Ana içeriğe atla
En

Türkiye'nin Tercihi Yüz Yüze İletişim

BT Kariyer

Dünyanın önde gelen insan kaynakları ve danışmanlık şirketlerinden Randstad'ın Global İş Dünyası Eğilimleri'ni araştırdığı çalışmasının sonuçları dikkat çekici...

Türkiye'nin de dahil olduğu 32 ülkeyi kapsayan rapora göre her 10 çalışandan 7'si işte telefon ve e-mail yerine yüz yüze iletişimi tercih ediyor. Küresel bazda yüzde 81 ile yüz yüze iletişimi en çok tercih eden ülke Türkiye olurken, Norveç, Japonya ve Singapur yüzde 57 ile en az tercih eden ülkeler oldu.

Randstad'ın verilerine göre iş hayatında yüz yüze iletişimin önemi çok büyük. E-posta veya telefon, her zaman insanlarla iletişim kurmanın en verimli yolu olmayabilir. İnteraktif toplantılar, daha rahat fikir üretilmesine ve katılımcıların hassasiyet gösterdiği konuların daha rahat anlaşılmasına yardımcı olur.

Karel Video Konferans Yüz Yüze TeknolojiYüz yüze iletişim iş hayatında en çok tercih edilen yöntem olsa dahi her zaman bu yöntem biçimiyle iş yapmak sanıldığı kadar kolay olmayabilir. Birden çok ilde bölge müdürlükleri, şubeleri olan bir işletmenin her ay merkez ile şubeler arasında gerçekleştirmesi gereken olağan toplantılar olmaktadır kuşkusuz. Bu da ulaşım, konaklama gibi gider kalemlerinin her ay düzenli olarak oluşması anlamına gelmektedir. Büyük bir organizasyonda bu gider kalemleri daha da önemli bir maliyet oluşturmaktadır ve tüm bunların yanına seyahatlerden kaynaklanan zaman kaybı da eklenebilir.

Peki bu maliyetlere katlanmadan yüz yüze iletişimi sağlamak mümkün olamaz mı? Video Konferans Sistemi ile mümkün. Video konferans sistemleri, Tümleşik İletişimin bir parçası olarak uzaktan, tek veya çok lokasyonla görüntülü iletişim imkanı yaratarak, zaman ve maliyet tasarrufu sağlar.

Video Konferans Avantajları

  • Seyahat etmenin imkansız veya çok pahalı olacağı durumlarda, diğer bölge ve ülkelerdeki insanlarla daha düzenli olarak yüz yüze iletişim kurabilirsiniz.
  • Video konferans teknolojisini kullanmanız çeşitli masraflarınızı azaltacak olmasından dolayı size avantajlar sağlayacaktır. Seyahat süresince yemek, konaklama ve bilet/yakıt harcamalarına gerek kalmayacaktır.
  • Daha kısa zamanda daha çok sayıda toplantı yapılır.
  • Karar verme süreçleri hızlanır.
  • İş seyahatlerinin neden olduğu bedensel yorgunluğu ortadan kaldırdığı için iş verimi artar.
  • Toplantıların zaman planına uygun ve daha düzenli yapılması sağlanır.

Karel Video Konferans Çözümleri için: Video Konferans Sistemleri

Bu Yazıyı Okuyanlar, Bunları da Okudu:
KAREL- Yüz Yüze Teknoloji Bloğu
Telefon Santralı Nedir? Nasıl Çalışır? [Video]
IP Santral (IP PBX) ile İletişim [Video]

Diğer Bloglar