Ana içeriğe atla
En

KOBİ’ler Neden Büyük Kurumlar Gibi Davranmalılar?

Teknoloji ve İnovasyon

Küçük işletmelere öneriler
Büyük teknolojilerin kullanılabilirliği küçük işletmelerin büyük düşünmesine olanak veriyor. Küçük işletmelerin ve kurumların teknoloji ihtiyaçları arasındaki fark büyüklüğe bağlı olarak fazla olabilir, fakat karşılaştıkları sorunlar ve uyguladıkları çözümler temel olarak aynıdır.  

Küçük bir işletmenin sahibiyseniz, işinizi geliştirmek için büyük işletmeler gibi davranmalı ve yaygın olan şu 5 yanlış düşünceyi görmezden gelmeniz gerekiyor;

1. Sadece kurumların stratejiye ihtiyacı vardır
Tekrar düşünün: Daha küçük firmaların şu anda hangi araçları kullandıklarını anlamak ve potansiyel şansları yakalayabilmek için üç yıllık iş planına sahip olmaları gerekiyor. Her ne kadar küçük işletmeniz için ayırdığınız teknoloji bütçesi, büyük kurumların harcadıklarının sadece bir bölümü kadar olsa da, satın alımlar için gerekli sermayeyi bir kenara ayırmalısınız.   

2. BT uzmanları çok pahalı
Tekrar düşünün: Elbette, birçok küçük firma, kendini işine adamış BT ekibine sahip değil çünkü hem finansman hem de kendi becerilerine odaklanmaları için insan kaynakları tahsis etmesi gerekiyor. Bu gayet mantıklı bir durum. Fakat planlamada, yerleştirmede ve teknik sistemlerin bakımında yardımcı olabilecek çok fazla BT hizmeti sunan firmalar bulunuyor. Çalışanlarınızı kendi uzman oldukları alanlarından uzaklaştırmak, işlerin de tam olarak yapılamamasına sebep olacaktır. 

3. Denenmiş ve doğrulanmış teknolojiye bağlı kalın
küçük işletmelere teknolojik önerilerTekrar düşünün: İşletmeler üzerinde etkili olan şu anki gelişmelere ayak uyduramayan şirketler, yeni teknolojideki fırsatları gören şirketler tarafından alt edilecektir.  Geçmişteki teknolojiler ile ilerlemek size sadece dezavantaj getirmeyecek, aynı zamanda yüksek beceriye sahip, teknolojiyi şirketlerin genel kültürünün ve başarılı olabilmek için sahip oldukları stratejilerinin bir göstergesi olarak gören çalışanları etkileme yetkinliğinizi de azaltacaktır.

4. Küçük işletmeler veri hırsızları için değerli değil
Tekrar düşünün: İster 3 ister 3.000 ekipmanınız olsun, hepsinin korunmaya ihtiyacı vardır. Sağlam veri güvenliği önlemlerini sürdürmeye ek olarak, hangi veri ve dokümanların önemli olduğunu tanımlayan, nasıl depolanmaları ve erişim hakkının kimlere verilmesi gerektiğine dair bir plan oluşturmak oldukça önemlidir. Güvenlik politikanız, sorumluluklar ve imtiyazlar konusunda açık ve anlaşılır olmalıdır.

5. Sanallaştırma sadece büyük IT departmanları için fayda sağlar
Tekrar düşünün: Sınırlı bilgisayarlar kullanarak var olan kapasiteyi arttırabilmek kurumlar arasında sıradan bir şey haline geldi. Daha küçük işletmeler, aynı teknolojiden daha küçük ölçekli olacak şekilde, kanıtlanmış ve kullanıma hazır araçları kullanarak kolayca yararlanabilirler. Sanallaştırma şirketlerin daha az bilgisayarda daha fazla uygulama çalıştırmasına ve projelerde tahsis edilmiş pahalı donanımlar olmadan test edebilmelerine olanak sağlıyor.

Düşüncelerinizi küçük ölçekliden kurum ölçeğine taşıdığınız zaman bu 5 konudan her birini göz ardı edebilirsiniz. Büyük firmalar, avantaj elde edebilmek ve güvenilir teknolojiyi uygun şartlarda kullanabilmek için büyük yatırımlarda bulundular. Şimdi bu araçlar, daha yaygın biçimde kullanıma uygun hale geldi. Dolayısıyla küçük işletmeler de daha düşük maliyetlerle benzer yatırımlarda bulunarak bu yararları elde edebilirler.

Bu yazıyı okuyanlar, bunları da okudu;
İşletmenizi Büyütmenize Yardımcı Olacak Teknolojik Çözümler
Girişimciliği Değiştirecek 5 Kullanıcı Trendi
Kendi İşinin Patronu Olmak İsteyenlere 12 Öneri

Diğer Bloglar