Ana içeriğe atla
En

Etkili Güvenlik Sistemi Nasıl Kurulur?

Güvenlik Sistemleri

18.03.2012 tarihinde Para dergisinde KAREL Görüntülü İletişim ve Güvenlik Sistemleri Direktörü Sayın Dr. Bilgay Akhan ile yapılan röportaj yazısından bir bölüm aşağıdadır.
 

İşyerleri için önerilen kamera sistemleri ihtiyaca göre değişiyor. Örneğin küçük bir işyeri, dört kameralı anolog güvenlik sistemle yetinirken, üretim yapan bir fabrika için 100 kameralık IP güvenlik sistemi gerekiyor. 
Etkili Güvenlik SistemleriBazı uygulamalarda HD(yüksek çözünürlüklü) güvenlik sistemler öneriliyor. Özellikle AVM, fabrika gibi alanlarda speed-dome türünden kameralar gerektiriyor. Uzaktan izleme ve kurulum yapabilme özelliğine sahip ürünler kullanıcının istem üzerindeki kontrolünü artırıyor. 
 
Uzmanlar, sistemlerin kurulumunun profesyonel ve eğitimli firmalar tarafından yapılmasını öneriyor. Örneğin Karel, tüm yetkili satıcılarına ürünler, kablolama ve kurulum konusunda eğitim veriyor. Kamera sistemi almayı planlayan işyerlerine birden fazla teklif almaları ve kurulum yapılacak firmaların kalite yaklaşımını da göz önünde bulundurmaları tavsiye ediliyor. Özellikle kameraların görüş açılarının, ışık durumlarının tespit edilmesi ve kurulum yapılacak mekanın durumuna göre ürünler seçilmesi, kablolamanın planlanması gerekiyor. Doğru ürün seçimi ve planlı kablolama, sistemin uzun dönem sorunsuz çalışmasını, aynı zamanda video görüntülerinin de kaliteli olmasını sağlıyor. 
 
Güvenlik sistemlerin maliyeti işyeri büyüklüğü ve istenen özelliklere göre değişiyor. İki odalı, ofis tipi bir işletme için dört kameralık bir sistem, kurulumuyla beraber 500 dolar civarında olabiliyor. 100 IP kamera ve beş speed-dome gerektiren bir fabrika güvenlik sisteminin kurulumu ise 100 bin doları geçebiliyor. İşyerlerinde genelde tek kamera kullanılırken, evlerde iki kamera tercih ediliyor. 

Bu yazıda geçen güvenlik sistemleri ile ilgili detaylı bilgi ve sorularınız için size en yakın yetkili satıcımız ile iletişime geçebilirsiniz >

Bu Yazıyı Okuyanlar, Bunları da Okudu:
Büyük Tehlikelerden Küçük Fedakarlıklarla Korunmanın Yolu: Alarm Sistemleri
Güvenlik, Alarm ve Apartman Konuşma Sistemlerinin Tam Entegrasyonu [Video]
IP Santralı Hackerlardan Korumak

Diğer Bloglar