Ana içeriğe atla
En

KAREL, YAZILIM VE KATMA DEĞERLİ HİZMETLER PAZARINDA AĞIRLIĞINI ARTTIRIYOR
Kendi Ar-Ge’sinde geliştirdiği iletişim sistemleri ile Türkiye’nin haberleşme elektroniği alanında yabancı ortağı olmayan en büyük kuruluşu Karel, 5 yeni kategoride ürün ve çözümlerini basına tanıttı. 8 Haziran tarihinde Radisson Blu Bosphorus’ta gerçekleşen basın toplantısında yaptığı açıklamada Karel, 2023 bilişim hedefleri doğrultusunda 40 milyar dolar olması beklenen yazılım ve katma değer pazarının önemli oyuncuları arasına girmeyi hedefliyor. Bu stratejik hamle ile 25 yıldır yarattığı ekonomik katkıyı artırarak sürdürecek.

Türkiye'de PBX pazar liderliğinin yanı sıra, 30’dan fazla ülkeye Karel markasıyla ürün ve teknoloji ihraç eden, dünyanın en büyük 15 PBX üreticisinden biri olan Karel, 5 yeni kategoride pazara sunduğu ürün ve çözümlerini basına tanıttı.

Pazara yeni sunulan ürün ve çözümler; IP Santralları, Tümleşik İletişim Sistemleri, Çağrı Merkezi, Bulut Çözümleri, Görüntülü İletişim ve Güvenlik Sistemleri’nden oluşuyor. Toplantıda, 2023 bilişim sektörü öngörülerine paralel olarak yeni hedefler ve Türkiye ekonomisinde yaratacakları ek katkılara ilişkin önemli bilgiler paylaşıldı.

Bilişim sektörünün Türkiye’nin büyümesi için stratejik sektör konuma geldiğini ifade eden Genel Müdür Yardımcısı Osman Duman sözlerine şöyle devam etti:

“Türkiye’de bilişim sektörünün 4 kat büyüyerek 2023 yılında 160 milyar dolarlık hacme ulaşması bekleniyor. Karel olarak bu büyüme hedefine paralel bir vizyon belirledik. Alanımızı bugün büyüklüğü 250 milyon dolar olan donanım ağırlıklı PBX pazarından yazılım ve katma değer hizmetleri pazarına doğru genişletiyoruz. Bu pazar segmenti önümüzdeki 10 yıl içinde 40 kat ile en fazla büyümenin beklendiği alan olacaktır.

Değişen iş süreç ve modellerine uyumlu, yenilikçi çözümlerimiz bizi hedeflerimize taşıyacak kilit unsurlar olacak ve Süreç Yönetimi, Kaynak Yönetimi, Müşteri Yönetimi ve Güvenlik alanlarında önemli faydalar sunacaktır.”

Karel’in hali hazırda 4.000’in üzerinde nitelikli istihdam gücünü sektöre kazandırdığını ifade eden Genel Müdür Yardımcısı Osman Duman sözlerine şöyle devam etti:

“Kendi Ar-Ge’mizde geliştirdiğimiz ürün ve çözümlerimiz ile bugün Türkiye’nin haberleşme elektroniği alanında yabancı ortağı olmayan en büyük kuruluşuyuz. Geçtiğimiz 25 yılda Türkiye ekonomisine 2,2 milyar dolar ekonomik katkı yarattık. Ürün ve hizmet alanında yürüttüğümüz rekabetçi fiyat politikaları sayesinde 3,6 milyar doların üzerinde tasarruf sağladık.  Bu rakamlar, 2023 yılı bilişim sektörü hedefleri doğrultusunda Karel’in ülke ekonomisine sağlayabileceği yeni katkıların somut göstergesidir.”

