Ana içeriğe atla
En

Video Telefon Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?

İletişim Sistemleri

Video TelefonÇok meşgulsünüz ve işlerinizin daha hızlı, sorunsuz ve verimli ilerlemesini istiyorsunuz; video telefon kullanmak için geç bile kalmışsınız demektir. Her geçen gün gelişen teknolojiler sayesinde yeni piyasaya sürülen video telefonlar kullanıcısına birçok avantaj sağlıyor. Video aktarımı, ses kalitesi ve ek fonksiyonlarının yanında, özellikle kullanıcıların toplantılarını bulundukları yerden, ek bir ekipman veya bilgisayar kullanmadan yapabilmesine imkan sağlamasıyla büyük zaman tasarrufu sağlıyor.

Peki bir video telefon satın almadan önce nelere dikkat etmek gerekiyor? Kısaca açıklamaya çalışacağım;

1) Görüntü kalitesinin iyi olması;

  • Öncelikle video telefonun desteklediği kodeklere bakmak gerekir. Mesela Karel Video Telefonlarda kullanılan H.264, kaliteli görüntü kodeğidir. Bu kodek sayesinde düşük bant genişliği kullanılarak pürüzsüz ve berrak bir görüntü aktarılabilir.
  • Kamera kalitesinin iyi olması gerekir. Bunun için kameranın kaç pixel olduğuna bakılmalıdır. 2 megapixel bir kamera yeterlidir.
  • Telefonun ekran büyüklüğü yeterli olmalıdır. Video telefonun ekranı ne kadar büyük olursa karşı taraf o kadar büyük ve net görülebilir.

2) Görüntünün akıcılığının bozulmaması;

  • Düşük bant genişliklerinde bile, görüntü kalitesinin düşerek görüntüde kesintiye neden olmaması gerekir. Akıcı bir görüşme için CIF@30fps yeterli olacaktır.

3) Tasarım;

  • Sonuçta bu ürün sürekli masanızda olacak hem sizin göz estetiğiniz için hem de misafirleriniz açısından şık dizayn sahibi bir ürün dikkat çekici olacaktır. Bununla birlikte HD ses destekli gelişmiş ahize tasarımını özellikle öneriyoruz.

4) Kullanıcı dostu;

  • Tercih edeceğiniz ürünü kullanırken sizi yormayacak kullanıcı dostu dokunmatik ekrana sahip olmalıdır. Kolay ve hızlı kullanıma uygun anlaşılır menüler bunu desteklemelidir.

5) Ek Özellikler;

  • Karel IP Video Telefon3'lü konferans özelliği ile işlerinizi çok daha pratik yürütebilirsiniz.
  • LDAP desteği rehber yeteneklerini artıracağı için önerimizdir.
  • Hızlı Arama Tuşları, BLF Desteği ile arayacağınız kişinin meşgul olup olmadığını görmek, Kapı Telefonu Uygulaması, CRM ve ERP uygulamalarının desteklenmesi işlerinizi kolaylaştıracak ve size zaman kazandıracak diğer özellikler olacaktır.

Daha fazla bilgi için IP Telefonları ve özellikle VP116 modelini incelemenizi öneririz.

Diğer Bloglar