaçlarına cevap verebiliyor;
 
1-Hootsuite: Dünya genelinde 10 milyondan fazla kullanıcıya sahip Hootsuite, sosyal medya yönetimi konusunda sıkıntı yaşayan tüm kesimlere hitap eden bir yapı sunabiliyor.
 
2-Sprout Social: Daha çok kurumsal alan için özelleştirilmiş olan Sprout Social, sosyal medya hesaplarını yönetmekten ziyade daha çok sosyal yaşantıyı düzenleme odaklı olarak vaatlerde bulunuyor. Randevu, görüşme ve sosyal medya paylaşımları için program oluşturma noktasında iyi işler çıkartan uygulamalar arasında yer alıyor.
 
3-Buffer App: Sosyal medya hesaplarının yönetilmesi yanında, yayınlanacak postları da programlayabilmesiyle öne çıkan Buffer App, birçok farklı medya üzerinden düzenli paylaşım yapan kimseler için ciddi kolaylıklar sağlamasıyla öne çıkıyor.
 
Görülebileceği gibi hem mobil tarafta hem de masaüstü tarafında gelişen teknoloji ve internet ağını, mümkün olan en verimli şekilde, çalışanlar ve girişimciler için kullanıma sunan pek çok uygulama bulunuyor. Bu uygulamalardan ihtiyaçlarınız doğrultusunda tercihler yaparak, iş akışınızı mümkün olan en pratik ve düzenli hale getirmek mümkün hale geliyor.
 
Bu yazıyı okuyanlar, bunları da okudu;
Cep Telefonunuzu İş, İş Telefonunuzu Cep Olarak Kullanın
Bilişim, Bilişelim, ... Bulutta Buluşalım
İşlemci Performansı Arttırmanın Yeni Standardı: OpenCL

Diğer Bloglar