Ana içeriğe atla
En

Karel, Standardizasyon Çatı Grubu Toplantısında Yerini Aldı

Standardizasyon Çatı Grubu, üç aylık periyotlarda toplanarak ülkemiz elektronik haberleşme sektöründeki standardizasyon çalışmalarına yönelik kararlar alıyor.

BTK öncülüğünde Türk Standartları Enstitüsü (TSE) ve elektronik haberleşme alanında faaliyet gösteren üretici, ithalatçı ve işletmecilerin temsilcilerinden oluşan Standardizasyon Çatı Grubu’nun son toplantısı 24 Aralık 2014 tarihinde BTK Merkez Binası’nda gerçekleşti. Toplantıya Karel ile birlikte BTK BTD Başkanlığı, TSE, Türk Telekom, Vodafone, Avea,Turksat Kablo TV, Turkcell, Turkcell Superonline, TTNET, ASELSAN ve Huawei’nin temsilcileri katıldı.

Toplantıda; Standardizasyon Çatı Grubu altında kurulan, Güvenlik, Hizmet Kalitesi, Bulut Bilişim ve Makineler Arası İletişim alt çalışma grupları tarafından üç aylık dönemde yapılan çalışmalar sunuldu ve gelecek çalışma planı aktarıldı. Standardizasyon Çatı Grubu üyelerince bu çalışmalar değerlendirilerek, çalışma gruplarının işleyiş ve verimliliğini artırmak amacıyla kararlar alındı, karşılıklı görüş alışverişinde bulunuldu ve gelecek toplantıda yapılması gereken iş ve işlemler belirlendi.