Ana içeriğe atla
En

Karel'in Kıyı Seyri Sponsorluğu

KIYI SEYRİ
Artvin Hopa'dan
Antakya Samandağ'a Seyir Rehberi
Türkiye ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Sahillerindeki
Demir Yerleri, Limanlar, Balıkçı Barınakları ve Marinalar

Karel, Sayın Hasan Hayri Şahiner'in kaleme aldığı KIYI SEYRİ kitabına sponsor oldu.
Kitapta Karel’in önsözü:

 

Yerkürenin dörtte üçünü kaplayan denizler sunduğu ulaşım, beslenme, turizm gibi imkanlarla insanlık tarihi boyunca hep önemli ve gelişme konusunda belirleyici ola gelmiştir. Rüzgarın, güneşin, yağmurun, özetle doğanın gücünü ve ahengini en etkili şekilde hissettiren bu büyük su kütlelerinin bizlere doğayı sevmeyi ve ona karşı saygılı olmayı öğretmesinin yanı sıra kültüre yaptığı katkı da göz ardı edilemez. Onunla yakın olmuş ülkelerin başarılarında, merak etmek, araştırmak, risk almak, mücadele etmek, gibi birçok özelliğin toplum kültürünün bir parçası olmasına yaptığı katkıyla denizlerin payı büyüktür.
Bugün refah seviyesi yüksek ve denize kıyısı olan ülkelerin hemen tümünde kıyı denizciliğinden yaratılan ekonomik büyüklüğün küçümsenemeyecek boyutlarda olduğunu görüyoruz. Bunun yanında üç tarafı denizlerle çevrili, doğası, iklimi ve zengin coğrafyası ile büyük bir potansiyele sahip olan ülkemizde kıyı denizciliğinin en önemli bileşenlerinden birisi olan amatör denizcilik henüz hak ettiği yere gelebilmiş değildir.
Ülke olarak ekonomik büyüme ve kültürel gelişim yolunda öncelikle kendi kaynaklarımızın değerlendirilmesinin gerekliliğine olan inancımız, amatör denizciliğe önemli ölçüde katkı sağlayacağından kuşku duymadığımız bu değerli çalışmayı desteklerken bizi heyecanlandırmaktadır.
İyi seyirler…
KAREL