Ana içeriğe atla
En

Karel, Araçlar İçin Geliştirdiği Akıllı Yan Görüş Sistemi ile Ödül Kazandı

Karel, Araçlar İçin Geliştirdiği Akıllı Yan Görüş Sistemi ile Ödül Kazandı
Karel, Elektronik Sanayi’nde yenilikçiliği ve yaratıcılığı desteklemek amacıyla düzenlenen, Türkiye’de teknoloji alanındaki en önemli ödüllerden biri olan TESİD 19. Yenilikçilik ve Yaratıcılık Ödülleri’nde Büyük Firma dalında “Ürün Geliştirme Süreci” ödülüne layık görüldü. Karel ödülü Kara Taşıtları İçin Yeni Nesil Kamera Destekli Akıllı Yan Görüş Sistemi ile kazandı.
 

 
Akıllı Yan Görüş Sistemi daha güvenli, daha çevreci ve daha performanslı
Karel tarafından geliştirilen “Akıllı Yan Görüş Sistemi” araç sürücülerine büyük avantajlar sunuyor. İki adet yan kamera, İki adet ekran ve 1 adet merkezi işlemci biriminden oluşan sistem, geri dönüş fonksiyonu, şerit değiştirme asistanı, uzaklık asistanı, kör nokta asistanı, görüş açısı ayarlama, ışık ve kirlilik engelleme, online ve offline kalibrasyon özellikleriyle güvenli ve konforlu bir sürüş sağlıyor.
 
Türkiye’nin yüzde yüz yerli ve en büyük özel teknoloji şirketlerinden biri olan Karel, kurulduğu günden bu yana Ar-Ge’ye büyük önem vererek mevcut başarılara imza atmış durumda. Karel’in bugün 3500 çalışanından yaklaşık 200 tanesi nitelikli Ar-Ge personeli. Telekom’un yanı sıra, savunma sanayi, anahtar teslim projeler ve elektronik üretimi alanlarında faaliyet gösteren Karel, son dönemde otomotiv elektroniği konusunda da önemli çalışmalar yürütmekte. Kazanılan bu değerli ödül de bu alandaki çalışmaların karşılığı.