Ana içeriğe atla
En

Karel, Türkiye’nin En Yüksek Katma Değer Üreten 150 Kuruluşundan Biri

Karel, Türkiye’nin En Yüksek Katma Değer Üreten 150 Kuruluşundan Biri
Kurumsal Haberleşme Sistemlerinin açık ara pazar lideri Karel, İSO tarafından açıklanan listede Türkiye’nin en büyük 500 sanayi kuruluşundan biri olmanın yanı sıra, en yüksek katma değer üreten 150 Kuruluştan biri olarak da listeye girdi.
 

Türkiye’de uzun yıllardır açık ara pazar liderliğinin yanı sıra, Avrupa’nın ilk 3, dünyanın ilk 10 üreticisinden biri olan Karel, İstanbul Sanayi Odası tarafından hazırlanan “2018 yılı Türkiye'nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu” listesinde katma değerli üretim alanında ilk 150 kuruluş arasında yerini aldı.

Yüksek Katma Değer Neden Önemli?
Ürün ve üretime ilave değer katılabildiği oranda kaynaklar verimli, karlı ve uzun soluklu kullanılmış olur. Bu nedenle mikro ölçekte işletmeler, makro ölçekte ise ülkelerin başarısının ölçüsü artık cironun da ötesinde yaratılan katma değer olarak kabul ediliyor.

İSO 500 Nedir?
İstanbul Sanayi Odası tarafından her yıl açıklanan Türkiye'nin en büyük 500 şirketinin listesidir. Türkiye'nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu araştırmasının kökleri, 1960'lı yıllara kadar uzanır, ilk kez 1968 yılında yapılmıştır. Sonrasında her yıl veriler kamuoyuna açıklanmaya devam etmiştir. "Türkiye'nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu" araştırmaları Türkiye ekonomisine tutulan güçlü bir ayna niteliğindedir.
 
Detaylı bilgi için;
http://www.iso500.org.tr/