Ana içeriğe atla
En

Avrupa Birliği “Inno4Health Projesi” Toplantısı Karel Ev Sahipliğinde İstanbul’da Gerçekleşti

Avrupa Birliğinin önemli fonlarından bir tanesi olan ITEA tarafından desteklenen INNO4HEALTH projesi toplantısı 31 Mayıs – 1 Haziran 2022 tarihlerinde Karel’in ev sahipliğinde İstanbul’da gerçekleşti. IoT ve sağlık teknolojisi alanında önemli projeler gerçekleştiren Karel’in Ar-Ge Direktörü Dr. Alper Sarıkan; bu uluslararası projelerin, tüm katılımcı paydaşlara katkı sunduğunu ve Türkiye’nin lider teknoloji şirketi Karel olarak bu ev sahipliğinden mutluluk duyduğunu belirtti.  

INNO4HEALTH projesi, hastaları ve hekimleri cerrahi müdahale öncesinde ve sonrasında hastanın sürecinin takibi, spor alanında ise sporculara ve antrenörlere bilgi sağlamak ve performansın optimize edilmesine yardımcı olmak üzere geliştirilmiş, kapsamlı veri toplama ve yorumlama, algılama teknolojileri ve IoT iletişim yetenekleri sunmak üzere yürütülmekte.

Covid sonrası en yoğun katılımın sağlanarak proje ekiplerinin tümünün bir araya geldiği İstanbul’daki toplantıda Hollanda’dan Phillips, TNO, Eindhoven University of Technology, Maxima Medical Center, IMEC, Thunderbyte, Sportbizz; Litvanya’dan Lithuanian Sports University ve Optitecha, Kanada’dan Kinduct/Movlla, Portekiz’den University of Porto Faculty of Medicine ve Instituto Superior de Engenharia do Porto ve Türkiye’den Karel, SRDC, ForteArge, Teknasyon ve Turkcell misafir edildi. Ayrıca Kanada’dan XCO ve Rideshark; Romanya’dan BEIA firmaları katılım sağladı.  Toplantıda proje partnerlerinin gerçekleştirildiği faaliyetler aktarıldı, ürünleştirme ve standartların oluşturulması konularının da ele alındığı gelecek dönem planları hazırlandı.