İletişim Ürünleri ve Çözümleri

Buradasınız

Çevre Güvenlik Sistemleri Projeleri

Fens üzeri algılayıcılar, infrared bariyerler, mikrodalga bariyer sistemleri, portatif algılayıcılar, toprak altı algılama sistemleri

Perimeter uygulamalar, korunması gereken alanı içine alacak şekilde tesis edilen ve tehditi dışarıdayken algılamayı amaçlayan ve korunan bölgeye izinsiz giriş olması durumunda alarm üreten sistemlerdir. Hırsız alarm sistemleri ve çevre güvenlik sistemleri bağımsız çalışabileceği gibi, access control sistemi ve CCTV sistemiyle entegre edilebilir.
Çevre güvenliği için başlıca uygulamalar şunlardır:
  1. Aktif bariyerler (Beam Sensor): Bu uygulama genellikle duvar yada çit üzerine birbirini gören iki infrared bariyer ile tesis edilir. Bu iki nokta arasında gözle görülmeyen IR ışınlar ile kurulan iletişim, araya yabancı nesnelerin girmesiyle kesilir ve sistem alarm üretir. Bu uygulama diğer perimeter uygulamalara nazaran kolay uygulanabilir olmasına karşın , bir o kadar zayıftır. Hava şartlarından, hayvanlardan ve çevresel etkenlerden sıkça etkilendiğinden yanlış alarm oranı diğer sistemlere göre yüksektir.
  2. Fens üzeri algılama: Tehdit, tel çit yada duvar üzerine uygulanan algılama elementleri vasıtasıyla tespit edilir. Fens üzerine döşenen fiber optik kablodan geçen sinyal üzerindeki bozunma sistemde alarm yaratır. Sistem enerjiye yada elektronik karta ihtiyaç duymaz. Yalnızca merkezde bulunan panelin enerjilendirilmesi yeterlidir.  Bu uygulamanın kullanım alanları askeri üsler, rafineriler, petrokimyasal tesisler, limanlar, sınırlar ve hava limanlarında kullanılır.
  3. Pasif manyetik algılayıcılar: Bu sistemler toprak altına döşenen pasif manyetik algılayıcı kablolar vasıtasıyla algılama yaparlar. Kablolar toprak altında olduğundan dikkat çekmemesi bakımından önemlidir. Sistem, elektromanyetik materyallerin hareketlerini algılar. Pasif çalıştığından manyetik alan yaratmaz. Prensip olarak ortamdaki manyetik anomalileri algılar. Algılama hassasiyeti yüksek, yanlış alarm yüzdesi düşüktür.  Hava şartlarından ya da hayvanlardan etkilenmezler.
  4. Elektrikli Çitler: Fens üzerine veya arkasına uygulanan sistem ile hem algılama hem de anlık yüksek voltaj etkisi ile caydırıcılık mümkündür. Elektrikli çitler fiziki bir engel olmasının yanı sıra çit üzerine belirli aralıklarla verilen yüksek voltaj, dokunulduğunda ani ve acı verici bir çarpma etkisi yaratır. Sistem üzerinde sürekli enerji olmadığından elektrik akımına maruz kalarak çarpılma etkisi yerine anlık çarpma hissi yaratarak çite ikinci kez dokunma refleksini ortadan kaldırır. Sistem TSE regülasyonlarına uygundur ve insan sağlığına zararı yoktur. Sistem zonlara ayrılarak bir alarm sistemi gibi uzaktan kurup kapatılabilir. Sistemi enerjilendirmek yada yalnızca algılama yapmasını sağlamak mümkündür.