Ana içeriğe atla
En

İK Yönetiminin Çalışanları Verimli Kılmak için Yapabileceği 10 Yenilik

Teknoloji ve İnovasyon

İK İşimi Seviyorum VerimlilikGünümüzdeki teknolojik gelişmeler ve beraberinde gelen değişim, çalışanları da oldukça etkiliyor. Bu durum, insan kaynakları yönetimlerini yeni çözüm arayışları içerisine sokuyor. Firmaların birçoğunda, kendi organizasyonlarının ihtiyaçlarına göre şekillendirilmiş programlar ile iş gücünün yönetimi açısından kolaylıklar sağlanıyor. Bunların yanında çalışanları daha verimli hale getirmek ve iş yapış şekillerini kolaylaştırmak için size birkaç öneride bulunmak istiyorum.

1) Şirket içi toplantılar için yapılan seyahatleri azaltmaya çalışın. Toplantılar şirket vizyonunu ekiple paylaşmak ve herkesin aynı fikirde olmasını sağlamak için büyük bir fırsattır. Gerekli herkesin toplantılarda bulunabilmesi için sesli konferans ve video konferans çözümleri edinin.

2) Tümleşik iletişim çözümlerinden yararlanın. Tüm iletişim araçlarını bir araya getiren bu sistemler sayesinde, şirket içinde ve müşterilerle en verimli şekilde iletişim kurulacak ve iş süreçleri optimize edilecektir.

3) Bulut çözümlerden faydalanın. Birimlerin, dosya veya dokümanlara her yerden ve her an rahatça ulaşabilmesi ve güncelleyebilmesi için bulut teknolojileri kullanın.

4) Lokasyona bağımlılığı ortadan kaldırın. Günümüz iş hayatında belirli bir yerde sabit olma zorunluluğunun ortadan kalktığını kabul edin. Mobilite sayesinde çalışanlarınızın ofis dışındayken de işlerini yürütmelerine imkan sağlayacak çözümlerin kullanılmasını sağlayın.

5) Ofislerinizi bir arada tutun. Farklı ofislerin bir arada çalışabilmesini ve sürekli iletişim halinde olmasını kolaylaştıracak sistemler edinin. Tümleşik İletişim gibi sistemler buna imkan sağlayacaktır.

6) Anlık mesajlaşma hizmetini göz ardı etmeyin. Çalışanlarınız hali hazırda Whatsapp, Facebook Messenger gibi uygulamaları çok severek kullanıyor. Buna benzer, fakat daha kurumsal anlık mesajlaşma programlarını iş süreçlerine dahil etmelisiniz.İK Verimlilik

7) Durum bilgisi özelliği ile mesaj trafiğini azaltın. Durum bilgisi, iletişime geçilmek istenen kişinin o anki ulaşılabilirliğini ve iletişime olan isteğini bildirir. Durum bilgisi özelliği sayesinde mesaj trafiği azaltılarak daha sağlıklı iletişim sağlanır.

8) Çalışanların kendi cihazlarını kullanmalarına imkan sağlayın. Günümüz iş trendlerinden olan BYOD sayesinde çalışanların daha mutlu olduğunu ve daha verimli çalıştığını bu konudaki araştırmalardan anlayabilirsiniz.

9) Araç takip sistemi kullanın. Bu sistemler, hem aracın hem de araç sürücüsünün güvenliğini arttırır. İzlendiğini bilen sürücü zamana ve güzergaha uygun hareket eder. Bunun yanında Karel ATS'de bulunan canlı trafik bilgisi gibi özellikler sayesinde zamandan ve yakıttan ciddi bir tasarruf sağlanır.

10) Birbirine entegre edilebilen sistemler satın alın. Saydığım tüm bu özelliklerin bir arada ve verimli olarak çalışabilmesi için tüm sistemin entegrasyonu önemlidir. Marka seçimi yaparken, Karel gibi, tüm sistemleri birbirine tam olarak entegre edilebilen markaları seçmeye özen gösterin.

BONUS: Bu yazıyı, imkanları değerlendirmeleri için IT ekibinizle paylaşın :)

Bu yazıyı okuyanlar bunları da okudu:
Bilişim, Bilişelim, ... Bulutta Buluşalım
Bir Tümleşik İletişim Uygulaması için Proje Aşamaları
Hareketli Çalış, Başarılı Ol

Diğer Bloglar