Ana içeriğe atla
En

Karel, OpenInfra Day Turkey 2020 Sponsoru

Karel, OpenInfra Day Turkey 2020 Sponsoru
Bulut teknolojileri ve etrafındaki tamamlayıcı hizmetler hakkında dünyadaki son gelişmeler, yol haritaları ve tecrübelerin paylaşıldığı, Karel’in “İletişim Sponsoru” olduğu OpenInfra Day Turkey 2020 etkinliği 23 Eylül 2020 Çarşamba günü online olarak gerçekleşecek.
 
OpenStack Türkiye’nin dördüncüsünü düzenlediği etkinlikte amaç karar vericilere ve bu teknolojileri kullanmak isteyen bilişim uzmanlarına yol göstermek.
 
Kamudan ve özel sektörden konunun uzmanları, bilişim yöneticileri bir araya gelerek açık kaynak uygulamaları ve kullanım alanlarını tartışacak. OpenStack’ın yanısıra Ceph, Kubernetes, Docker, Kata Containers, OPNFV, ONAP, Airship, Zuul, Starlingx gibi diğer açık kaynak teknolojilerinin de değerlendirileceği çok boyutlu bir etkinlik olması planlanıyor.
 
Online olarak gerçekleşecek etkinlik, herkese açık ve ücretsizdir. Etkinliğe aşağıdaki bağlantıdan kayıt olabilirsiniz;
 
Program ve İçerik
OpenInfra Day Turkey 2020
Tarih: 23 Eylül 2020 Çarşamba
Saat: 09:00-18:00
Ücretsiz kayıt ve detaylı program için; https://openinfradayturkey.com
 
Uluslarası üst düzey konuşmacıların ve 10 farklı ülkeden katılımcıların yer alacağı etkinlikte, OpenStack Foundation’ı temsilen Thierry Carrez (VP of Engineering) katılım sağlayacak. İsviçre’de bulunan CERN Avrupa Nükleer Araştırma Merkezi’nde Ceph depolama kümelerinden sorumlu yönetici Dan van der Ster, CERN’de OpenStack ve Ceph kullanımından bahsedecek, tecrübe ve önerileri paylaşacak. Redhat’te kıdemli yazılım mühendisi olarak çalışan ve aynı zamanda OpenStack yük dengeleme servisi Octavia (LbaaS) projesinin takım lideri olan Michael Johnson, Octavia projesinin yeni özelliklerinden, yol haritasından ve projelerdeki kullanım senaryolarına değinecek, Wallaby sürümündeki planlarından bahsedecektir. Deutsche Telekom’da bulut uzmanı olarak çalışan, aynı zamanda OpenStack ve Ceph projelerine aktif katkı sağlayan Danny Al-Gaaf, telco operatörü perspektifiyle Deutsche Telekom’da OpenStack ve Ceph kullanımına değinecek ve Ceph üzerinde çalışan e-posta sistemini anlatacak. Son dönemde oldukça popüler olan dağıtık depolama çözümü Ceph’in Windows platformlarında kullanımı konusunda çalışmaları yürüten Cloudbase Solutions firmasından CEO pozisyonundaki Alessandro Pilotti ve Suse’den Mike Latimer bu konudaki son gelişmeleri paylaşacak. OpenStack’in esnek, ölçeklenebilir ve çevik yapısı sayesinde Sardina Systems bünyesinde yapılan veri analizi, makine öğrenmesi, yapay zeka ve biyoenformatik işyükleri üzerinde yapılan çalışmaları Dr. Kenneth Tan paylaşacak.