Ana içeriğe atla
En

PS4 Sadece Oyun İçin mi?

Teknoloji ve İnovasyon

Sony casual oyun severlerin beklentilerine cevap verdi ve Playstaion 4’ü tanıttı.

PlayStation4PS4 temelde oyuncular kadar oyun geliştiricilere de yenilikler getiriyor.  "8GB Ram + 8 çekirdekli çok güçlü bir işlemci (cpu)  + çok güçlü bir grafik işlemci (gpu) sistemin merkezine yerleşiyor. 8 çekirdekli işlemci ile yetinmeyen Sony özel arka plan işlemleri için sisteme 2. bir işlemci daha ekliyor. Tüm bu özellikler oyunculara daha hızlı ve gerçeğe yakın grafikler olarak geri dönüyor.
Sistem gelişmiş video destekli cross chat, yenilenmiş online altyapı, tüm oyunlar tarafından desteklenecek remote control, demo indirme sırasında demo oyunu oynama imkanı gibi yeni özellikleri sunuyor.

PlayStation 4, Eye-Toy 3 (yeni nesil oyuncu algılayıcısı) ve yeni DS4 oyun kolu entegre çalışıyor. DS4 oyun kolu ergonomisi olarak değişiklik içermese de, oyun kolundaki görsellik ve yetenek artışı göze batıyor. Eye-Toy 3 ise pazarda yeni yaygınlaşan derinlik algılama destekli sistemlere geleceği gösteriyor. Sistem tercihli kablosuz kumanda aparat yeteneklerini derinlik ve boyut algısı ile birleştirerek bu teknolojinin Hardcore oyunlara uygulanmasını kolaylaştırıyor.

Peki bu kadar gelişmiş yetenekleri olan bir donanım platformu sadece oyun oynamak için mi? Yoksa bu yetenekler diğer uygulama geliştiriciler için de uygun bir altyapı oluşturuyor mu?
PS4 Sistem mimarisi donanim iletişim
Konuya ilişkin en yakın örnek PS3’ün ilk çıktığı dönemde yaşanmıştı. PS3’ün gelişmiş grafik işlemcisi ürüne yeni bir kullanım alanı yaratmıştı. ABD Savunma Bakanlığı 2000 adetten fazla PS3′ü birbirine paralel bağlayarak süper bilgisayarlar sırlamasında dünyanın en büyük işlem kapasiteli 33. süper gücünü oluşturmuş ve bu yapıyı uydulardan gelen görüntüleri çok hızlı işlemek için kullanmıştı.  

PS4 yeni yetenekleri ve donanım gücü ile Tümleşik İletişim’in bir parçası olabilir. Gelişmiş video konferans yapılarını destekleyebilir. Kaskat kullanılarak güçlü sunucu yapıları oluşturulabilir. Sınır sadece hayal gücü ve uygulama geliştiricinin yetenekleri.

Peki siz PS4 ile ne yapmak istersiniz? Fikirleriniz bizim için değerli…

PS4 - Teknik Özellikler
Main Processor
Single-chip custom processor
CPU : x86-64 AMD “Jaguar”, 8 cores
GPU : 1.84 TFLOPS, AMD next-generation Radeon™ based
graphics engine

Memory
GDDR5 8GB

Hard Disk Drive
Built-in

Optical Drive
(read only)
BD 6xCAV
DVD 8xCAV
I/O
Super-Speed USB (USB 3.0) 、AUX

Communication
Ethernet (10BASE-T, 100BASE-TX, 1000BASE-T)
IEEE 802.11 b/g/n
Bluetooth® 2.1 (EDR)

AV output
hdMI
Analog-AV out
Digital Output (optical)

Mevcut ürün detayları ile farklılıklar olabilir. Detaylı bilgi için üretici ile iletişime geçiniz.

Diğer Bloglar