Ana içeriğe atla
En

Karel, Türkiye’nin En Yüksek Ar-Ge Yatırımı Yapan Şirketleri Arasında

Karel, Türkiye’nin En Yüksek Ar-Ge Yatırımı Yapan Şirketleri Arasında
Türkiye’nin Ar-Ge harcamaları en yüksek 250 şirketinin oluşturduğu “Ar-Ge 250 2020” listesi açıklandı. Karel, önceki yıllarda olduğu gibi yine listede ilk 40 içerisinde yer aldı.

Türkiye teknoloji sektörünün lider kuruluşlarından olan ve uzun yıllardır PBX alanında açık ara pazar lideri konumundaki Karel, bilişim ve elektronik alanında Türkiye'nin en gelişmiş, en fazla bilgi birikimine sahip ve en sistematik Ar-Ge merkezlerinden birisine sahiptir.

2020 yılı araştırmasına göre Karel,

  • Ar-Ge Merkezinde Çalışan Lisans ve Lisansüstü Personel Sayısına göre 21. sırada,
  • Ar-Ge Merkezinde Çalışan Toplam Personel Sayısına göre 23. sırada
  • Ar-Ge Merkezinde Yürütülen Proje Sayısına göre 37. sırada,
  • Ar-Ge 250 Genel Listesinde 9 sıra yükselerek 40. Sırada,
  • Ar-Ge Merkezinde Çalışan Kadın Personel Sayısına göre 42. sırada

 
Ar-Ge 250 Nedir?
T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’ndan onaylı Ar-Ge merkezine sahip firmaların Ar-Ge 250 araştırması kapsamında yaptıkları bildirimler ile Türkiye ihracat sıralamasındaki ilk 500 firma tarafından verilen bilgiler ve Borsa İstanbul şirketlerinin Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yaptıkları açıklamalardan hareket edilerek hazırlanıyor. Araştırmanın temel verilerini; firmaların 2020 yılındaki Ar-Ge harcamaları, 2021 yılı için planlanan Ar-Ge harcamaları, Ar-Ge personel sayısı, 2020 yılında Ar-Ge merkezlerinde alınan patent sayısı, faydalı model sayısı, tasarım tescil sayısı, marka sayısı ve 2020 yılı Ar-Ge desteklerinden yararlanma oranı oluşturuyor.

Ar-Ge 250 listenin tamamı için tıklayınız >>