Ana içeriğe atla
En

Karel, Otomotiv Çözümleri ile Almanya’daki Uluslararası Tedarikçiler Fuarında (IZB)
Karel, önemli ve hızla büyüyen faaliyet alanı olan otomotiv ile ilgili ürün ve çözümlerini Almanya’daki Uluslararası Tedarikçiler Fuarında (IZB) ziyaretçiler ile buluşturuyor.

Otomotiv endüstrisi tedarikçilerine yönelik ve uluslararası profesyonel çevrelerde önemli bir yeri olan IZB Uluslararası Tedarikçiler Fuarı, 11-13 Ekim tarihleri arasında Wolfsburg’da gerçekleşiyor. Sektörün önde gelen profesyonellerini ve karar vericilerini ağırlayan fuara bu yıl da yüksek bir katılım bekleniyor. Karel ile birlikte Daiichi de, bu alandaki önemli iletişim ve iş platformu olan IZB Fuarında 3. Salon 3230 numaralı stantta ziyaretçilerini ağırlıyor.

Karel otomotiv projeleriyle, yeni teknoloji ve uluslararası yüksek standartlarla, Türkiye’de ve yurtdışında üretim yapan otomotiv şirketlerinin kullanımına yönelik kapsamlı faaliyetler yürütüyor.

Karel’in otomotiv projeleri; sürücü destek sistemleri ve araç üzeri çevresel görüş odaklı başlayıp yıllar içinde eklenen elektronik kontrol üniteleri, yeni nesil araç eğlence sistemi yazılımları, park asistanı kontrol ünitesi, koltuk kontrol ünitesi, bagaj kapağı kontrol ünitesi, ticari araçlar için RF tabanlı cisim algılama modülü ve otonom sürüşe yönelik çevresel görüş ekipmanlarıyla tümleşik çalışabilecek ana işlemci ünitesi gibi geniş bir yelpaze sunuyor.

Daiichi ise, otomotiv sektöründe 1. Seviye (tier 1) tedarikçi olarak faaliyet gösteriyor. Otomotiv elektroniği kapsamında bilgi ve eğlence sistemleri (infotainment) dahil kendi ürünlerini tasarlayıp yurt içi ve yurt dışındaki global otomotiv şirketlerine satan, konusunda ülkemizin lider şirketi ve önemli bir uluslararası oyuncu olan Daiichi sayesinde Karel’in otomotiv projeleri konusundaki yetkinliği ve gücü de artıyor.

 
20. TESİD Yenilikçilik ve Yaratıcılık Ödülleri Töreni Sponsoru Karel
Türk Elektronik Sanayicileri Derneği (TESİD) tarafından bu yıl 20. kez düzenlenen Yenilikçilik ve Yaratıcılık Ödülleri Töreni, 29 Eylül 2022 Perşembe günü gerçekleşiyor. Bu yıl da önceki yıllarda olduğu gibi Türkiye’deki büyük firmaların ve KOBİ’lerin özgün ürünleri, geliştirme ve ticarileştirme süreçleri ödül ile taçlandırılıyor, yenilikçi ürünlerin başarısı kutlanıyor.

Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Dr. Ali Taha Koç’un katılımıyla gerçekleşecek olan 20. TESİD Yenilikçilik ve Yaratıcılık Ödülleri Töreni saat 14:00'da başlıyor. Karel’in de sponsorları arasında yer aldığı etkinlik Covid-19 önlemleri kapsamında online olarak gerçekleşecek ve TESİD Youtube kanalından canlı olarak izlenebilecek.

TESİD Yönetim Kurulu Başkanı ve Karel Genel Müdürü Yaman Tunaoğlu, TESİD Ödülleri ile ilgili olarak “1999 yılında verilen ilk ödülden bu yana geçen yaklaşık çeyrek yüzyıl içinde yeni nesiller büyürken, birçok teknolojik devrimlere şahit olduk.  Elektronik tüm sektörlere temel oluşturur bir konuma geldi. Ülkeler ancak teknoloji ile rekabet güçlerini artırabiliyorlar. Bizim de yetenek ve birikimimiz, bu değişim dönemini ülke yararına değerlendirmek için yeterli. Ancak yaşadığımız yetişmiş eleman göçü ve tedarik zincirlerindeki sorunları aşmalı, işbirliği kültürümüzü çağın gereklerine uyarlamalıyız.

TESİD Ödülleri ile her büyüklükteki firmalarımızın, yaratıcı fikirlerini, yenilikçi ürünlerini, ürün geliştirme ve ticarileştirilme süreçlerini değerlendirirken, Girişimci (Startup)  ve Üniversite – Sanayi İşbirliğinde Doktora Tezi alanında yapılan çalışmaları da  titiz bir inceleme sonunda seçiyor, ödüllendiriyoruz. En önemlisi kazanan firmalar, projeler, sektör paydaşları ve kamuoyu ile paylaşılıyor, bilinirlikleri artarak, işbirliği fırsatları yaratılıyor.

Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Dr. Ali Taha Koç’un dijital dönüşüm ile ilgili görüşlerini paylaşacağı törenimizde sizlerle birlikte olmaktan mutluluk duyacağız” dedi.
 
Tarih: 29 Eylül 2022, Perşembe
Saat: 14:00 – 15:30
Canlı Yayın: youtube.com/c/tesidorgtr

20. TESİD Yenilikçilik ve Yaratıcılık Ödülleri Töreni Davetiyesi

Bilişim 500 Araştırmasında Karel’e 2 Birincilik
Türkiye’nin gelişimine önemli katkı sağlayan ve Türkiye'de bilişim sektörünün en büyük 500 şirketinin kendi kulvarında değerlendirildiği, genel ve faaliyet gösterdikleri kategorilere göre sıralanarak pazar hakkında güncel bilgileri ve öngörüleri içeren "Bilişim 500 - 2021 Türkiye Bilişim Sektörü Araştırması” sonuçları açıklandı.

Türkiye teknoloji sektörünün lider kuruluşlarından biri olan Karel, Bilişim 500 araştırmasında bu yıl da “Türkiye Merkezli Üretici Donanım” ve “Türkiye Merkezli Üretici Kurulum / Bakım ve Destek Hizmeti” kategorilerinde iki önemli birincilik ödülü aldı.
Bilişim 500 Araştırmasında Karel’e 2 Birincilik - 2022

Bilişim 500 Araştırmasında Karel’e 2 Birincilik - 2022 - 2

Karel,

  • Fortune 500’de Türkiye’nin en büyük 500 firmasından biri,
  • Deloitte Teknoloji Fast 50 ödülü ve sürdürülebilir büyüme adına Big Star özel ödülü sahibi,
  • TESİD 19. Yenilikçilik ve Yaratıcılık Ödülleri’nde Büyük Firma ödülü alan,
  • Brand Finance’da Türkiye’nin en değerli 100 markasından biri,
  • İSO 500’de Türkiye’nin en büyük 1000 sanayi kuruluşundan biri,

olarak uzun yıllardır Bilişim 500 birincilik ödüllerini de kesintisiz olarak kazanmaya devam ediyor.
 
Bilişim 500 Araştırma sonuçları için tıklayınız>

Karel ve Doğan Holding Ortaklık İmzalarını Attı
Karel ve Doğan Holding arasındaki hisse devir işlemleri, resmi işlemlerin sonuçlanmasının ardından gerçekleşti. Karşılıklı atılan imzalarla Doğan Holding, Karel’in %40’ına ortak oldu.

Odağında teknoloji­ olan ve beş önemli faal­iyet alanında hizmet veren Karel; bulut tabanlı iletişim ve nesnelerin internetini kapsayan telekom çözümleri, savunma sanayi iletişim çözümleri, telekom altyapı projeleri, otomotiv elektroniği ve elektronik kart üretimiyle alanında lider olan bir teknoloji üreticisi. Katma değerli alanlara odaklanarak ülke ekonomisi için fayda yaratan, potansiyeli yüksek ve gelecek vaat eden yeni yatırımlarla büyüme devam eden Doğan Holding ile Karel arasında gerçekleşen ortaklık ile büyük bir güç birliği sağlanıyor.

Doğan Holding CEO’su Çağlar Göğüş yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Teknoloji yatırımları Türkiye için çok önemli bir fırsat. Bu nedenle Türkiye’nin lider teknoloji üreticisi firmaları arasında yer alan, elektronik ve iletişim alanlarında uzman Karel ile ortaklığımızdan büyük heyecan duyuyoruz. Ülkemizde endüstrinin ve iletişimin dijitalleşmesine büyük önem veriyor ve bu konuda öncü konumda olmak istiyoruz. Özellikle yenilenebilir enerji, sanayi, teknoloji ve mobilite alanlarında büyümeyi hedefliyoruz. Geleceğin işlerine yatırım yapıyor, hızlı ve emin adımlarla büyüyoruz.”

Karel Genel Müdürü Yaman Tunaoğlu, bu ortaklığa ilişkin düşüncelerini şöyle dile getirdi: “Ülkeler değişen dünyada etkin rol almak için teknolojide söz sahibi olma yarışında. Biz ülkemizin bu konudaki potansiyeline hep inandık. Karel olarak kurulduğumuz günden beri, 36 yılda önemli başarılar elde ettik. Bu gurur hem Karel hem de ülkemizin. Bugün teknolojide iletişim, sayısal dönüşüm ve elektronik alanlarında çok önemli global fırsatlar bulunuyor. Doğan Holding ile yaptığımız güç birliği ile bundan sonra da büyümeye ve gelişmeye hızlanarak devam edeceğiz.

