Ana içeriğe atla
En

Nedir Bu “Mobilite” Dedikleri ve İş Dünyasını Nasıl Etkiliyor?

BT ve Trendler

mobilite iş dünyası
Mobilite kavramı kelime anlamıyla bir yerden başka bir yere olan hareketi ya da bir durumdan başka bir duruma geçişi ifade ediyor.

Şirketler için MobiliteGünümüzdeki pazar eğilimleri ve hızla değişen ekonomik faktörler, kullanıcıları ve işletmeleri her geçen gün daha hareketli çalışmaya yönlendiriyor. Sık seyahat eden, evden çalışan, ofise nadiren gelen çalışanların sayısı 1 milyarı aştı ve hızla artmaya da devam ediyor. Bu yüzden günümüz çalışma hayatında insanların çok fazla yer değiştirmesi ve bunu yaparken de zamanı en verimli şekilde kullanmaya çalışması, teknolojinin de bu bağlam üzerinde kurgulanmasına yol açıyor. Gelişen teknoloji sayesinde kişiler hareket halindeyken bile iletişim kurabiliyor, bilgiye erişebiliyor, video izleyebiliyor, e-postalarını kontrol edebiliyor veya doküman alıp gönderebiliyor. Kısacası mobilite, kişilere istenilen her yerden ve her an işlerini yönetebilme ve iş yapabilme fırsatı veriyor.

Güçlü ve hızla gelişen akıllı telefonlar ile tabletler gibi mobil cihazlar ve yaygınlaşan geniş bant veri seçenekleri, mobil çalışanlar tarafından yaygın olarak kullanılıyor.

Mobilite ve  Çağrı Merkezi
Müşteri memnuniyeti sağlayan veya telesales, telemarketing vb amaçlara oluşturulmuş çağrı merkezi ve benzeri oluşumlar, mobilite ve destekçi uygulamaları sayesinde hareketli iş yaşamına uyum sağlayabiliyor.

Karel IP Çağrı Merkezi ve Karel Mobil Supervisor gibi yeni nesil teknolojiler, hem çağrı merkezlerinin mekana bağımlılığını, hem de çağrı merkezi yöneticilerinin sistem yönetimi için herhangi bir noktada sabit olma zorunluluğunu ortadan kaldırıyor. Bu ve benzeri yeni nesil ürünler sayesinde, özelikle çağrı merkezleri gibi esnek çalışma zaman ve koşullarına sahip yapıların çalışma performansını yükseltecek hareketli ve 7/24 işini izleyebilen yönetici profilleri oluşturmak mümkün hale geliyor.

Mobilite ve  Tümleşik İletişim
Mobilite ve tümleşik iletişim arasında birbirini destekleyen ve koparılamayacak bir ilişki bulunuyor. Mobilite, tümleşik iletişimin verimli kullanılmasını sağlayacak olanaklar sunarken tümleşik iletişim de mobilitenin yaygınlaşmasına ve gelişmesine katkı sağlıyor. 

Yeni teknolojiler iletişim odaklı olduğu için üretilen çözümler de insanların iletişim ihtiyaçlarının karşılanmasını kolaylaştırmak ve iletişimin sürekliliğini sağlamak için tasarlanıyor. Mobilite ve tümleşik iletişimin sağladığı en büyük avantaj da bu noktada ortaya çıkıyor; tümleşik iletişim insanlara her yerden, her an iletişim imkanı sunuyor.

Mobilite sayesinde çalışanlar bulundukları her yerden iletişime geçebildikleri için mekana bağlı kalmaları engelleniyor. Çalışanlar ofis dışındayken bile ofis masasına gelen çağrıları cevaplayabiliyor, maillerine ulaşabiliyor ve bilgi paylaşabiliyor. Kısacası mobil çalışanlar, tümleşik iletişimin tüm olanaklarından mobilite sayesinde faydalanabiliyor.

Diğer Bloglar