Ana içeriğe atla
En

Bilişim 500 Araştırmasında Karel’e 3 Birincilik
Türkiye'nin ilerlemesine büyük katkılar sağlayan ve Türkiye bilişim sektörünün en büyük 500 şirketinin kendi alanlarında değerlendirildiği, genel ve faaliyet gösterdikleri kategorilere göre sıralandığı ve sektörle ilgili güncel bilgiler ile gelecek öngörülerinin paylaşıldığı 'Bilişim 500 - İlk 500 Bilişim Şirketi Araştırması' sonuçları Fişekhane’de gerçekleştirilen tören ile duyuruldu.

Türkiye teknoloji sektörünün lider kuruluşlarından olan Karel, Bilişim 500 araştırmasında bu yıl “Türkiye Merkezli Üretici - Donanım”, “Türkiye Merkezli Üretici - Donanım - Masaüstü Bilgisayar ve OEM Ürünleri” ve “Türkiye Merkezli Üretici - Hizmet - Kurulum / Bakım / Destek Hizmeti” kategorilerinde 3 önemli birincilik elde etti.

Karel,

  • Fortune 500’de Türkiye’nin en büyük 500 firmasından biri,
  • Deloitte Teknoloji Fast 50 ödülü ve sürdürülebilir büyüme adına Big Star özel ödülü sahibi,
  • Brand Finance’da Türkiye’nin en değerli 100 markasından biri,
  • Ar-Ge harcamaları en yüksek 250 şirketinden biri,
  • Türkiye'nin en yüksek katma değer üreten ilk 50 markasından biri

olarak uzun yıllardır Bilişim 500 birincilik ödüllerini de kesintisiz olarak kazanmaya devam ediyor.
 
Türkiye bilişim sektöründen satır başları;

  • İlk 500 bilişim firmasının 2022 yılında toplam geliri 372 milyar TL oldu.
  • Bir önceki yıla göre büyüme oranı yüzde 74 olarak gerçekleşti.
  • Sıralamaya giren şirketlerin 187’si %100’ün üzerinde bir büyüme gösterdi.
  • En yüksek büyüme yazılım sektöründen geldi.

Bilişim 500 Araştırma sonuçları için tıklayınız>

Karel, IDEF’23 16’ncı Uluslararası Savunma Sanayii Fuarında
Savunma Sanayine yönelik olarak uzun yıllardır tasarım ve üretim yapmakta olan Karel, sektöre özel ürün ve çözümlerini IDEF’23 Uluslararası Savunma Sanayii Fuarında ziyaretçiler ile buluşturdu.

Dünyanın en büyük beş savunma sanayii fuarından biri olan Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı IDEF 2023 25 - 28 Temmuz 2023 tarihleri arasında 16’ncı kez düzenlendi. IDEF 2023 önceki yıllarda olduğu gibi, Cumhurbaşkanlığı himayelerinde, Savunma Sanayi Başkanlığı destekleriyle, Milli Savunma Bakanlığı ev sahipliğinde ve Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfının (TSKGV) yönetim ve sorumluluğunda Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi’nde gerçekleşti.

Savunma Sanayine yönelik ürün ve çözümleri Türk ordusunun yanı sıra yabancı dost ülke orduları tarafından da kullanılan Karel,  fuarda Salon 8 - 836B standında yer aldı. Yerli ve yabancı heyetler ile sektör profesyonelleri, Karel ürün ve çözümlerine yoğun bir ilgi gösterdi.

Karel Genel Müdürü Yaman Tunaoğlu, “2000’li yılların başında sivil sektörde kazandığımız yetkinlik, tecrübe ve dinamizmi savunma sanayine yönelik olarak da değerlendirme vizyonuyla hareket ettik. Bugün hem güvenli hem de ihtiyaca göre özelleştirilmiş savunma haberleşme ağırlıklı çözümler geliştirip, üreten ve yabancı ordularca da ilgi gören bir konumdayız.

Karel’in savunma alanındaki ürün çeşitliliği; bilgi ve iletişim teknolojileri alanındaki odağını koruyarak, geniş bir ürün yelpazesi ile kullanıcı ihtiyaçlarını karşılar durumda. Bu kapsamda; askeri haberleşme ağlarının önemli bir unsuru olan anahtarlama sistemleri, kara araçları kullanımına yönelik iç konuşma sistemleri, her boyutta deniz platformu için geniş bir ürün gamı ile iç konuşma, anahtarlama sistemleri ve alarm anons sistemlerimiz bulunuyor. Savunma alanındaki Ar-Ge yetkinliğimizle, son yıllarda aviyonik ürünleri de geliştirerek Hürkuş, Atak II Ağır Sınıf taarruz helikopteri projelerimiz için Yedek Uçuş Göstergesi teçhizatı tasarımını tamamlayarak yıl sonu itibarı ile teslimatlarını gerçekleştireceğiz. Bu yıl ikinci yarısında Türk Silahlı kuvvetlerimiz yüklü miktarda Sahra Santralı teslimatı da yapacağız. Kullanıcı ihtiyaçlarına yönelik özel elektronik ürün veya kart seviyesinde tasarım ve üretim faaliyetleri de gerçekleştiriyoruz. Ayrıca; Türkiye’nin kapasitesi itibarı ile en önemli elektronik üretim şirketlerinden biri olarak, savunma sektörü ana oyuncularının tasarım dışında, üretim ihtiyaçlarını da karşılayan yoğun bir üretim faaliyeti yürütüyoruz.

Savunmada gelinen noktada; son 10 yılda ülkemizde Deniz platformlarında MİLGEM serisi korvet gemileri de dahil olmak üzere T.C. Dz. KK.’nın inşa ve modernizasyonu yapılan gemilerin önemli bir kısmında telefon santrallarını ve alarm-anons sistemlerini biz sağladık. Kara platformlarına yönelik maliyet etkin iç konuşma sistemlerinde de önemli bir başarı elde ettik. Platform bağımsız satışlarımız kapsamında askeri haberleşme santrallarımız, ilk satış başarısını yurtdışında elde edip, ardından yurtiçinde önemli başarılara imza attı. Son dönemde; aviyonik ürün tasarım çözümlerimizi de platformlara taşıyarak somut faydayı yakalamayı hedefliyoruz.”
 
Daha önceki yıllarda IDEF
IDEF’21 Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı’na 53 ülkeden 1238 firma katıldı. IDEF’21 toplamda 94 ülkeden 68.795 profesyonel ziyaretçiye ev sahipliği yaptı. 4.055 planlı görüşme ile önemli bağlantılar sağlandı ve Karel’in de aralarında bulunduğu 94 imza töreni ile ulusal ve uluslararası sözleşme imzalandı.

Fuar hakkında detaylı bilgi için >> https://idef.com.tr/




Abone ol