Ana içeriğe atla
En

Karel ve Plan-S’ten IoT Teknolojileri İçin İş Birliği
Türkiye’nin lider teknoloji şirketi Karel, uydu ve uzay teknolojileri geliştiren Plan-S ile iş birliği yapmak üzere iyi niyet anlaşması imzaladı.

Karel ve Plan-S arasında yapılacak iş birliği kapsamında Karel tarafından geliştirilen IoT ürünleri ile Plan-S tarafından geliştirilen uydu haberleşme sistemlerinin entegrasyonu ile uydu haberleşmeli IoT ürünlerinin geliştirilmesi hedefleniyor.

Karel’in Ankara’da bulunan üretim tesisinde gerçekleşen töreninde Karel Genel Müdürü Yaman Tunaoğlu ve Plan-S CEO’su Tugay Güzel iş birliği hakkında görüşlerini paylaştı.

Karel Genel Müdürü Yaman Tunaoğlu Plan-S ile iş birliği yapmaktan duydukları mutluluğu dile getirerek sözlerini şöyle sürdürdü:
“Karel olarak her zaman teknolojide öncü olmayı hedefledik. Son yıllarda özellikle IoT teknolojilerinde çözümler sunmak üzere çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu anlamda Plan-S ile yaptığımız iş birliği bizim için de çok önemli. Birlikte uydu tabanlı IoT haberleşme servislerini kullanan ürünler geliştirmeyi hedefliyoruz. İlk aşamada tarımsal üretim amaçlı kullanılacak IoT temelli teknolojiler için bir çalışma yapacağız. Hepimizi heyecanlandıran bu anlaşmanın iki taraf için de hayırlı olmasını dilerim.”

Plan-S CEO’su Tugay Güzel de imza töreninde yaptığı konuşmada şunları söyledi:
“Uydu ve uzay teknolojilerini geliştirerek uzayı bir çözüm olarak sunan Plan-S olarak elektronik haberleşme sistemleri alanında Türkiye'nin öncü ve teknoloji lideri Karel ile iş birliği yapmak üzere mutabakat anlaşması imzalamaktan dolayı çok mutluyuz. Birlikte nice güzel ve ülkemiz için faydalı çalışmalara imza atacağımıza inanıyorum. İlk ürünümüzün tarımsal üretim amaçlı kullanılacak IoT temelli teknolojiler olmasını hedefliyoruz. Gelişmeleri paylaşmaya devam edeceğiz. Hepimizin için hayırlı olsun.”

PLAN-S Hakkında
2021'de kurulan Plan-S, "Yeni Uzay" hareketinin girişimci ruhunu yansıtan bir özel girişimdir. Özellikle Nesnelerin İnterneti cihazlarının bağlantısı ve dünya gözlemi konularında öncü olmayı hedefleyen Plan-S, uydu teknolojilerinde yeteneklerini sergilemektedir.

 

Karel, Kamu Bilgi ve İletişim Teknolojileri Konferansı Sponsoru
Bilişim Vadisi ev sahipliğinde bu yıl beşincisi gerçekleşen Kamu Bilgi ve İletişim Teknolojileri Konferansı, 12 Ekim’de bilişim profesyonellerini bir araya getirdi.

Karel’in de sponsorları arasında yer aldığı, Bilgi ve İletişim Teknolojileri başta olmak üzere Milli Teknoloji Hamlesi, Dijital Dönüşüm, Metaverse, 5G Teknolojisi, Nesnelerin İnterneti, Büyük Veri ve Siber Güvenlik, Kişisel Verilerin Korunması Kanunu, Akıllı Şehirler, Blockchain gibi farklı konuların, farklı oturumlarda Uzman Kişiler tarafından detaylı ele alındığı, 20 farklı sektöre hitap eden etkinliğe 750’nin üzerinde sektör profesyoneli katıldı.

Karel Bilişim Teknolojileri Direktörü Yiğit Ergin, etkinlik kapsamında “5G Teknolojisi ile Geleceğin Güvenli ve Bağlantılı Akıllı Şehirlerine Bakış” panelinde konuşmacı olarak yer aldı.

Karel’in yenilikçi iletişim çözümlerinin sergilendiği standımıza katılımcılar büyük ilgi gösterdi.

Detaylı bilgi ve program için;
https://gictc.com.tr

ViPort

Elektronik Sanayi’nde yenilikçiliği ve yaratıcılığı desteklemek amacıyla düzenlenen TESİD Yenilikçilik ve Yaratıcılık Ödülleri’nin 21'incisi 14 Eylül 2023 Perşembe günü gerçekleşti. Bu yıl da önceki yıllarda olduğu gibi Türkiye’deki büyük firmaların ve KOBİ’lerin özgün ürünleri, geliştirme ve ticarileştirme süreçleri ödül ile taçlandırıldı, yenilikçi ürünlerin başarısı kutlandı.

