Ana içeriğe atla
En

Karel, IDEF’23 16’ncı Uluslararası Savunma Sanayii Fuarında

Karel, IDEF’23 16’ncı Uluslararası Savunma Sanayii Fuarında
Savunma Sanayine yönelik olarak uzun yıllardır tasarım ve üretim yapmakta olan Karel, sektöre özel ürün ve çözümlerini IDEF’23 Uluslararası Savunma Sanayii Fuarında ziyaretçiler ile buluşturdu.

Dünyanın en büyük beş savunma sanayii fuarından biri olan Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı IDEF 2023 25 - 28 Temmuz 2023 tarihleri arasında 16’ncı kez düzenlendi. IDEF 2023 önceki yıllarda olduğu gibi, Cumhurbaşkanlığı himayelerinde, Savunma Sanayi Başkanlığı destekleriyle, Milli Savunma Bakanlığı ev sahipliğinde ve Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfının (TSKGV) yönetim ve sorumluluğunda Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi’nde gerçekleşti.

Savunma Sanayine yönelik ürün ve çözümleri Türk ordusunun yanı sıra yabancı dost ülke orduları tarafından da kullanılan Karel,  fuarda Salon 8 - 836B standında yer aldı. Yerli ve yabancı heyetler ile sektör profesyonelleri, Karel ürün ve çözümlerine yoğun bir ilgi gösterdi.

Karel Genel Müdürü Yaman Tunaoğlu, “2000’li yılların başında sivil sektörde kazandığımız yetkinlik, tecrübe ve dinamizmi savunma sanayine yönelik olarak da değerlendirme vizyonuyla hareket ettik. Bugün hem güvenli hem de ihtiyaca göre özelleştirilmiş savunma haberleşme ağırlıklı çözümler geliştirip, üreten ve yabancı ordularca da ilgi gören bir konumdayız.

Karel’in savunma alanındaki ürün çeşitliliği; bilgi ve iletişim teknolojileri alanındaki odağını koruyarak, geniş bir ürün yelpazesi ile kullanıcı ihtiyaçlarını karşılar durumda. Bu kapsamda; askeri haberleşme ağlarının önemli bir unsuru olan anahtarlama sistemleri, kara araçları kullanımına yönelik iç konuşma sistemleri, her boyutta deniz platformu için geniş bir ürün gamı ile iç konuşma, anahtarlama sistemleri ve alarm anons sistemlerimiz bulunuyor. Savunma alanındaki Ar-Ge yetkinliğimizle, son yıllarda aviyonik ürünleri de geliştirerek Hürkuş, Atak II Ağır Sınıf taarruz helikopteri projelerimiz için Yedek Uçuş Göstergesi teçhizatı tasarımını tamamlayarak yıl sonu itibarı ile teslimatlarını gerçekleştireceğiz. Bu yıl ikinci yarısında Türk Silahlı kuvvetlerimiz yüklü miktarda Sahra Santralı teslimatı da yapacağız. Kullanıcı ihtiyaçlarına yönelik özel elektronik ürün veya kart seviyesinde tasarım ve üretim faaliyetleri de gerçekleştiriyoruz. Ayrıca; Türkiye’nin kapasitesi itibarı ile en önemli elektronik üretim şirketlerinden biri olarak, savunma sektörü ana oyuncularının tasarım dışında, üretim ihtiyaçlarını da karşılayan yoğun bir üretim faaliyeti yürütüyoruz.

Savunmada gelinen noktada; son 10 yılda ülkemizde Deniz platformlarında MİLGEM serisi korvet gemileri de dahil olmak üzere T.C. Dz. KK.’nın inşa ve modernizasyonu yapılan gemilerin önemli bir kısmında telefon santrallarını ve alarm-anons sistemlerini biz sağladık. Kara platformlarına yönelik maliyet etkin iç konuşma sistemlerinde de önemli bir başarı elde ettik. Platform bağımsız satışlarımız kapsamında askeri haberleşme santrallarımız, ilk satış başarısını yurtdışında elde edip, ardından yurtiçinde önemli başarılara imza attı. Son dönemde; aviyonik ürün tasarım çözümlerimizi de platformlara taşıyarak somut faydayı yakalamayı hedefliyoruz.”
 
Daha önceki yıllarda IDEF
IDEF’21 Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı’na 53 ülkeden 1238 firma katıldı. IDEF’21 toplamda 94 ülkeden 68.795 profesyonel ziyaretçiye ev sahipliği yaptı. 4.055 planlı görüşme ile önemli bağlantılar sağlandı ve Karel’in de aralarında bulunduğu 94 imza töreni ile ulusal ve uluslararası sözleşme imzalandı.

Fuar hakkında detaylı bilgi için >> https://idef.com.tr/