Ana içeriğe atla
En

İş Başvurusunda Nelere Dikkat Edilmeli?

BT Kariyer

iş başvurusunda nelere dikkat edilmeli
İnsan Kaynakları denilince birçok kişi tarafından merak edilen ilk konu, işe alımdır, daha doğrusu işe alımın nasıl yapıldığıdır. Bu yazımızda bu merakı giderecek ve Karel İnsan Kaynaklarının işe alım politikasından bahsedeceğiz. Özetle, nasıl Karelli olunabileceği sorusuna cevap vereceğiz.

Görüşmeye davet edilen adaylar genelde sürpriz uygulamalarla karşılaşabileceklerini, stres mülakatına katılabileceklerini, kendisine çeşitli taktikler ile yaklaşabileceğini düşünür. Bu yüzden daha görüşmeye başlamadan endişelenirler.

Aslına bakarsanız böyle bir durumla karşılaşma ihtimalleri de yok sayılmaz. Her insan kaynakları uzmanı kendi işletmesinin hedef ve ilkelerinden yola çıkarak, doğru adayları doğru pozisyona yerleştirebilmek için bazı işe alım süreçlerini tanımlarlar ve uygularlar.  Ama biz bugün burada diğer insan kaynakları uygulamalarından değil, bizden, yani Karel İnsan Kaynakları uygulamalarından bahsedeceğiz.

Samimiyetten Yanayız!
İnsan Kaynakları Direktörlüğü olarak görüşmeye davet ettiğimiz adaylarımızı sıcak ve güler yüzlü bir şekilde karşılar ve samimi bir ortamda kendilerini ifade etmelerini sağlarız. Adayların rahat hissettikleri bir görüşmede kendilerini daha iyi ifade edebileceklerine inanırız. Kısaca “samimi ve açık iletişime dayalı mülakat teknikleri” kullandığımızı söyleyebiliriz.

Amacımız Doğru İşe Doğru İnsanı Yerleştirmek
Mülakat tekniğimizi açıkladığımıza göre sıra seçim kriterlerimize gelmiş olmalı.

Nelere Dikkat Ediyoruz?
Mülakatlara adayın çalışacağı bölüm yöneticisi ile birlikte katılarak, hem teknik hem de kişisel özelliklerini aynı anda değerlendirmeyi tercih ediyoruz. Yeni mezun ve deneyimli adaylarımızın pozisyonun gerekliliklerine uygun eğitiminin, tecrübesinin ve kişilik özelliklerinin olup olmadığını kendisi ile konuşarak tanımaya çalışıyoruz. Hatta yeri gelmişken dikkat ettiğimiz konular hakkında tüyolar da verebiliriz.

Adayın iş görüşmesini önemsediğini gösterecek şekilde özenli giyinmesine, başvurduğu ilanı iyi incelemesine, Karel hakkında bilgi sahibi olmasına, mesleğindeki güncel değişikliklere hakim olmasına çok önem veriyoruz. Özetle kişilerin bilgi, beceri ve yetkinliklerini anlamaya çalışarak doğru işe doğru kişinin yerleşmesini sağlamayı hedefliyoruz. Tüm bu değerlendirmeler neticesinde uygun bulunan adaylarımıza iş teklifi yaparak, “Karel’e hoş geldin” diyoruz.

Önemli bilgiler:

  • ​​​​​​​Açık pozisyon ilanlarımıza Karel'de Kariyer sayfasından ve kariyer.net internet sitesinden ulaşılabilir.
  • Gelen başvurular, işe alım yapılacak pozisyonun gerektirdiği kriterlere göre incelenir.
  • Adayın nitelikleriyle ilandaki kriterlerin birbirine uygun olması halinde aday değerlendirme süreci başlatılır.
  • Mülakat programı belirlenerek, adaylar toplu veya birebir görüşmeye İnsan Kaynakları tarafından davet edilir.
  • İyi olan kazanır :)

Gelişmelerden haberdar olmak için bizi facebook'ta takip edebilirsiniz.

Bu yazıyı okuyanlar, bunları da okudu;
Mutlu Bir İş Hayatı için Verimli Çalışmanın 9 Yolu
İK Yönetiminin Çalışanları Verimli Kılmak için Yapabileceği 10 Yenilik
En İyi E-Mail'i Hazırlamak İçin 5 İpucu

Diğer Bloglar