Türkiye’nin lider teknoloji şirketlerinden biri olan Karel, bu yıl 2 projesiyle finalistler arasında yer aldı. Karel’in Elektronik Bagaj Açma / Kapama Ünitesi ve Uygar (Yedek Uçuş Gösterge Sistemi) projeleri “Büyük Firma Dalında” ödül için yarıştı.

21. TESİD Yenilikçilik ve Yaratıcılık Ödülleri Kazananları
Jüri Özel Ödülü    
Netaş - Bağlı ve Otonom Araçlar İçin Araç Üstü Haberleşme Ünitesi

Jüri Özel Ödülü
Deico - Ana Rotor Buzlanma Giderici (De-Ice) Değişim Tezgahı Projesi

Doktora Tezi Dalında Üniversite Sanayi İş Birliğinde En Başarılı Bilimsel Uygulama Ödülü
Mohammadreza Babaei - Stochastic Bitstream - Based Vision and Learning Machines   

Doktora Tezi Dalında Üniversite Sanayi İş Birliğinde En Başarılı Bilimsel Uygulama Ödülü
Sedat Kılıç - Doğrusal Olmayan Aktif Elemanların Performans Analizi ve Sanal Kazanç Optimizasyonuyla Genişbandlı Mikrodalga Güç Kuvvetlendiricisi Tasarımı

Doktora Tezi Dalında Üniversite Sanayi İş Birliğinde En Başarılı Bilimsel Uygulama Ödülü
Sercan Aygün - New RF Energy Harvesting Models for Next- Generation Wireless Communication Systems

KOBİ Dalında Ürün Geliştirme ve Ticarileştirme Ödülü
Procenne - EndCrypt- Mobil Uygulama Güvenliği Kütüphanesi

Büyük Firma Dalında Ürün Geliştirme ve Ticarileştirme Ödülü
Netelsan - Kablosuz Hırsız Alarm Sistemi

Girişimci Firma Dalında Yenilikçi ve Yaratıcı Ürün Ödülü
Symphone - Güvenli VoIP Uygulaması

KOBİ Dalında Yenilikçi ve Yaratıcı Ürün Ödülü
Miggra - TARO (Taşıma Robotu)

Büyük Firma Dalında Yenilikçi ve Yaratıcı Ürün Ödülü
Savronik - Çok Amaçlı Yazılım Tabanlı Alıcı Verici Birimi

27. ISAF (Güvenlik, Siber Güvenlik, Akıllı Yaşam ve Yangın Fuarı) Fuarı ile eş zamanlı olarak İstanbul Fuar Merkezinde gerçekleşen TESİD Yenilikçilik ve Yaratıcılık Ödülleri Töreni öncesinde “Yarı İletken Teknolojilerinde Yerimiz ve Yolculuğumuz” paneli gerçekleşti. TESİD Yönetim Kurulu Başkanı ve Karel Genel Müdürü Yaman Tunaoğlu moderatörlüğünde gerçekleşen panelde TESİD Yüksek Danışma Konseyi Üyesi Prof. Duran Leblebici, Sabancı Üniversitesi  Rektörü Prof. Yusuf Leblebici ve Yongatek Yönetim Kurulu Başkanı Ali Baran değerlendirmelerde bulundu.

Tarih: 14 Eylül 2023, Perşembe
Saat: 14:00 – 15:30
Yer: İstanbul Fuar Merkezi  - Salon 8

TESİD Yenilikçilik ve Yaratıcılık Ödülleri Töreni 2023

Türk Elektronik Sanayicileri Derneği – TESİD
Türkiye’de elektronik sanayi, bilgi teknolojileri ve bunlarla ilgili hizmet sektöründe ArGe ve/veya üretim yapan kuruluşların derneğidir. 1989 yılında kurulmuştur. Halen; Büyük Firma, Orta Ölçekli İşletme, Küçük İşletme ve  Mikro İşletme olarak 100’den fazla üyesi olan TESİD oluşturduğu Akıllı Yaşam vizyonu kapsamında elektronik sektöründe faal olan  şirketlerin kendi aralarında ve diğer sektördeki firmalarla  iş birliği imkanlarını yaratarak, yerli çözümlerin oluşturulmasına destek olmayı hedeflemektedir.

Abone ol