Ana içeriğe atla
En

Savunma Sanayinde Teknolojik Çözümler Nelerdir?

İletişim Sistemleri

Karel olarak Ankara’da bulunan üretim tesisi ve Ar-Ge merkezimizle 10 yıldır Türk savunma sanayinin hizmetinde çalışmaya devam ediyoruz. Amacımız tümüyle yerli olan Karel’in yaratmış olduğu teknolojilerle Türk savunma sanayine katkıda bulunmak. Çalışmalarımızı üç ana grupta toplayabiliriz.

Birinci olarak, Ankara’da bulunan üretim tesisimizde toplam sistem üretimi alt yükleniciliği şeklinde savunma sanayi ana yüklenicilerine hizmet vermekteyiz. Onların tasarımını yaptıkları sistemlerin üretimi, testi ve sevkiyatı konusunda hassas bir şekilde çalışıyoruz.

İkinci ana işimiz, ana yüklenici firmalarla Ar-Ge tesislerimizdeki mühendislik ve teknoloji kapasitemizi kullanarak çeşitli projelere imza atmak. Ar-Ge merkezimiz iki ana gruba ayrılıyor. Birincisi kendi ürünlerimiz üzerinde çalışan telekom grubu ve ikincisi de savunma sanayine yönelik olarak çalışan savunma grubudur. Ayrıca Ar-Ge merkezimizde diğer alt yüklenici firmalardan ayrıldığımız bir nokta daha bulunuyor. Mekanik tasarım yapan deneyimli bir gruba sahibiz.

Üçüncü ana konumuz, Karel’in kendi altyapısında geliştirmiş olduğu teknolojileri askeri sahada ordumuzun imkanlarına sunmak. Bu amaçla askeri telefon santralı üretimine başladık. Özellikle DS200U ailesi diye adlandırdığımız askeri telefon santralı bu konuda oldukça iddialı. Bu santral batı dünyasında bulunan ve rekabet ettiğimiz ürünlerden farklı özellikler sunabiliyor. Ayrıca IP teknolojisini santrallarımızda kullanmaya başladık ve data transferini mümkün hale getirdik. Bu ürün grubunu daha da geliştirmek ve daha geniş bir pazara sunmak ana amaçlarımızdan bir tanesi.

DS200U askeri santraldan sonra daha küçük ve teknik olarak daha yüksek standartta bir ürün daha geliştirdik. Bu yeni ürünümüz 20 G kuvvete ve suya dayanıklı olarak tasarlandı.

Karel askeri santral ailesinin başlangıcı sayılabilecek olan DS200A santralda sağlanan teknolojik imkanlarla uydu terminalleriyle, alarm anons sistemleriyle ve aynı zamanda muhabere anahtarlama sistemine de bağlantı sağlanabiliyor.

Daha fazla bilgi için; Savunma Sanayi Projeleri

Diğer Bloglar