Ana içeriğe atla
En

Karel, Akıllı Şehirler ve Belediyeler Kongresinde

Karel, Akıllı Şehirler ve Belediyeler Kongresinde
Akıllı Şehirler, yeni teknoloji ve yaklaşımlarla insan hayatına değer katan, yaşam kalitesini iyileştiren, çevreye ve doğal kaynaklara saygılı, şehirler demektir. Bunu akıllı teknolojiler sayesinde daha yaygın, hızlı, daha az maliyetle ve daha verimli yapmak esastır.

Akıllı şehirlerde öne çıkan teknolojik enstrümanlar IoT yani nesnelerin interneti, bulut teknolojileri, 5G, dijitalleşme uygulamaları olacaktır.

Belediyelerin teknolojik gelişmelere uygun yapılanma ile hizmet üretmelerine destek olmak amacıyla 15-16 Ocak 2020 tarihlerinde Cumhurbaşkanlığı himayelerinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı işbirliğiyle “Akıllı Şehirler ve Belediyeler Kongre ve Sergisi” düzenlendi. ATO Congresium'da gerçekleşen etkinlikte Karel, Türkiye’nin en büyük ve öncü teknoloji şirketlerinden biri olarak hem fuar  alanında hem de etkinlikte konuşmacı olarak yer aldı. Karel standında Türkiye’nin haberleşme elektroniği alanındaki en büyük yerli Ar-Ge’si olan Karel Ar-Ge tarafından geliştirilen Akıllı Şehir Uygulamalarına yönelik 5G çekirdek şebekesi yazılımları, nesnelerin interneti, dijitalleşme, Endüstri 4.0 ve bulut teknolojileri üzerindeki ürün ve çözümleri sergilendi.

Karel Ar-Ge Bilgi ve İletişim Teknolojileri Mühendislik Direktörü Dr. Alper Sarıkan’ın konuşmacı olarak yer aldığı kongrede ziyaretçiler Truva Salonu 47A’daki Karel standında akıllı çözümlerimizi inceledi.

Dr. Alper Sarıkan'ın sunumları;

  • 15 Ocak 2020 Çarşamba, Saat 13:00  -  Karel Sunumu
  • 16 Ocak 2020 Perşembe, Saat 09:30 - Hattuşa Salonu / Akıllı Şehirlerde Yenilikçilik ve Girişimcilik