Ana içeriğe atla
En

Nasıl Apple Teknisyeni Olunur?

BT Kariyer

Nasıl Apple Teknisyeni Olabilirim?
Dünyanın prestijli teknoloji şirketlerinden biri olan Apple’da teknisyen olmak hangi eğitimlerden ve testlerden geçiliyor?

Teknoloji markaları arasında Apple ürünlerinin normalden biraz daha pahalı olduğu su götürmez bir gerçek. Hâl böyle olunca insanlar iPhone, Mac veya diğer Apple ürünlerini kullanırken ekstra dikkat etmeye özen gösteriyor. Yine de ne yaparsanız yapın, basit bir dikkatsizlikle yere düşen iPhone’un ekranı kırılabilir ve en nihayetinde telefonunuz Apple teknik servisini ziyaret edebilir. Peki Apple teknik servisinde ürünleri tamir eden teknisyenlerin nasıl bir eğitim aldığını ve hangi programlardan geçtiğini merak etmiş miydiniz?

AppleCare Teknisyen Eğitim Paketi
AppleCare Sertifikası nasıl alınırApple ürünlerini tamir etmeyi öğrenmek istiyorsanız direkt olarak Apple tarafından satıln bir eğitim programı bulunuyor. AppleCare Teknisyen Training ismiyle 299 dolar fiyatla satılan bu paket içerisinde, tüm Apple cihazların hata tespiti ve onarımı ile ilgili her şey yer almakta. Bu noktada bu paketin tekrar tüm cihazları kapsadığını ve sertifikalı iOS teknisyeni gibi sadece bir bölümü kapsayan bir uzmanlığa sahip olmak istiyorsanız yalnızca o bölümle ilgili sınavı vermeniz gerektiğini de belirtelim.

Apple’ın SVC-16A ve iOS-16A olmak üzere iki adet sınavı yer alıyor. 2 saat süren ve geçmek için %80 başarı oranı aranan bu sınavları geçmeniz durumda, sertifikalı bir Apple teknisyeni olmuş oluyorsunuz. SVC-16A sınavında ESD Önemleri ve Güvenlik olmak üzere iki bölüm yer alıyor. Her bölümde 12 soru yer alıyor ve sınavı geçmek için her iki bölümde de en az 10 doğru yanıta sahip olmanız gerekiyor. Bu arada bu sınavlara girmenin de ücretli olduğunu ve eğer sınavı geçemezseniz tekrar girmek için yine aynı ücreti tekrar ödemeniz gerektiğini de belirtelim.

Apple servis sertifikası sınavlarına PearsonVUE internet hesabı üzerinden online olarak katılabiliyorsunuz. Tahmin edebileceğiniz üzere online olarak gerçekleştirilen sınavda farklı kaynaklardan yararlanmak serbest. Bu sınavları geçtiğiniz takdirde sertifikalı bir Apple teknisyeni olabiliyor ve bu alanda kariyer yapmaya başlayabiliyorsunuz.

Apple Mağazasında Genius Olmak
Apple Genius olmakApple da çalışabilmenin bir yönü de tabii ki arka planda olmak yerine Genius olarak Apple mağazalarında görev almak. GlassDoor verilerine göre saati ortalama 20 dolar olan bu meslek, bir perakende mesleğine göre oldukça iyi.

Tahmin edebileceğiniz üzere Apple mağazasında Genius olabilmek de öyle pek kolay değil. Genellikle şirketin Genius ihtiyacı fazla olmadığından, başvurunuz için görüşmeye çağırılmak aylar sürebiliyor. Ancak eğer şansınız yaver gider ve görüşmeden de başarılı bir şekilde çıkarsanız Apple Genius olmak için 14 günlük bir eğitim süreci sizi bekliyor olacak. Bu süreçte Genius adayları hem zarar görmüş Apple cihazlarını tanımak hem de müşteri ilişkileri yetenekleriyle ilgili farklı dersler alıyor. Eğitimin sonunda hem iyi şartların olduğu bir mesleğe sahip olmuş oluyorsunuz hem de tabii ki Apple ürünlerini satın alırken önemli derecede bir indirime hak kazanmış oluyorsunuz. 

Bu yazıyı okuyanlar, bunları da okudu;
İnovasyon ve Başarının Farklı Yolları
Mutlu Bir İş Hayatı için Verimli Çalışmanın 9 Yolu
Windows 10'da Sesli Asistan Dönemi

Diğer Bloglar