Ana içeriğe atla
En

RF4CE Nedir? Nasıl Kullanılır?

Teknoloji ve İnovasyon

RF4CERF TEKNOLOJİSİ VE RF4CE’NİN ELEKTRONİK CİHAZLARDA KULLANIMI

Bildiğimiz uzaktan kumanda, elektronik bir cihaz olan televizyonların, kısa mesafede uzaktan kontrol edilebilmesini sağlar. İlk başlarda mekanik ve ses ötesi tekniği kullanılarak, televizyon tarafından seslerin tespit edilerek kanalın değiştirilmesi sağlanmıştır. Transistorün bulunmasıyla uzaktan kumandaların geliştirilmesi daha kolaylaşmış, fiyat açısından da daha uygun hale gelmiştir. Fakat çevremizde transistörün ürettiği bu mekanik sese benzer birtakım sesler çıkaran aletlerin varlığı, bu tekniğin çok da kullanışlı olmadığını ortaya çıkarmıştır. Bunun üzerine kullanılmaya başlanan kızılötesi teknolojisi de zamanla gereksinimleri karşılamaktan uzaklaşmış ve aşağıda detayları hakkında bilgi aktaracağımız RF teknolojisi elektronik cihazlarda kullanılmaya başlanmıştır.

RF teknolojisi, çift yönlü kablosuz bağlantı için çoklu sağlayıcı ile birlikte çalışabilir ve basit uzaktan kontrol çözümünü sağlar. Bu çözüm, aracı bir istasyona gerek duymadan, tüketici elektroniğinin içine yerleştirilerek cihaz ve uzaktan kumanda şeklinde iki yönlü iletişimi sağlar.

RF4CE(Radio Frequency for Consumer Electronics) Teknolojisi Avantajları
RF, IR kumandalarına göre dijital ev konseptine uygun ve daha gelişmiş etkileşim sunmaktadır. Yeni teknoloji olan RF kumandalar, daha hızlı, daha güvenli ve daha yüksek menzile sahiptir. Bununla birlikte en önemli unsur ise, IR kumandalar gibi görüş hattında olma gibi bir zorunluluğun olmamasıdır.
Diğer önemli avantajlarına baktığımız zaman ise, düşük güç tüketimi, ev otomasyon sistemlerine bağlantı ve LCD ve plazma televizyonlarında kaynaklanan azaltılmış parazitler gibi avantajları bulunmaktadır.

RF4CE Kullanım Alanları
RF4CE ile uzaktan kumanda sayısı azalmakla kalmayıp, daha çok çeviklik, fonksiyonellik, ve kolay kullanım da elde edilmiş olunmaktadır. Kullanım alanlarına örnek olarak ise, eğlence cihazları, garaj kapılarını açan cihazlar ve anahtarsız giriş sistemleri verilebilir.

Diğer Bloglar