BT Haber tarafından bu yıl 16. kez gerçekleştirilen İlk 500 Bilişim Şirketi Araştırması”nda Karel, iki önemli kategoride birincilik ödülü aldı;
1. Türkiye Merkezli Üretici ve Türkiye Merkezli Donanım Birincisi
2. PBX Santral Kategorisi Birincisi
Türkiye bilişim sektöründe faaliyet gösteren firmaların 2014 yılı net satış gelirlerine göre hazırlanan Bilişim 500 araştrıması, Türkiye’nin bu alandaki en önemli referans araştırması niteliğini taşıyor.
Karel, teknoloji yatırımlarında ilk yatırım ve iletişim maliyetlerinin önemli yer tuttuğu küçük işletmeler için avantaj sağlayan IP iletişim özelliklerini üzerinde barındıran yeni santralı MS26IP’yı pazara sundu.
MS26IP santral ile küçük kapasitedeki işletmelere de internet olan her yerden, her an, santral abonesi olarak iş telefonunu kullanarak mekandan bağımsız haberleşme imkanı sağlıyor. MS26IP kullanıcıları ofis dışında da santral abonesi olarak direkt dahili numaralarıyla ücretsiz görüşebiliyor, çalışanlar ve müşteriler her an her yerden haberleşebiliyor, müşteri memnuniyeti ve iş potansiyelinde artış gerçekleşiyor.
Karel MS26IP, santral üzerinde ve bedelsiz sunulan IP dış hat ve IP aboneler, ses kayıt sistemi, otomatik karşılama, sesli mesaj bırakma, ses kayıtlarının ve sesli mesajların e-posta gönderilmesi gibi birçok gelişmiş iletişim özellikleri ile fark yaratıyor.
MS26IP Santral ile ilgili daha fazla bilgi >>
Karel, 10-11 Haziran 2015 tarihinde Ankara’da düzenlenen TÜBİTAK BİLGEM IV. Paydaş Görüşleri Ortak Akıl Platformu Çalıştayı’nda yer aldı.
TÜBİTAK Bilişim ve Bilgi Güvenliği İleri Teknolojiler Araştırma Merkezi (BİLGEM) tarafından düzenlenen çalıştaya Bulut Bilişim konusundaki çalışmalarıyla katılan Karel, sektörün ileri gelen uzman ve yöneticileriyle buluştu.
İki gün süren çalıştayda; üniversiteler, özel sektör ve kamu kurumlarından Bilgi Güvenliği, Bulut Bilişim, Modelleme ve Benzetim, Açık Kaynak Kodlu Yazılımlar, Ağ Teknolojileri ve Sosyal Ağlar, Bilişim Yönetişimi, Elektronik Harp, Radar Teknolojileri, Lazer Teknolojileri, RF Teknolojiler, Giyilebilir Teknolojiler ve Internet of Things konularında çalışan 200’den fazla uzman ve yöneticinin ortak görüşleri doğrultusunda, çalışma alanlarına yönelik ekosistem haritaları geliştirildi.
Çalıştaya Karel’in yanı sıra birçok kamu kurum ve kuruluşu ile sektörün önde gelen özel kuruluşu katılım sağladı.