Türkiye’de her 3 şirketin 2’sinde Karel PBX santralı kullanılıyor
Türkiye’de 575.000’in üzerinde kurulu PBX santralı ile her 3 şirketin ikisinde yer aldıklarını ifade eden Karel Pazarlama Direktörü Nurşen Yıldırım ise sözlerine şöyle devam etti:

“Recon araştırma şirketinin yaptığı araştırmaya göre Karel Türkiye’de kendi sektörünün en değerli markası konumundadır. Ülke çapında 320 Karel yetkili satıcısı ve 1500’den fazla satış noktasıyla 81 ilin tamamında faaliyet gösteriyoruz.”

Dünya’da 9,5 milyondan fazla kişi Karel kullanıyor
Başarılarının sadece Türkiye ile sınırlı olmadığını ifade eden Yıldırım şöyle söyledi:
“Avrupa’nın en büyük 3, dünyanın ise en büyük 15 PBX üreticisinden biriyiz. Bir Türk markasını küresel pazarlarda temsil etmenin gururu ile 30 ‘u aşkın ülkeye ürün ve hizmet sunuyoruz.”

Lansmanı yapılan yeni ürün ve çözümler:

KAREL IP SANTRALLARI
Karel IP iletişim çözümleri, 2 aboneden 32.000 abone kapasitesine kadar en küçük ofis, ev-ofisten hastane, banka, üniversiteler gibi büyük ve çok şubeli yapılara kadar tüm kurum ve kuruluşları iletişimde IP altyapının sağladığı avantajlardan faydalandırmak için tasarlanan santrallardan oluşuyor.
Bu santrallar IP, analog, sayısal yapıları bir arada sunuyor. Ses, veri ve görüntüyü tek bir iletişim altyapısında birleştiren Karel IP İletişim Çözümleri, her ölçekte işletmeye esnek, kolay yönetilen, tasarruflu ve kesintisiz iletişim imkanı yaratıyor.

KAREL TÜMLEŞİK İLETİŞİM ÇÖZÜMLERİ: UCAP
Karel’in yeni nesil kurumsal tümleşik iletişim uygulama platformu olan Karel UCAP, orta ve büyük kapasiteli işletmelerin değişen ve farklılaşan iletişim ihtiyaçlarını karşılıyor. Karel UCAP, ses, görüntü, tümleşik mesajlaşma, gelişmiş konferans, durum bilgisi, anlık mesajlaşma, faks, e-posta ve mobilite gibi özelliklerin bir arada çalışmasını ifade ediyor.

KAREL IP ÇAĞRI MERKEZİ:
Müşterileri ile hızlı, etkin iletişim kurmayı ve müşteri memnuniyetini arttırmayı hedefleyen her büyüklükteki işletme için; esnek, ölçeklenebilir, mekandan bağımsız ve uygun maliyetli bir çağrı merkezi çözümü olarak tasarlanmıştır. Çözüm tamamen IP altyapısı üzerinde tasarlanan web arayüzleri üzerinden hizmet vermektedir. IP Çağrı Merkezi Sistemi.
 
BULUT ÇÖZÜMLERİ: KARELPORT
Karelport, bulut bilişimi modeliyle Karel IP iletişim sistemlerine sürekli yeni faydalar kazandıran, Karel ve iş ortaklarının geliştirdiği kurumsal uygulamalar ile kullanıcıyı buluşturan, kurumsal ihtiyaçlara yönelik ürün ve fırsat paketleri pazarlayan, kullanımı kolay, uygun maliyetli, tasarruf sağlayıcı, verimlilik arttırıcı bir hizmet limanı olma özelliğini taşıyor. Karelport.com

KAREL GÖRÜNTÜLÜ İLETİŞİM VE GÜVENLİK SİSTEMLERİ:
Bu ürün gamında ev, ofis gibi en küçük kapasiteden, kamu ve özel sektör kurumlarının en yüksek kapasitedeki anahtar teslimi projelerine kadar tüm ihtiyaçlara cevap verecek şekilde, çeşitli teknoloji, özellik ve kapasitelerde güvenlik sistemleri yer alıyor. Görüntülü İletişim ve Güvenlik Sistemleri


Kurumlar arası yarışmalarda en büyük ve kapsamlı spor organizasyonu olan ve 2008 yılından beri Türkiye’nin önde gelen kurumlarının katılımlarıyla düzenlenen Dragon Festivali’nin İstanbul ayağı Denizcilik Müsteşarlığı’nın da katkılarıyla 26-27 Mayıs 2012 tarihlerinde Haliç’te gerçekleştirildi.
 
