Ana içeriğe atla
En

Bilişim 500’de Karel’e 2 Birincilik Ödülü

Türkiye’nin en büyük 1000 sanayi kuruluşundan biri olan yüzde 100 yerli sermayeli Karel, Bilişim 500’de “Türkiye Merkezli Üretici" ve “Türkiye Merkezli Üretici - Donanım” kategorilerinde üst üste ikinci kez 2 birincilik ödülü aldı.
Türkiye Merkezli Üretici Ana Kategori Birincisi
Türkiye Merkezli Üretici Donanım Alt Kategori Birincisi
Türkiye, Ortadoğu ve Afrika Bölgesi Pazar liderliğinin yanı sıra, Avrupa’nın en büyük 3, dünyanın en büyük 15 PBX üreticisinden biri olan Karel, bu sene 17.si gerçekleştirilen Bilişim 500’de iki ödüle birden layık görüldü. Türkiye bilişim sektöründe faaliyet gösteren firmaların 2015 yılı net satış gelirleri baz alınarak hazırlanan Bilişim 500 Araştırması’nda Karel üst üste ikinci kez “Türkiye Merkezli Üretici" ve “Türkiye Merkezli Üretici - Donanım” kategorilerinde iki birincilik ödülünün sahibi oldu.

“Ar-Ge’ye dayalı yerli üretim modelinde güç alıyoruz”
Bilişim 500 ödül töreninde Karel adına ödülleri teslim alan Karel Pazarlama Direktörü Nurşen Yıldırım, “Son iki yıldır içinden geçmekte olduğumuz zorlu süreçten ülke ekonomisinin güçlenerek çıkması için, özellikle reel sektörün hedeflerine kitlenerek yoluna devam etmesi büyük önem taşıyor. Bilişim sektörünün saygın ve bağımsız organizasyonu Bilişim 500’de iki yıldır üst üste aldığımız “Türkiye Merkezli Üretici" ve Türkiye Merkezli Üretici - Donanım” ödülü bizim için büyük bir gurur ve motivasyon kaynağı” dedi.
Bilişim 500 2016 karel
Bilişim sektörünün yüksek teknolojili, ihtiyaçlara göre esneme kabiliyetine sahip, katma değeri yüksek ürün ve hizmet üretebilen bir refleksle kendi dinamiklerini oluşturması gerektiğini belirten Yıldırım, “Çoğunluğu ithalata dayalı bir sektörün uzun vadeli katma değer yaratmasını ve ekonomiye katkıda bulunmasını bekleyemeyiz. Türkiye, teknoloji alanında yüksek kalitede yerli üretim için ihtiyaç duyulan insan gücüne, mühendislik bilgisine ve donanımına sahip önemli bir pazar. Konusunda bizim gibi çok yetkin Türk markaları mevcut. Türkiye’de Ar-Ge destekli üretim modelinde öncü ve lider olmanın sorumluluğu ile aldığımız bu ödüller bizi gururlandırıyor, çünkü bu ödüllerle %100 yerli Ar-Ge ile gerçekleşen ürünler taçlandırılıyor” diye konuştu.
Bilişim 500 - 2016