Ana içeriğe atla
En

Karel, Türkiye’nin En Fazla Ar-Ge Yatırımı Yapan Şirketleri Arasında

Karel, Türkiye’nin En Fazla Ar-Ge Yatırımı Yapan Şirketleri Arasında
Karel, %100 yerli, Ar-Ge’den üretime tüm süreçlere sahip, pazar lideri teknoloji şirketi.

Türkiye’nin Ar-Ge harcamaları en yüksek 250 şirketinin oluşturduğu “Ar-Ge 250 2019” listesi açıklandı. Karel, önceki yıllarda olduğu gibi yine listede ilk 50 içerisinde yer aldı.

Türkiye’nin uzun yıllardır PBX alanında açık ara pazar lideri ve sektörün dünyadaki önemli oyuncularından biri olan Karel, bilişim  ve elektronik alanında Türkiye'nin en gelişmiş, en fazla bilgi birikimine sahip ve en sistematik Ar-Ge merkezlerinden birisine sahiptir.

2019 yılı araştırmasına göre Karel,

  • Savunma Sanayi Ar-Ge Listesine göre 11. sırada,
  • Ar-Ge Merkezinde Çalışan Lisans ve Lisansüstü Personel Sayısına göre 22. Sırada,
  • Ar-Ge Merkezinde Çalışan Kadın Personel Sayısına göre 26. Sırada,
  • Ar-Ge Merkezinde Yürütülen Proje Sayısına göre 42. Sırada,
  • Ar-Ge 250 Genel Listesinde 49. sırada yer alıyor.

Ar-Ge 250 Nedir?
T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’ndan onaylı Ar-Ge merkezine sahip firmaların Ar-Ge 250 araştırması kapsamında yaptıkları bildirimler ile Türkiye ihracat sıralamasındaki ilk 500 firma tarafından verilen bilgiler ve Borsa İstanbul şirketlerinin Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yaptıkları açıklamalardan yola çıkarak hazırlanıyor. Araştırmanın temel verilerini; firmaların 2019 yılındaki Ar-Ge harcamaları, 2020 yılı için planlanan Ar-Ge harcamaları, Ar-Ge personel sayısı, 2019 yılında Ar-Ge merkezlerinde alınan patent sayısı, faydalı model sayısı, tasarım tescil sayısı, marka sayısı ve 2019 yılı Ar-Ge desteklerinden yararlanma oranı oluşturuyor.

Ar-Ge 250 listenin tamamı için tıklayınız >>