Festivale Türkiye’nin büyük kurum ve kuruluşlarına ait 120 firmadan 2500’ü askın yarışmacı ve 15.000’i aşkın seyirci katıldı. İlk gün zamana karşı yapılan yarışlarda başarılı dereceleri ile finale kalan Karel Dragon Takımı Federasyon kupasında ikinciliği kazandı. İkinci gün en iyi süreye sahip takımların yarıştığı Sport kategorisi finalini de ikincilikle tamamlayarak başarılarına bir yenisini daha ekledi.
 
Kurulduğu 2008 yılından bu yana 4 kez Dragon Festivali kapsamındaki Dragon Bot yarışlarını, Corporate Games organizasyonu kapsamındaki Dragon Bot yarışlarını ve Federasyonun düzenlediği yarışları kazanarak toplam 9 Türkiye Şampiyonluğuna sahip  Karel Dragon Takımı, 2011 yıllında Çek Cumhuriyetinde düzenlenen yarışlarda da kategorisinde birinci oldu.
 
22 kişiden oluşan Karel Dragon Takımı Karel çalışanları ve Yetkili Satıcılarından oluşuyor. En az 4 bayan kürekçi ile yarışma zorunluluğu olan Dragon Bot yarışlarında, Karel takımı, yaş ortalaması en yüksek ve çoğunluğu spor geçmişi olmayan kişilerden oluşuyor. Başarıları, Karel Dragon Takımının düzenli takım çalışması ile teknik ve senkronu en üst seviyede gerçekleştirdiğini gösteriyor.
 

Karel Dragon Takımı Üyeleri:
AYHAN İLHAN
BURAK YAVAŞOĞLU
CAN SANCAK
EBRU YENGİN
EMRAH YETİMLER
EYÜP ŞİRİN
HAKAN ÇELİK
HAKAN SOLGUN
İBRAHİM GARİP
İLKER KOCA
MESUT KILINÇ
MUSTAFA GİRİT
SELMA TOKAY
SULTAN ÖZTOPRAK
ŞİRİN ÖZGÜR
TANER ÖZGÜR
TANER TOKAY
TÜLAY BUYRUCU
YÜCEL ODABAŞ

Karel, Rusya, Doğu Avrupa ve BDT bölgesinin en büyük ve en prestijli telekomünikasyon fuar organizasyonu Sviaz Expocomm 2012’de yer aldı.
30 yılı aşkın süredir gerçekleştirilen Sviaz Expocomm, 14 Mayıs 2012 tarihinde telekomünikasyon sektöründen binlerce profesyonele kapılarını açtı. 26 farklı ülkeden 568 şirketin ürünlerini sergilediği organizasyon 14-17 Mayıs 2012 tarihleri arasında Moskova’daki Expocentre Fairgrounds’ta düzenlendi.
Pavillion 2 Hall 1'de yer alan Karel standında ziyaretçiler Karel’in Tümleşik İletişim (Unified Communications) çözümü, son teknoloji IP santralleri ve tasarım ödüllü telefonları hakkında bilgi aldı. 

Karel Sviaz Expocomm Fotoğrafları >

Tümleşik İletişim (Unified Communications) Platformu
Karel`in global bir işbirliğiyle geliştirdiği, farklı iletişim ortamlarını ve uygulamalarını optimal şekilde bir araya getiren, iletişimin iş süreçlerine dahil edilmesine imkan veren  Tümleşik İletişim (Unified Communications) çözümü fuarda ziyaretçilerin beğenisine sunuldu.

