Ana içeriğe atla
En

VideoWall Nedir? Çeşitleri ve Güvenlik Sistemlerinde Kullanımı

Güvenlik Sistemleri

Videowall uygulaması ile yüzlerce CCTV kamerasını tek büyük ekranda takip etmeniz mümkün!

Videowall ile birçok uygulama (Canlı izleme, kayıt izleme, e-harita vb.), çoklu ekran ortamında merkezde ve tek ekran üzerinde kolayca takip edilebilir. Özellikle video analiz uygulamaları ile potansiyel bir olayı daha önceden algılayıp müdahale etme zamanını kısaltmak mümkündür.
videowall nedir
Güvenlik Sistemleri’nin 7x24 sürekli olarak izlenmesi gerekebilir. Bu ihtiyaca yanıt verebilmek için LCD/LED VideoWall uygulamalar geliştirilmiştir. Büyük ekranlar, yüksek çözünürlük, yüksek ışık gücü, parlaklık ve kontrast gereksinimleri ile projeksiyon cihazlarından LCD VideoWall’lara kadar yol almıştır.
VideoWall çok geniş kullanım alanına sahiptir. Askeri kontrol merkezleri, AVM Güvenlik Sistemleri, Otel Kamera Sistemleri, Rezidans, Toplu Konut güvenlik merkezleri, stadyumlar vb. kullanımlarda kaliteli ve efektif görüntüleme sağlamaktadır.

VideoWall Ekran Çeşitleri

  1. OLED Ekran

oled videowallOLED'ler çoğunlukla düz ekran için kullanılır ve LCD teknolojisine alternatif olarak sunulur. Normal operasyonda yüksek parlaklık, yüksek kontrast desteği, düşük enerji tüketmesi, ince ve hafif olması, herhangi bir görüş açısı kısıtlaması olmayışı, -40 C ~ 80 C geniş çalışma sıcaklığı desteği bu ekranın sahip olduğu bazı avantajlardandır.  2012’den itibaren pazarda geniş yer bulabilmektedir.

  1. 3D Ekran                            

3D video wallVideoWall endüstrisinde, 3D teknolojisi özellikle yüksek maliyetlerinden dolayı çok fazla talep görmemektedir (3D desteği gerçekleştirilmesi için kodlama cihazları, matrix cihazı ve tabi ki 3D gözlük gereklidir). İzleme operasyonu esnek ve kolay bir şekilde gerçekleştirilememektedir. Genellikle izleyicilerin ve potansiyel müşterilerin ilgisini çekmek için lansmanlar ve fuarlarda kullanılmaktadır.

  1. Şekillendirilmiş LCD VideoWall

LCD video wallLCD/LED Ekranların ihtiyaca göre yan yana yerleştirilmesi ile oluşturulur.

 

  1. Etkileşimli Dokumatik Ekran

Dokunmatik video wallDokumatik ekran teknolojisi insan doğasını çok iyi analiz eden bir teknolojidir. Dokunarak hareket ettirme, istenilen ekranı istenilen yere konumlandırma hem daha kolay ve esnek hem de eğlenceli hale getirilmiştir. Videowall kullanımı da yaygınlaşmaktadır.

 

  1. LPD Ekran Teknolojisi (Laser Phosphor Ekran)

LPD video wallLPD ekran teknolojisi sayesinde operatörler ekranı istenilen boyutta, herhangi bir açıda görüntüleyebilir. Bu ekranlar  %75 oranında enerji tasarrufu sağlar. Endüstrideki en yüksek yenileme hızı olan 240 Hz. LPD ekran teknolojisinde bulunur.

Diğer Bloglar