Önümüzde Karel’in küresel bir değer haline gelmesi ve sürdürülebilir büyüme hedefleri var. Bugün değerli bir müşteri portföyüne sahibiz. Alanımızda lider olmanın getirdiği tecrübe ve bilgi birikiminin yanı sıra, Türkiye’nin en önemli teknoloji Ar-Ge’si ve elektronik üretim tesislerinden birine sahibiz. Gelecek vizyonumuza paralel, bu alanlardaki yatırımlarımıza hızla devam edeceğiz. İletişim, savunma sanayi çözümleri, proje çözümleri ve otomotiv elektroniği alanlarındaki her faaliyet kolumuzu geliştirerek sürdüreceğiz. Bu ortaklığın sağlayacağı dinamizmin hem Doğan Holding’e hem Karel’ e hem de ülkemize büyük katma değer yaratacağını bilerek, gelecek için büyük heyecan duyuyoruz.”

Avrupa Birliğinin önemli fonlarından bir tanesi olan ITEA tarafından desteklenen INNO4HEALTH projesi toplantısı 31 Mayıs – 1 Haziran 2022 tarihlerinde Karel’in ev sahipliğinde İstanbul’da gerçekleşti. IoT ve sağlık teknolojisi alanında önemli projeler gerçekleştiren Karel’in Ar-Ge Direktörü Dr. Alper Sarıkan; bu uluslararası projelerin, tüm katılımcı paydaşlara katkı sunduğunu ve Türkiye’nin lider teknoloji şirketi Karel olarak bu ev sahipliğinden mutluluk duyduğunu belirtti.  

INNO4HEALTH projesi, hastaları ve hekimleri cerrahi müdahale öncesinde ve sonrasında hastanın sürecinin takibi, spor alanında ise sporculara ve antrenörlere bilgi sağlamak ve performansın optimize edilmesine yardımcı olmak üzere geliştirilmiş, kapsamlı veri toplama ve yorumlama, algılama teknolojileri ve IoT iletişim yetenekleri sunmak üzere yürütülmekte.

Covid sonrası en yoğun katılımın sağlanarak proje ekiplerinin tümünün bir araya geldiği İstanbul’daki toplantıda Hollanda’dan Phillips, TNO, Eindhoven University of Technology, Maxima Medical Center, IMEC, Thunderbyte, Sportbizz; Litvanya’dan Lithuanian Sports University ve Optitecha, Kanada’dan Kinduct/Movlla, Portekiz’den University of Porto Faculty of Medicine ve Instituto Superior de Engenharia do Porto ve Türkiye’den Karel, SRDC, ForteArge, Teknasyon ve Turkcell misafir edildi. Ayrıca Kanada’dan XCO ve Rideshark; Romanya’dan BEIA firmaları katılım sağladı.  Toplantıda proje partnerlerinin gerçekleştirildiği faaliyetler aktarıldı, ürünleştirme ve standartların oluşturulması konularının da ele alındığı gelecek dönem planları hazırlandı.


Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi tarafından koordine edilen ve Milano Başkonsolosu Özgür Uludüz’ün de katılımı ile “Türk İş Forumu” toplantısı düzenlendi. Karel Bilgi ve İletişim Teknolojileri Mühendislik Direktörü Dr. Alper Sarıkan’ın konuşmacılar arasında yer aldığı toplantıda, Başkonsolos Özgür Uludüz iki ülke arasındaki ticaret hacmini tarifleyen açılış konuşması yaptı ve sonrasında;

  • Torino Ticaret Odası
  • Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi: Neden Türkiye'de Makine Sektörüne Yatırım
  • Karel
  • SACE, Türkiye'de ihracatı ve uluslararasılaşmayı desteklemeyi hedefleyen SACE araçları
  • Why Invest in Life Sciences Sector in Turkey
  • Türkiye İlaç Sanayicileri Derneği
  • Ostim Medical Industry Cluster
  • Alvimedica

Sunumları gerçekleştirildi. Ardından İtalya’daki önemli bir Teknoloji Geliştirme Bölgesi olan “Kilometro Rosso” ziyaret edilerek bölgedeki firmalarla görüşmeler gerçekleştirildi. Özellikle chip üretimi testleri için ekipman üretimi yapan SPEA üretim tesislerinde firma kurucusu ile verimli bir görüşme yapıldı.





Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi
Türkiye'nin yatırım fırsatlarını küresel iş dünyasına tanıtmak ve yatırımcılara Türkiye'ye giriş öncesi, sırası ve sonrasında yardım sağlamak amacıyla kurulmuş resmi kuruluştur. Doğrudan Türkiye Cumhurbaşkanı'na bağlı olan Yatırım Ofisi, Türkiye'nin ekonomik kalkınmasını daha da geliştirecek yatırımları teşvik etmekten sorumludur. Bu amaçla Yatırım Ofisi, ilgili yatırımların tüm süreçlerinde kolaylaştırma ve takip hizmetleri ile yüksek teknolojili, katma değerli ve istihdam yaratan yatırımları desteklemektedir. Yatırım Ofisi, yatırımcılara kapsamlı bir ücretsiz hizmet yelpazesi sunar. Piyasa ve sektörel içgörü, ortakların ön seçimi, arazi ve yer seçimi, teşvikler için rehberlik ve simülasyon, tek noktadan alışveriş yaklaşımıyla optimum sonuçlar elde etmelerini sağlar.

Abone ol