Ana içeriğe atla
En

Karel MS26, MS38, MS48 ve DS200 Santrallarının Arasındaki Farklar Nelerdir?

Telefon ve Santral Sistemleri

İşletmelerde iletişim sağlanmasında büyük öneme sahip olan santrallar, kapasite, özellik ve teknoloji olarak çeşitlilik gösterir.

Örneğin;
- Karel MS26 modelinin MS26C ve MS26S versiyonları bulunmaktadır. Her iki model de2 dış hat ve 6 dahili kullanıcı kapasitesine sahip telefon santrallarıdır.

  • Karel MS26 S modelinde programlanabilir özellik, servis ve bakım hizmetlerinde uzaktan yönetim, standart ve özel telefonlar ile kullanılabilme, faks yönlendirme, kapı açma ve diafon bağlantısı, polarize değişikliğini algılama gibi özellikler bulunmaktadır. 
  • Karel MS26 C modelinde bu özelliklere ilave olarak arayanın numarasını görüntüleyebilme (Caller ID),  en ucuz tarifeye yönlendirme, sabit hattan uyumlu telefonlara kısa mesaj (SMS) gönderebilme ve elektrik kesintilerinden korunmak için akü bağlantısı gibi farklılıklar bulunmaktadır. 

- Karel MS38 modelinin MS38 C ve MS38 S modelleri bulunmaktadır. Bu modellerin ortak özelliği 4 dış hat ve 8 dahili kullanıcı kapasitesine sahip telefon santralları olmasının yanında programlanabilir kullanım özelliği, faks yönlendirme, telefon trafiğinin bilgisayar aracılığıyla takibi, kapı açma ve diafon bağlantısı, en ucuz tarifeye yönlendirme gibi özellikleri bulunmaktadır. 

  • Karel MS38 S modelinin Karel MS38 C modelinden farkı, dahili hatlarda arayan numarayı gösterebilme (CID), dahili hatlarda kısa mesaj (SMS) gönderebilme, elektrik kesintisinden korunmak için akü bağlantısı gibi özellikler bulunmaktadır. 

- Karel MS48 modelinin MS48 C, MS48 S ve MS48 IP modelleri bulunmaktadır. Bu üç modelin ortak özelliği standart ve özel telefon setleriyle kullanılabilme, programlanabilir kullanım özelliği, kapı açma ve diafon bağlantısı, otomatik faks yönlendirme operatör seçerek arama ve modüler genişleme özelliklerine sahiptir. 

  • Karel MS48 C ortak özelliklere ek olarak arayan numarayı gösterme ve sabit hattan uyumlu telefonlara kısa mesaj (SMS) gönderebilme özelliğine sahiptir. 
  • Karel MS48 IP modeli, MS48 C ve MS48 S modellerine ek olarak; internet olan her yerde santral abonesi olarak iş telefonunu kullanabilme,  modüler yapısı sayesinde 12 dış hat, 12- 40 dahili abone  ve 24 IP abone kapasite seçeneği ile gereksinime göre genişleyebilme, görüntülü görüşme, güvenlik duvarı (firewall) desteği, mekandan bağımsız iletişim, Karel Mobil uygulaması ile GSM telefonlardan santral abonesi olarak dahili numara ile görüşebilme özelliklerine sahiptir. 

- Karel DS200 modeli,  DS200M IP, DS200S IP, DS200 IP, DS200L IP versiyonları ile gelişmiş iletişim ihtiyaçları olan büyük ölçekli işletmelere ses, görüntü ve datanın eş zamanlı olarak iletilebildiği analog, sayısal, ISDN ve IP uyumlu çözümler sunar.

  • Karel DS200 modellerinin ortak özellikleri farklı birimlerde kurulacak IP köprüsü aracılığıyla farklı lokasyonların tek bir sistem gibi çalışabilmesi, iletişim maliyetlerini büyük ölçüde düşürme, analog, sayısal, ISDN ve IP platformların desteklenmesi gibi özellikler bulunmaktadır.
  • Karel DS200M IP modeli, 144 TDM(analog veya sayısal hat) ve 750 IP hatta kadar genişleyebilme,
  • Karel DS200S IP modeli, 224 TDM(analog veya sayısal hat) ve 750 IP hatta kadar genişleyebilme,
  • Karel DS200 IP modeli, 1344 TDM(analog veya sayısal hat) ve 750 IP hatta kadar genişleyebilme,
  • Karel DS200L IP modeli, 32000 TDM(analog veya sayısal hat) ve 5000 IP abone, 1000 IP dış hatta kadar genişleyebilme özelliğine sahiptir.


Telefon ve Santral Sistemleri ile ilgili daha fazla bilgi >>

<< Bilgi Bankası

Açık

Diğer Bilgiler