IP Santral Çözümleri     
Karel’in fuarda ziyaretçilerin beğenisine sunduğu bir diğer ürün ise, işletmelerin tüm iletişim ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla tasarlanmış, veri, görüntü ve ses trafiğinin tek noktadan  kontrol edilmesini ve yönetilmesini sağlayan, birçok iletişim fonksiyonunu tek yapı altında bütünleştiren yeni nesil IP santrallerdi.

Karel Dragon

Şimdiye kadar katıldığı çeşitli yarışlarda 9 kez Türkiye şampiyonu olan, Türkiye’yi Yurtdışında temsil ederek, Çek Cumhuriyeti’ndeki yarışlarda kendi kategorisinde şampiyon olan Karel Dragon Boat Takımımız, bu yıl da 26-27 Mayıs 2012 tarihlerinde İmrahor Park, Haliç’te düzenlenecek olan Dragon Festivali kapsamında ve 8-9-10 Hazirran 2012 tarihlerinde Corporate Games kapsamında kurumlar arası Dragon Bot Yarışlarına katılıyor.
 
Yarışlarda Karel Dragon Boat takımımızın yanı sıra 160’ın üzerinde takım yer alacak. Tüm takımlara başarılar ve eğlenceli yarışlar dileriz…
 

27-04-2012 tarihinde Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) Başkanı Dr. Tayfun Acarer, Kurum II. Başkanı Dr. T.Ayhan Beydoğan ve Kurul Üyeleri Karel’in Ankara Organize Sanayi Bölgesinde kurulu üretim tesislerini ziyaret etti. Türkiye Bilişim sektöründe üretim yetenek ve kapasitesi açısından Türkiye'nin en güçlü firmaları arasında yer alan, 19.000 m²'si kapalı alana sahip Karel tesislerde incelemelerde bulunan Kurum Başkanı ve  üyeleri, tesislere ilişkin görüşlerini ilettiler. Yerli Ar-Ge ve üretimi destekleyen BTK Kurumunun %100 yerli sermayeli, 1.050 çalışana istihdam sağlayan bir Türk şirketi olan Karel’in Ar-Ge ve modern üretim tesislerindeki yatırımlarından ve yatırımlar sonucu elde ettikleri uluslar arası başarılardan dolayı tebrik ettiler.

Karel Üretim Tesisleri

Karel, TBMM Bilişim ve İnternet Komisyonunun organize ettiği ve TBMM Tören salonunda gerçekleşen, 11-15 Nisan 2012 tarihleri arasında açık kalan “Bilişim Sergisi”ne yeni nesil ürün ve çözümleriyle katıldı.

13.04.2012 yapılan resmi açılışa TBMM Başkanvekili Mehmet Sağlam, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Reha Denemeç, TBMM Bilişim ve İnternet Komisyonu Başkanı Necdet Ünüvar ve komisyon üyeleri ile TBMM Genel Sekreteri İrfan Neziroğlu katıldı.

Sergide bilişim sektörünün gelişmesine katkıda bulunan firmalar yer aldı. Telekomünikasyon alanında en büyük yerli Ar-Ge ve üretimlerden birine sahip olup, Türkiye’nin yanı sıra dünyanın en büyük 15 üreticisinden biri olan Karel, serginin anlamına uygun olarak önemli bir örnek teşkil etti. Karel sergide kamu veya özel sektörde, her ölçekteki işletmeler için yeni nesil ürün ve çözümlerini tanıttı. Büyük ilgi gören Karel uygulamalarında; ses, görüntü, konferans, durum bilgisi, anlık mesaj, sesli mesaj, faks, e-posta ve mobilitenin bir arada yönetilmesini sağlayan Karel UCAP Tümleşik İletişim Çözümü, Karel IP uygulamaları, Karel IP Çağrı Merkezi çözümleri yer aldı.

Abone ol