Ana içeriğe atla
En

Remix OS ile PC’de Android Deneyimi

Teknoloji ve İnovasyon

Remix OS nedir
Android işletim sistemini bilgisayarınızda kullanmanıza imkân tanıyan Remix OS nedir ve nasıl çalışır? Yazımızda bu sorulara cevap veriyoruz;

Her ne kadar birçoğumuz Android işletim sistemini akıllı telefonlardan biliyor olsak da, şu anda Android bir ekosistem haline gelmiş durumda. Günümüzde Android işletim sistemini yalnızca akıllı telefonlarda değil, TV’lerde, otomobillerin içerisinde, çubuk PC’lerde ve birçok farklı alanda görüyoruz.
Google Play Store uygulama mağazası ve kolay kullanım imkânı ile öne çıkan Android işletim sistemi, daha önce Bluestack gibi emülatörlerle çok verimli olmasa da PC üzerinden çalıştırılabiliyordu. Şimdi ise Android 6.0 Remix OS ile PC’de çok daha iyi bir Android deneyimi yaşabilmek mümkün.

remix os ekran görüntüsüRemix OS Nedir?
Jide isimli bir şirket tarafından geliştirilen Remix OS, az önce söylediğimiz gibi PC üzerinde Android işletim sistemi kullanmak isteyenler için geliştirilmiş bir işletim sistemi. Binlerce Android uygulamasına ve oyununa PC üzerinden ulaşabilmemizi sağlayan Remix OS, bilgisayarında alternatif bir işletim sisteminin daha olmasını isteyenler için ideal bir seçenek.

Şu anda Android 6.0 Marsmallow tabanlı Remix OS 3.0 versiyonuyla tamamen ücretsiz bir şekilde indirilebilen uygulama, hem Mac hem de Windows tabanlı bilgisayarlara alternatif bir işletim sistemi olarak kurulabiliyor.

Remix OS nasıl kurulur?
Remix OS 3.0 sürümünü bilgisayarınıza kurmak için iki farklı yol izleyebilirsiniz. Bunlardan birincisi direkt HDD üzerinden yüklemek, diğeri de USB bellek ile yüklemek.

Eğer direkt HDD üzerinden yükleyecekseniz Windows 7, Windows 8 veya Windows 10 kullanmanız gerekiyor. Kurulum için gerekli dosya paketini Remix OS web sitesinden indirip, yükleme aracını başlatmanız yeterli. Kurulum tamamlandıktan sonra bilgisayarınız açılırken Windows Boot menüsünden Remix OS’i seçmeniz yeterli.

USB bellek kurulumunda ise öncelikle USB 3.0 kullanan bir bellek kullanmanızı önerdiğimizi belirtelim. Bu adımda da yine Remix OS kurulum dosyalarını indirdikten sonra yükleme ekranında USB bellek ile kurulumu seçmemiz ve belleğimizi bir yükleme aracına dönüştürmemiz gerekiyor. Ardından bilgisayarınızı yeniden başlatmanız ve boot menüsüne giderek USB belleğinizi seçmeniz gerekiyor.

Remix OS Arayüzü ve Yapabileceklerimiz Neler?
remix os bellek kullanımıOldukça basit ve sade bir arayüzü bulunan Remix OS, aslında Android işletim sisteminin bilgisayara uyarlanmış hali diye diyebiliriz.

Sol alt tarafta başlat tuşuna benzer bir tuş ile tüm uygulamalara ulaşabiliyoruz. Sağ tarafta ise bildirim ekranı ve ayarlar bölümünü görüyoruz. Bu noktadan sonra Remix OS’in kullanımı uygulama desteğiyle geliştiriyor. Android ekosistemindeki Evernote, Spotify, WhatsApp, Facebook gibi binlerce uygulamadan veya oyundan faydalanabilirsiniz.

Kurulum için aşağıdaki videoyu inceleyebilirsiniz;

Oyunseverler için de oldukça kullanışlı özellikler barındıran Remix OS, oyun içi hareketlerinizi ayarlayabilmeniz için özel bir araç kullanıyor.

Remix OS'u buradan indirerek kullanabilirsiniz.

Bu yazıyı okuyanlar, bunları da okudu;
Bilgisayar Başında Gözleri Korumak için 4 Basit İpucu
Çalışma Hayatınızı Etkileyecek 5 Önemli Adım
Her Yerden Çalışmak Neden Harika?

Diğer Bloglar