Ana içeriğe atla
En

Arabuluculuk Merkezleri ve Hukuk Bürolarında Teknoloji Yatırımları

İletişim Sistemleri

 
Merhaba, ben Avukat Arabulucu Dursun Yassıkaya. Dostel Arabuluculuk Merkezinin Yönetim Kurulu Başkanıyım.

Arabuluculuk Nedir?
Arabuluculuk, tarafların özgür iradeleri ile bir araya gelerek sorunun bizatihi çözümü haline geldikleri hukuki bir süreçtir. Anlaşmanın sonucunda tarafların mahkeme ilamı hükmündeki bir belgeyi mahkemeye gitmeden kazanabilecekleri ve kendi kararlarıyla sonucu elde edecekleri ve ilişkilerinin sürekliliği ve devamı konusunda karar verecekleri hukuki bir süreçtir.

Pandemi Döneminde Arabuluculuk Merkezlerinde Hangi Aksaklıklar Yaşandı?
Özellikle salgın esnasında yaşadığımız durgunluk sürecinde sağlık açısından toplumsal çözüme katkı anlamında içine düştüğümüz bir bunalım dönemi yaşadık.

Karel Video Konferans Size Neler Kazandırdı?
Karel’in Video Konferans Sistemi bizi hukukun geçmişte teknolojiye yön verdiği bir süreçten, teknolojinin hukuka yön verdiği hatta teknolojinin hukuku şekillendirdiği bir süreci yaşamamızı sağladı.

Karel’in Video Konferans Sistemiyle bu güne kadar yapmış olduğumuz onlarca arabuluculuk görüşmesinde herkes son derece memnun ve arabuluculuğun temelinde mihenk taşı olan iletişim kanallarının video konferans sisteminde son derece sağlıklı işlediğini müşahede ettik.
Ücretsiz Video Konferans önerisi
Karel Video Konferansın Sizin İçin Fark Yaratan Özellikleri Nelerdir?
Karel’in bizi cezbeden en büyük özelliklerinden bir tanesi, programın KVKK kapsamındaki kişisel veriler ile ilgili her türlü verinin yurtdışına transfer edilmemesi, programın yüzde yüz yerli ve milli bir video konferans programı olmasıydı.

Tarafların KVKK kapsamında açık rıza belgesini alarak kaydetme özelliğini onaylamaları bizi müthiş derecede rahatlatmış vaziyettedir. Özellikle daha önce denediğimiz yurtdışı merkezli uygulamalarda toplantıları kaydetseniz bile hukuki bir sürece gittiğinizde bunu ispat etme şansınız olmuyor. Fakat Karel özelinde herhangi bir hukuki süreç yaşadığımızda programdaki kayıt veya link üzerindeki zaman damgası programın mahkemelerden talep edildiği takdirde, bu uygulamanın mahkemelerde delil olmasının önü açılıyor.

Program akışı içerisinde zaman ile ilgili bir sınırlamanın olmaması, birden fazla odanın bir link üzerinden eş zamanlı açılabilmesi, programı kullanabilmek için programı indirmeden gönderilen link üzerinden kullanıyor olabilmeniz ve video konferans devam ederken başkalarını davet edebiliyorsunuz ve telefon üzerinden de video konferansa bağlantıyı alabiliyorsunuz ve görüşmeye devam edebiliyorsunuz.

IP İletişim Size Neler Kazandırdı?
IP telefon santralını da sisteme dahil ettik. Sistem, siz dışardayken Karel Mobil aracılığıyla telefon bağlayabiliyor veya siz karşı tarafı aradığınızda cep telefonu numaranızı vermeden santral numaranız ile görüşmeleri gerçekleştiriyor ve gizliliğe riayet ediyorsunuz.

Müşterileriniz Video Konferans Kullanımından Memnun Mu?
Arabuluculuk toplantılarımızı Karel Video Konferans Sistemi ile yapmamız, katılımcıları son derece memnun etti. Kalabalığa girmeden, bulundukları yerden, özellikle güvenli olduklarına inandıkları yerden katılımını sağlayarak insanların toplantılarda son derece rahat konuşmalarına vesile oldu. Zaman kaybı, emek kaybı ve maliyet hesabı olmadan son derece verimli arabuluculuk toplantıları yaptık, yapmaya da devam ediyoruz.
en ucuz video konferans, ücretsiz video konferans
Karel Video Konferansı Diğer Kurumlara da Öneriyor Musunuz?
Tüm arabuluculuk merkezlerine, uzlaştırmacı meslektaşlarımıza ve barolarımız ile avukatlarımıza Karel Video Konferans Sistemlerini kullanmalarını öneriyoruz. Sistemin en büyük cazibelerinden bir tanesinin Karel’in yüzde yüz yerli ve milli bir kuruluş olmasıdır. Türkiye’nin bu alandaki uzman kurum ve kuruluşlarının sertifikasyonuyla tescillenmiş olması, bizi benzeri uygulamalar yerine tercihimizi Karel’den yana yapmamıza sebep olmuştur.

Karel’e çok teşekkür ediyorum.

Konuşmanın tamamı için videoyu izleyebilirsiniz.
 
 
Bu yazıyı okuyanlar, bunları da okudu;
Hukuk Bürolarında IP Çağrı Merkezi Kullanımı
Yeni Kurulan Şirketlerin Teknoloji İhtiyaçları Nelerdir?
İşverenler İçin Evden Çalışmanın 5 Avantajı
Koronavirus Krizinde İşinizi Nasıl Yönetebilirsiniz?

Diğer Bloglar