Ana içeriğe atla
En

Çok Şubeli Şirketlerde İletişim Çözümleri

İletişim Sistemleri

Yunus Marketler Zinciri, merkez ve 70 adet şubesiyle çok lokasyonlu bir yapıda faaliyetlerini sürdürmektedir. Bu yapı içerisinde her şubenin kendi içerisinde ve merkez şube ile arasındaki iletişiminin kesintisiz, en uygun maliyetle ve yönetimi kolay bir sistem ile sağlanması en temel gereksinimdir.

Karel, Yunus Marketler Zinciri’nin çalışma ve lokasyon şartlarına uygun olarak yeni bir çözüm sundu. Merkez şubede yazılım tabanlı Karel Tümleşik İletişim Çözümü; şubelerin 40 tanesinde hem IP hem de analog uç birimleri destekleyen, Tümleşik İletişim ile entegre olabilecek hibrit yapıya sahip Karel MS48IP santrallar ve kalan 30 şubede ise Tümleşik İletişimin abonesi olarak tanımlanacak IP telefon ve Wi-Fi dect uç birimlerin kullanılacağı entegre bir sistem çözümü kuruldu.

Yunus Marketler Zinciri’nde, kurulan yeni sistem ile birlikte; iletişim sisteminin yönetimi BT ekibi tarafından kolaylıkla sağlanır hale geldi. Merkez ve şubeler arasındaki iletişim, birbirine entegre şekilde tek bir sistem üzerinden yapılandırıldı. Bunun yanında başka avantajlar da sağlandı;

Uygun Maliyet
Kullanım, yönetim ve bakım kolaylığı, BT sistemleri ile uyum yetenekleri ve standart donanımlar ile kullanılabilmesi sayesinde diğer çözümlere göre daha uygun bir toplam çözüm maliyeti sağlandı.

Tasarruf
Birbirine entegre IP altyapılı çözüm sayesinde, şubeler arası iletişim maliyetleri ortandan kalktı ve tüm şubelerin tek bir telekom operatörü üzerinden görüşmesi sağlanarak dış aramalarda tasarruf sağlandı.

Verimlilik
Tümleşik mesajlaşma, durum bilgisi, anlık mesajlaşma, sesli mesaj bırakma ve tek numara ile erişebilme gibi tümleşik iletişim özellikleri sayesinde çalışma verimliliği arttırıldı.

Etkin Sistem Yönetimi
Web tabanlı yönetici ekranlarına, gerekli izinler verilerek, her yerden güvenli bir şekilde erişilebildi ve lokasyonlar tek bir noktadan yönetilebilir hale geldi.

Entegrasyon
Tümleşik İletişimin gelişkin entegrasyon yetenekleri sayesinde, şubelerde konumlandırılan MS48IP santrallar ve IP uç birimler ile tam uyum içerisinde, çok lokasyonlu yapının tek bir sistem gibi kullanılabilmesine olanak sağlandı.

Yazının tamamını okumak için tıklayınız.

Bu Yazıyı Okuyanlar, Bunları da Okudu:
Tümleşik İletişim(Unified Communications) Nedir?
Tümleşik İletişim ile 7/24 Açığız
Nedir Bu “Mobilite” Dedikleri ve İş Dünyasını Nasıl Etkiliyor?

Diğer Bloglar