Ana içeriğe atla
En

Karel ve Plan-S’ten IoT Teknolojileri İçin İş Birliği

Karel ve Plan-S’ten IoT Teknolojileri İçin İş Birliği
Türkiye’nin lider teknoloji şirketi Karel, uydu ve uzay teknolojileri geliştiren Plan-S ile iş birliği yapmak üzere iyi niyet anlaşması imzaladı.

Karel ve Plan-S arasında yapılacak iş birliği kapsamında Karel tarafından geliştirilen IoT ürünleri ile Plan-S tarafından geliştirilen uydu haberleşme sistemlerinin entegrasyonu ile uydu haberleşmeli IoT ürünlerinin geliştirilmesi hedefleniyor.

Karel’in Ankara’da bulunan üretim tesisinde gerçekleşen töreninde Karel Genel Müdürü Yaman Tunaoğlu ve Plan-S CEO’su Tugay Güzel iş birliği hakkında görüşlerini paylaştı.

Karel Genel Müdürü Yaman Tunaoğlu Plan-S ile iş birliği yapmaktan duydukları mutluluğu dile getirerek sözlerini şöyle sürdürdü:
“Karel olarak her zaman teknolojide öncü olmayı hedefledik. Son yıllarda özellikle IoT teknolojilerinde çözümler sunmak üzere çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu anlamda Plan-S ile yaptığımız iş birliği bizim için de çok önemli. Birlikte uydu tabanlı IoT haberleşme servislerini kullanan ürünler geliştirmeyi hedefliyoruz. İlk aşamada tarımsal üretim amaçlı kullanılacak IoT temelli teknolojiler için bir çalışma yapacağız. Hepimizi heyecanlandıran bu anlaşmanın iki taraf için de hayırlı olmasını dilerim.”

Plan-S CEO’su Tugay Güzel de imza töreninde yaptığı konuşmada şunları söyledi:
“Uydu ve uzay teknolojilerini geliştirerek uzayı bir çözüm olarak sunan Plan-S olarak elektronik haberleşme sistemleri alanında Türkiye'nin öncü ve teknoloji lideri Karel ile iş birliği yapmak üzere mutabakat anlaşması imzalamaktan dolayı çok mutluyuz. Birlikte nice güzel ve ülkemiz için faydalı çalışmalara imza atacağımıza inanıyorum. İlk ürünümüzün tarımsal üretim amaçlı kullanılacak IoT temelli teknolojiler olmasını hedefliyoruz. Gelişmeleri paylaşmaya devam edeceğiz. Hepimizin için hayırlı olsun.”

PLAN-S Hakkında
2021'de kurulan Plan-S, "Yeni Uzay" hareketinin girişimci ruhunu yansıtan bir özel girişimdir. Özellikle Nesnelerin İnterneti cihazlarının bağlantısı ve dünya gözlemi konularında öncü olmayı hedefleyen Plan-S, uydu teknolojilerinde yeteneklerini sergilemektedir.