Türkiye’nin Ar-Ge harcamaları en yüksek 250 şirketinin oluşturduğu “Ar-Ge 250 2020” listesi açıklandı. Karel, önceki yıllarda olduğu gibi yine listede ilk 40 içerisinde yer aldı.
Türkiye teknoloji sektörünün lider kuruluşlarından olan ve uzun yıllardır PBX alanında açık ara pazar lideri konumundaki Karel, bilişim ve elektronik alanında Türkiye'nin en gelişmiş, en fazla bilgi birikimine sahip ve en sistematik Ar-Ge merkezlerinden birisine sahiptir.
2020 yılı araştırmasına göre Karel,
Ar-Ge Merkezinde Çalışan Lisans ve Lisansüstü Personel Sayısına göre 21. sırada,
Ar-Ge Merkezinde Çalışan Toplam Personel Sayısına göre 23. sırada
Ar-Ge Merkezinde Yürütülen Proje Sayısına göre 37. sırada,
Ar-Ge 250 Genel Listesinde 9 sıra yükselerek 40. Sırada,
Ar-Ge Merkezinde Çalışan Kadın Personel Sayısına göre 42. sırada
Ar-Ge 250 Nedir?
T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’ndan onaylı Ar-Ge merkezine sahip firmaların Ar-Ge 250 araştırması kapsamında yaptıkları bildirimler ile Türkiye ihracat sıralamasındaki ilk 500 firma tarafından verilen bilgiler ve Borsa İstanbul şirketlerinin Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yaptıkları açıklamalardan hareket edilerek hazırlanıyor. Araştırmanın temel verilerini; firmaların 2020 yılındaki Ar-Ge harcamaları, 2021 yılı için planlanan Ar-Ge harcamaları, Ar-Ge personel sayısı, 2020 yılında Ar-Ge merkezlerinde alınan patent sayısı, faydalı model sayısı, tasarım tescil sayısı, marka sayısı ve 2020 yılı Ar-Ge desteklerinden yararlanma oranı oluşturuyor.
Karel, Elektronik Sanayi’nde yenilikçiliği ve yaratıcılığı desteklemek amacıyla düzenlenen, Türkiye’de teknoloji alanındaki en önemli ödüllerden biri olan TESİD 19. Yenilikçilik ve Yaratıcılık Ödülleri’nde Büyük Firma dalında “Ürün Geliştirme Süreci” ödülüne layık görüldü. Karel ödülü Kara Taşıtları İçin Yeni Nesil Kamera Destekli Akıllı Yan Görüş Sistemi ile kazandı.
Akıllı Yan Görüş Sistemi daha güvenli, daha çevreci ve daha performanslı
Karel tarafından geliştirilen “Akıllı Yan Görüş Sistemi” araç sürücülerine büyük avantajlar sunuyor. İki adet yan kamera, İki adet ekran ve 1 adet merkezi işlemci biriminden oluşan sistem, geri dönüş fonksiyonu, şerit değiştirme asistanı, uzaklık asistanı, kör nokta asistanı, görüş açısı ayarlama, ışık ve kirlilik engelleme, online ve offline kalibrasyon özellikleriyle güvenli ve konforlu bir sürüş sağlıyor.
Türkiye’nin yüzde yüz yerli ve en büyük özel teknoloji şirketlerinden biri olan Karel, kurulduğu günden bu yana Ar-Ge’ye büyük önem vererek mevcut başarılara imza atmış durumda. Karel’in bugün 3500 çalışanından yaklaşık 200 tanesi nitelikli Ar-Ge personeli. Telekom’un yanı sıra, savunma sanayi, anahtar teslim projeler ve elektronik üretimi alanlarında faaliyet gösteren Karel, son dönemde otomotiv elektroniği konusunda da önemli çalışmalar yürütmekte. Kazanılan bu değerli ödül de bu alandaki çalışmaların karşılığı.
Paylaş
Türk Elektronik Sanayicileri Derneği (TESİD) tarafından bu yıl 19. kez düzenlenen Yenilikçilik ve Yaratıcılık Ödülleri Töreni, 24 Haziran 2021 Perşembe günü gerçekleşiyor. Bu yıl da önceki yıllarda olduğu gibi Türkiye’deki büyük firmaların ve KOBİ’lerin özgün ürünleri, geliştirme ve ticarileştirme süreçleri ödül ile taçlandırılıyor, yenilikçi ürünlerin başarısı kutlanıyor.
"19. TESİD Yenilikçilik Yaratıcılık Ödülleri Töreni" ve farklı sektör liderlerinin katılacağı "Değişim Çağında Türkiye İçin Fırsatlar ve Elektronik Sanayinden Beklentiler " panelinin yer aldığı etkinlik saat 14:00'da başlıyor. Covid-19 önlemleri kapsamında online olarak gerçekleşen etkinlik, TESİD Youtube kanalından canlı olarak izlenebilecek.
Dünya’nın en önemli marka değerleme kuruluşlarından biri olan Brand Finance, 2021 yılına ilişkin "Türkiye'nin En Değerli Markaları - Turkey 100” çalışmasını açıkladı.
Türkiye teknoloji sektörünün lider kuruluşu ve dünyadaki önemli oyuncularından biri olan Karel, Türkiye’nin En Değerli 100 Markasından Biri olarak listede yerini aldı.
Karel, GSM operatörlerinin de bulunduğu telekomünikasyon sektörü markaları içerisinde de En Değerli 4 Markadan biri oldu.
2020 yılı verileri esas alınarak gerçekleştirilen çalışmaya göre en değerli 100 markanın toplam değeri 21,45 milyar dolar olarak açıklandı. Toplam marka değeri içerisinde sanayi sektörü markalarının payı % 30, hizmet sektörü markalarının payı ise % 70 olarak yer aldı.